Cat bertahan selama 35 minit dalam mesin basuh

Ia bukan anugerah mana-mana kekasih haiwan kesayangan yang akan dibanggakan, dan jika anda berpuasa tentang tidak mencampurkan cahaya dan cahaya anda, anda mungkin akan mempunyai penyesuaian yang sesuai.

Tetapi seperti itu atau tidak, Daryl Humdy dari Oakland telah dianugerahi hadiah utama oleh sebuah syarikat insurans haiwan selepas kucingnya Siberian Forest, “Natasha” secara tidak sengaja melalui satu kitaran pencucian yang berlangsung selama 35 minit, ‘cat’astrophe dengan apa-apa cara.

Walaupun dengan ajaib, Natasha menjadikannya hidup.

Baca cerita asal di NBCBayArea.com

Tetapi kucing berusia enam bulan itu mengalami hipotermia yang teruk dan perjalanan ke hospital haiwan kecemasan, memperoleh Natasha sebagai “Anugerah Tuntutan Paling Tidak Biasa,” oleh Brea Binatang Haiwan peliharaan Asuransi. Syarikat itu mengisytiharkan dirinya sebagai penyedia insurans haiwan tertua dan terbesar di negara ini.

“Rakan sebilik saya memunggah pakaiannya dan meninggalkan tudung ke mesin basuh terbuka ketika dia pergi ke bilik sebelah untuk merebut pakaian lebih,” kata Daryl Humdy dalam satu kenyataan, kerana dia tidak dapat dihubungi pada hari Selasa untuk menggunakan kamera dengan NBC Bay Area . “Dia kembali, melempar pakaiannya, dan menutup penutup ke mesin basuh tanpa menyedari bahawa Natasha telah melompat ke dalamnya semasa dia pergi.”

Humdy tiba di rumah seperti rakan sebiliknya sedang menarik pakaiannya untuk mencari anak kucing yang direndam dan kelihatan jelas. Humdy melancarkan kucingnya ke hospital haiwan kecemasan.

Di hospital, Natasha dirawat untuk hipotermia dan kejutan, menurut syarikat insurans, yang tidak segera memberi berapa banyak bil perubatan datang ke.

Tetapi majikan Humdy, syarikat perjudian dalam talian yang berpangkalan di San Francisco, Zynga Inc., menawarkan insurans pada kadar diskaun sebagai manfaat pekerja secara sukarela.

Doktor haiwan itu bahkan memuji Natasha sebagai haiwan kesayangan yang paling menyenangkan yang pernah mereka bawa.

Natasha telah mula pulih sepenuhnya dan aktif seperti yang pernah berlaku di sekitar rumah – kecuali ketika dia berhampiran bilik dobi.

“Sejak saya membawa pulang Natasha sebagai anak kelahiran baru, dia selalu sangat ingin tahu tentang mesin basuh,” kata Humdy. “Dia akan sentiasa mengintip ke dalam, tetapi saya tidak pernah fikir dia akan melompat masuk. Rakan saya dan saya lebih berhati-hati di sekitar rumah sekarang, kerana kita benci baginya untuk menjalani sesuatu seperti itu lagi.”

Syarikat insurans haiwan menyatakan terdapat lebih daripada 80,000 tuntutan yang diterima pada bulan Disember. Tetapi dia terpilih sebagai yang paling luar biasa daripada sekumpulan. Namun, dihormati menyebutkan bahawa anjing itu mengalami trauma yang tumpul selepas diburu dan ditendang oleh keldai, seekor pudel yang terkena basikal, dan St. Bernard yang menelan hiasan percutian.

Semua haiwan peliharaan yang dipertimbangkan untuk anugerah itu membuat pemulihan penuh dan menerima pembayaran ganti rugi untuk perbelanjaan yang layak.

Sebagai tuntutan yang paling luar biasa yang dikemukakan pada bulan Disember, Natasha akan beroperasi untuk Anugerah Hambaid VPI 2013. Calon-calon yang lain termasuk “Peluang” yang dilahirkan oleh seekor kambing Labrador yang dibunuh oleh seekor kambing, “Ariel” anak kucing Himalaya yang terperangkap di bawah pintu garaj induk hewan peliharaannya dan “Annie” terrier Yorkshire yang terkandas di luar rumah semasa salah satu badai terburuk dalam Sejarah Amerika Utara.

Anugerah VPI Hambone dinobatkan sebagai penghormatan kepada anjing yang diinsuranskan VPI yang terjebak dalam peti sejuk dan memakan seekor sukacita keseluruhan sambil menunggu seseorang menyelamatkannya.

Anjing itu akhirnya dijumpai, dengan tulang ham bersih yang dijilat dan kes hipotermia yang ringan. Gelaran unik ini pertama kali dianugerahkan pada 2009 kepada “Lulu,” bulldog bahasa Inggeris yang lapar yang menelan 15 pacifier bayi, topi botol dan sepotong bola basket.

Syarikat itu telah menggunakan Anugerah VPI Hambone dan tuntutan insurans haiwan peliharaan yang luar biasa ini untuk mendidik masyarakat tentang kecelakaan yang tak terduga yang dapat mempengaruhi haiwan peliharaan rumah tangga.

Untuk melihat lebih banyak cerita haiwan kesayangan, klik pada laman web VPI Hambone.