‘Bowl Anjing’ yang pertama akan menjadi Super Bowl yang menyeronokkan untuk pooches yang lebih tua

Ia sentiasa baik untuk melihat veteran di padang bola sepak. Selepas bertahun-tahun pengalaman, mereka telah mendapat semuanya: bergerak anggun, permainan olahraga, … napping tiba-tiba?

Yup. Dalam Super Bowl untuk anjing dewasa dan kanan, keseronokan berlaku.

Setiap tahun sejak tahun 2005, Animal Planet telah menyiarkan “Puppy Bowl” bersama-sama dengan (dan dalam tiruan manis) Super Bowl. Pada tahun ini, rangkaian melancarkan sesuatu yang baru: “Puppy Bowl Presents: The Bowl Dog”, yang mempunyai anjing yang diadaptasi lama dan menggalakkan penggunaan haiwan perlindungan kanan. Satu jam khas khas Sabtu, 3 Februari pukul 8 pagi. ET / 5 p.m. PT dan dihoskan oleh penyokong haiwan dan keperibadian TV Jill Rappaport.

Haiwan Planet
“Puppy Bowl” pengadil Dan Schachner dan Jill Rappaport mengambil padang semasa “Bowl Anjing” pertama kali.Damian Strohmeyer / Planet Haiwan

“Anjing-anjing ini mempunyai momen-momen yang menyenangkan dan mereka mempunyai masa-masa tidur mereka,” kata Rappaport, pengeluar konsultasi untuk “The Dog Bowl.” “Hati orang akan mencairkan.”

“Bowl Anjing” membahagi 50 pooches dari 10 negeri ke dalam dua “pasukan” – Team Paws and Team Tails – dengan fumbles berbulu dipanggil oleh “Rufferee” Dan Schachner. Pemain berkaki empat itu berumur dari usia 2 tahun yang berlegar hingga berusia 15 tahun yang berpengalaman.

Anjing holding a football toy in his mouth
Bersiap sedia untuk beberapa tindakan ruff-dan-tumble di padang semasa khas “Dog Bowl” TV khas.Keith Barraclough / Planet Haiwan

Selama beberapa tahun, Rappaport telah menjadi tuan rumah “Pup Puppy’s” Pup Tutup dan Segmen Peribadi, yang menceritakan kisah belakang yang kerap menjengkelkan bagaimana anak-anak anjing itu pergi ke gridiron. Beliau berkata dia memutuskan untuk mendekati Animal Planet dengan idea melakukan satu lagi tumpuan khusus pada kategori risiko yang paling berisiko untuk anjing perlindungan: yang lebih tua.

“Saya sentiasa membuat misi saya untuk menumpukan perhatian kepada golongan miskin di dunia perlindungan – golongan senior, baka pembiak dan haiwan peliharaan keperluan khas – kerana ketiga-tiga mereka adalah yang paling sukar untuk keluar,” kata Rappaport HARI INI. “Binatang-binatang peliharaan yang kerap kali sering menjadi mangsa yang tinggal di tempat perlindungan. Anjing-anjing ini telah dibuang dalam senja kehidupan mereka tanpa kesalahan mereka sendiri. Mereka tidak rosak barangan. Mereka adalah haiwan yang paling istimewa dan cantik di dunia, tetapi orang terus berjalan melewati sangkar mereka. “

Jill Rappaport with her six rescued dogs
Jill Rappaport menyelinap enam anjingnya yang diselamatkan, termasuk dachshund Rubie, yang muncul dalam “The Dog Bowl” sebagai “sidekick senior” Rappaport dan “wartawan sampingan peringkat belakang.”Kristin Grey

Rappaport hidup dengan enam anjing yang diselamatkan, termasuk empat yang dianggapnya sebagai “orang senior” kerana mereka mungkin remaja. Dia suka menyanyikan pujian haiwan yang lebih tua, dengan menyatakan bahawa mereka tenang, manis, setia dan bersyukur – dan sebagai bonus utama, mereka biasanya sudah terlatih rumah.

“Apabila anda memberi mereka cinta dan penjagaan yang mereka perlukan, mereka berkembang pesat dan benar-benar melebihi jangkaan anda,” kata Rappaport. “Mereka hidup lebih lama daripada yang anda fikirkan kerana mereka tahu mereka dicintai dan selamat.”

Selain berkongsi cerita-cerita anjing di lapangan, “The Bowl Dog” termasuk profil pemain NFL Eric Decker dan isterinya, Jessie James Decker, yang membantu anjing penyelamat untuk menjadi anjing perkhidmatan untuk veteran kurang upaya melalui anjing Deckers bukan keuntungan mereka; Pemain NFL dan penyokong haiwan Logan Ryan; Tia Torres dari siri TV “Pit Bulls & Parolees”; dan Instagrammer Steve Greig, yang dikenali untuk membantu haiwan kanan yang memerlukan.

Simon Morris, pengeluar eksekutif Animal Planet’s “Puppy Bowl” dan “Dog Bowl” specials, berkata beliau teruja untuk meletakkan perhatian pada haiwan tunawisma yang lebih tua tahun ini.

“Ada begitu banyak anjing dewasa yang indah yang memerlukan rumah,” kata Morris HARI INI. “Mereka adalah sempurna untuk keluarga yang bukan untuk tugas menaikkan anak anjing.”

Puppy Bowl 2017! Lihat bintang-bintang yang mengasyikkan, ekor-ekor tahun lepas

02.02.201703:32

Beberapa anjing yang muncul di “The Dog Bowl” hujung minggu ini mempunyai nasib yang baik untuk diadopsi. Pekerja penyelamat dan tempat perlindungan berkata buzz sekitar TV khas membantu membuat buzz untuk anjing yang lebih tua dalam komuniti mereka.

Amy Hofer, rakan sekutu pembangunan Ramapo-Bergen Animal Refuge, Inc. di Oakland, New Jersey, menunjuk kepada dua peserta “Bowl Dog” yang telah berjaya mencari rumah baru yang penuh kasih sayang: Lexi, seorang pemain tenis spaniel berusia 10 tahun yang datang ke tempat perlindungan dengan mata dan telinga yang dijangkiti dan bulu yang kusam; dan Kody, sebuah campuran gembala Jerman berusia 7 tahun yang mendapat tempat berlindung dengan “adik perempuan “nya,” seekor anjing lain bernama Sasha, selepas keluarga mereka kehilangan rumahnya. (Hofer gembira melaporkan bahawa Kody dan Sasha mendapat pakai bersama.)

Kody the senior dog
Mewakili Pasukan Paws, anjing senior Kody baru-baru ini menemui rumah baru yang kekal berkat buzz di sekitar “The Dog Bowl” TV special.Keith Barraclough / Planet Haiwan

“Publisiti untuk anjing kanan kami membolehkan orang ramai merasa hubungan dengan setiap haiwan,” kata Hofer. “Apabila haiwan menyentuh hati orang, mereka mahu memberikan sokongan yang mereka boleh, sama ada ia menyokong kerja penyelamatan atau, lebih baik lagi, sebuah rumah.”

Lisa Lunghofer adalah pengarah eksekutif The Grey Muzzle Organization, yang menganugerahkan pemberian wang kepada program menyelamat haiwan terfokus kanan di seluruh Amerika Syarikat, termasuk Perlindungan Haiwan Ramapo-Bergen. Dia berkata dia berharap orang ramai menonton “The Dog Bowl” akan melihat betapa indahnya anjing senior.

“Spesial TV seperti ini menunjukkan dunia bahawa cinta memang tidak bertahan,” kata Lunghofer HARI INI. “Anak anjing adalah manis, tetapi anjing kanan adalah layak dan bersyukur – jika tidak lebih – untuk peluang untuk mencintai dan dikasihi lagi.”

Yang pertama “Puppy Bowl Presents: The Bowl Anjing” disiarkan di Animal Planet pada hari Sabtu, 3 Februari pukul 8 pagi. ET / 5 p.m. PT. Sekarang pada tahun ke-14, “Puppy Bowl” disiarkan di Animal Planet pada Super Bowl Ahad, 4 Feb pada 3 p.m. ET / tengah PT.

Ikuti penulis KUASA Laura T. Coffey di Facebook, Twitter (@tcoff) dan Google+, dan pelajari tentang buku larisnya “My Old Dog: Binatang yang Diselamatkan dengan Kisah Kedua Hebat” di MyOldDogBook.com.

Loading...