Beratus-ratus pengambilan emas bertemu di Scotland untuk ulang tahun ke-150 baka

Pencinta anjing, keluarkan diri anda!

Walaupun padang yang penuh dengan beratus-ratus pengambilan keemasan berbunyi lebih banyak fantasi daripada kenyataan, itulah yang berlaku pada minggu lalu di Guisachan Estate di Tomich, Scotland.

150th Anniversary of the Golden Retriever
Lebih daripada 360 pengambilan emas ternyata memperingati ulang tahun ke-150 baka di Ladang Guisachan di Scotland.Sandra Mailer / REX / Shutterstock

Kelab Golden Retriever of Scotland menganjurkan perhimpunan itu untuk meraikan ulang tahun ke-150 baka tersebut. Ia telah diadakan di bekas tanah milik Lord Tweedmouth, tempat pengantin emas pertama dibiakkan pada tahun 1868, dan lebih dari 300 pengambilan emas (dan pemiliknya) muncul untuk memperingati acara istimewa.

Lihat saja semua anjing yang baik itu!

150th Anniversary of the Golden Retriever
Dua pups, mempunyai letupan!Sandra Mailer / REX / Shutterstock

“Ia adalah sejenis baka yang popular,” kata Doreen McGugan, ketua Kelab Retriever Emas Scotland, kepada TODAY. “Dan ia adalah ulang tahun ke-150, yang sangat istimewa.”

Anjing yang hadir terdengar lebih dari sekadar berperilaku baik! Malam pertama perhimpunan itu, hampir 300 anak anjing dalam jumlah itu menyertai perarakan itu.

150th Anniversary of the Golden Retriever
“Tidak ada kulit di anjing ini,” kata Doreen McGugan, ketua Kelab Retriever Emas Scotland.Sandra Mailer / REX / Shutterstock

“Bukan satu kulit dalam anjing ini,” kata McGugan. “Ia agak menarik.”

Semasa pertemuan Guisachan termasuk pertunjukan kejuaraan baka, McGugan berkata anjing menunjukkan bukan satu-satunya penyanyi yang hadir.

“Ia banyak pemilik haiwan kesayangan yang datang hanya untuk berseronok,” katanya. “Orang tidak menyedari bahawa semuanya kembali kepada ini dan ada tempat untuk memperingati (pengambilan emas mereka).”

150th Anniversary of the Golden Retriever
Snuggles!Sandra Mailer / REX / Shutterstock

“Saya sangat berterima kasih kepada semua yang datang,” katanya. “Saya berharap mereka menikmati diri mereka sendiri.”

Berdasarkan foto-foto, mereka benar-benar melakukannya.

Tonton kanak-kanak berusia 2 tahun yang comel tersebut bermain permainan terbaik dengan anjing jiran

20.20.201800:40