Bagaimana untuk membantu menjaga anjing anda selamat di penjaga gigi di tengah-tengah kematian PetSmart

Tuduhan pengkhianatan oleh PetSmart berikutan kematian sekurang-kurangnya empat ekor anjing di pelantikan dandan rutin telah berfungsi sebagai panggilan bangun untuk pemilik hewan peliharaan.

Insiden yang berlaku dalam tempoh lima bulan, yang PetSmart berkata adalah berasingan dan tidak berkaitan, menekankan pentingnya pemilik haiwan kesayangan melakukan kerja rumah mereka di atas kakitangan dan kemudahan yang mereka tanggung untuk mempersembahkan haiwan kesayangan mereka, seorang pakar memberitahu HARI INI.

PetSmart di bawah api selepas anjing lain mati semasa pelantikan dandan

Apr.10.201802:52

Vivian Nash telah menjalani perniagaan dandanan anjing selama hampir 40 tahun dan merupakan pemilik Nash Academy di Lexington, Kentucky, yang menawarkan gabungan kursus dalam talian dan diselia, latihan tangan untuk calon penyihir anjing. Beliau juga merupakan pengasas bersama Persatuan Hakim Antarabangsa untuk Pertandingan Grooming Dog.

“Ia merupakan isu yang sudah tua, dan ia disebabkan oleh kekurangan pendidikan dan tiada pelesenan,” kata Nash HARI INI tentang kematian haiwan kesayangan semasa pembersihan secara umum.

Pemelihara haiwan pada masa ini tidak dikehendaki mempunyai lesen untuk berlatih di mana-mana negeri. “Ini bermakna anda boleh keluar, membeli gunting rambut, membeli buku dandanan, buka salon dan panggil diri anda profesional,” katanya..

PetSmart mengekalkan bahawa ia mempunyai piawaian keselamatan yang paling tinggi dalam industri. Stylists mereka menyelesaikan lebih daripada 800 jam tangan-on arahan dan pensijilan keselamatan sambil bekerja dengan 200 anjing baka dan saiz yang berbeza, dan setiap syarikat salon harus keselamatan disahkan setiap tahun, menurut laman web syarikat.

Dalam berurusan dengan industri yang tidak terkawal seperti itu, Nash menggariskan langkah-langkah yang boleh diambil oleh pemilik haiwan kesayangan untuk membantu memastikan keselamatan haiwan mereka ketika membawanya ke penjaga.

1. Semak bukti kelayakan penjaga pintu.

Anda perlu mencari sijil, mengetahui jenis latihan yang ada dan sila lihat berapa lama mereka berada dalam profesion itu, nasihat Nash.

“Apa yang benar tentang banyak salun ialah mereka mempunyai kadar perolehan yang besar,” katanya. “Sangat sukar untuk mencari pengantin lelaki yang baik.”

Nash juga nota untuk bertanya sama ada penjana anda tetap dengan maklumat dan kaedah terkini dengan pergi ke acara industri dan acara pembangunan profesional yang lain.

Pemilik juga harus memastikan kemudahannya kelihatan dan bau bersih, dan periksa bahawa pengasuh tahu CPR untuk kucing dan anjing sekiranya mereka perlu memulihkan haiwan.

Panggilan baru untuk pengawalseliaan industri dandanan haiwan kesayangan

10.10.201502:20

2. Menginap dan tonton proses dandanan.

Kebanyakkan kemudahan mempunyai tetingkap pemerhatian atau kawasan di mana pemilik boleh menonton groomer di tempat kerja – yang Nash menggalakkan pemilik haiwan kesayangan untuk melakukan jika mereka tidak perlu tergesa-gesa selepas menjatuhkan haiwan kesayangan mereka.

“Anda harus sentiasa dapat melihat haiwan kesayangan anda kerana anda boleh melihat penanganan,” kata Nash. “Saya mengajar kakitangan saya dan para pelajar, anda tidak perlu bersiap sedia untuk lawatan (oleh pemilik haiwan kesayangan). Jika anda menyimpan tetingkap, ia mewujudkan persekitaran yang lebih selamat untuk penjaga haiwan peliharaan dan profesional. “

Pemilik juga perlu menyemak untuk memastikan penjaga rambut sentiasa dekat dengan anjing. Oleh kerana haiwan biasanya dilampirkan pada meja dandanan dengan tali atau noose, jika seorang penjaga gigi melangkah jauh dan tidak memberi perhatian, haiwan itu mungkin berpecah lehernya atau menggantung dirinya sendiri dengan melompat dari kawasan dandanan.

Ia juga disyorkan bahawa pemilik membawa anjing mereka ke kemudahan tersebut sebelum mereka membuat temujanji supaya mereka dapat menyesuaikan haiwan ke alam sekitar.

3. Lihat jenis pengering dan peralatan yang digunakan oleh penjaja.

Kebanyakan anjing suka dimandikan, jadi ia adalah bahagian pengeringan yang biasanya menyebabkan masalah yang paling.

Cerita-cerita seram Nash telah mendengar selama bertahun-tahun sering melibatkan peralatan yang salah atau penyapu yang tidak berpengetahuan dengan menggunakannya. Anjing boleh bertindak balas secara berbeza kepada pengering berkuat kuasa atau unit pengeringan kennel yang mempunyai unsur pemanasan untuk mengeringkan haiwan selepas ia dimijamkan.

Woof! Hoda dan KLG sebagai penjaga anjing, dan perkara-perkara menjadi tidak kemas

Feb.25.201604:32

Para pengering, yang digunakan kerana mereka lebih cepat daripada tuala yang cuba, selamat jika digunakan dengan betul, tetapi boleh menjadi sangat berbahaya jika tidak.

“Jika seseorang cuba untuk meletakkan tuala di atas pengering kennel untuk kering lebih cepat, ia akan menghalang anjing itu, atau jika terdapat unit pengeringan di mana unsur pemanasan tidak disejukkan dengan baik di antara kegunaan, ia boleh terbakar seperti blowtorch, ” kata Nash.

Ia bukan hanya panas pengering yang boleh menjadi masalah untuk beberapa haiwan peliharaan.

“Ia adalah kuasa dan bunyi pengering halaju tinggi kadang-kadang,” kata Nash. “Jika anjing itu bertindak balas terhadapnya, mereka boleh masuk ke serangan atau serangan jantung.”

Perkara-perkara seperti “hoodies bahagia” yang mengatasi telinga anjing untuk membutakan bunyi dan ubat semulajadi yang lain adalah penyelesaian yang mungkin. Pilihan lain hanya meletakkan anjing di meja dandanan dan menggunakan pengering tangan kecil.

4. Berkomunikasi dengan jelas dengan penyapu.

Sesetengah anjing dengan wajah yang ditekan, seperti peninju dan poker, mungkin tidak pernah menyesuaikan diri dengan pengeringan daya kerana masalah pernafasan semula jadi, yang perlu dibincangkan dengan jelas dengan penjaga.

“Kekuatan udara boleh menghembuskan nafas, dan apabila mereka mengalaminya, mereka tidak akan melupakannya,” kata Nash.

Pemilik juga perlu memaklumkan ahli keluarga tentang apa-apa masalah perubatan yang mungkin ada haiwan.

Kurang sayang! Anjing mendapat ‘memotong singa’ dari penyapu

Apr.16.201501:04

Danielle DiNapoli, pemilik bulldog Bahasa Inggeris yang bernama Scruffles, memberitahu DEWREN’S TODAY bahawa dia memberi amaran kepada penjaga lelaki di PetSmart di Flemington, New Jersey, supaya tidak mengeringkan bulldog itu kerana dia cemas. Dia menerima panggilan kurang daripada sejam kemudian bahawa Scruffles telah meninggal dunia.

PetSmart berkata dalam satu kenyataan kepada HARI INI bahawa rakan-rakannya mengikuti amalan-amalan yang ketat dan menegaskan bahawa autopsi binatang yang ditahan oleh litigasi yang ditangguhkan DiNapolis mungkin menunjukkan keadaan yang sedia ada.

Groomers juga perlu jujur ​​dengan pelanggan.

“Sekiranya seekor anjing bertindak, penjaga rambut perlu memberitahu pelanggan bahawa,” kata Nash. “Ia hampir seperti ketika anda sedang hamil dan anda tidak mahu memberitahu ibu bapa bahawa anak-anak mereka tidak berkelakuan kerana anda tidak mahu untuk mengganggu mereka, tetapi penting bagi mereka untuk bersikap jujur ​​tentang hal itu. “

Semuanya kembali kepada pengamal lelaki yang dididik dengan baik, tetapi pemilik masih perlu memastikan mereka melakukan bahagian mereka untuk memastikan keselamatan haiwan peliharaan mereka, juga.

“Ia adalah tanggungjawab yang besar,” kata Nash. “Ini tugas paling penting sejak kita menjaga kawan terbaik lelaki.”

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.