Anjing perlindungan ‘bersyukur’ memegang tangan wanita dengan menaiki kereta untuk memupuk rumah

Anjing takut ini mendarat di tempat perlindungan haiwan selepas tuannya mati.

Dan inilah betapa bersyukur dia sepertinya menaiki kereta 2 1/2 jam ke rumah angkatnya yang baru.

“Dia mahu memegang tangan saya sepanjang jalan, jika saya mengambilnya, dia akan mengikatnya,” kata Kim Mozena Rezac kepada HARI INI. “Dia hanya mahu menyentuh.”

Regan, anjing berusia 4 tahun, mendapati dirinya berada di tempat perlindungan di Lubnan, Tennessee, selepas pemiliknya baru-baru ini meninggal dunia. Dia kelihatan ketakutan dan bingung di tempat baru ini.

Rezac, pengasas Goofy Foot Dog Rescue yang berusia 51 tahun dan pengarah kebajikan haiwan untuk Penyelamat Haiwan, telah berada di tempat perlindungan yang bekerja dengan mangsa yang selamat dari dogfighting. Dia menghabiskan masa tiga hari untuk memperoleh kepercayaan Regan.

Anjing holds rescuers hand on drive home
Regan dibawa ke tempat perlindungan apabila tuannya meninggal dunia.Kim Mozena Rezac

Ia sampai ke titik bahawa Regan akan menggoyangkan ekornya dan kelihatan teruja ketika Rezac berada di sana, dengan cara dia tidak bersama orang lain. Rezac memutuskan untuk mengambil rumah Regan sebagai pengasuh sehingga dia dapat menemui seorang keluarganya sendiri.

“Anda boleh tahu dia takut dan takut, saya akan masuk dan memberikannya dan duduk dengannya dan bercakap,” kata Rezac. “Tempat perlindungan kami hebat, dan para sukarelawan kami melakukan kerja yang baik dengan haiwan itu, tetapi saya tidak suka dia berada di sana jika dia dapat meringkuk di sofa di rumah saya.”

Berterima kasih dog holds rescuer's hand on car ride home
“Saya fikir dia berasa selamat menyentuh orang yang biasa,” kata Rezac.Kim Mozena Rezac

Regan memegang tangan Rezac di dalam kereta semasa memandu ke Huntingdon, Tennessee – semuanya 2 1/2 jam daripadanya.

“Saya fikir dia merasa selamat menyentuh orang yang akrab,” kata Rezac. “Dia sangat gugup dan takut di tempat perlindungan tetapi sebaik sahaja dia melompat ke dalam kereta saya, dia nampak begitu bersyukur.”

Berterima kasih dog holds rescuer's hand on car ride home.
Regan menyentuh tangan Rezac sepanjang perjalanan rumah 2 1/2 jam. “Dia duduk di sana dan seolah-olah seperti semua tekanan dia pergi,” kata Rezac.Kim Mozena Rezac

Rezac menembak video Regan di dalam kereta kerana dia sangat digerakkan oleh reaksi Regan, dan cuba menarik perhatian gadis manis ini yang memerlukan rumah.

Ianya berhasil. Lebih daripada 1 juta pandangan kemudian, Rezac telah dibanjiri dengan pertanyaan penggunaan.

Ia mengambil masa hanya dua hari sebelum Rezac dapat menempatkan Regan di rumah dengan pasangan yang memberitahu Rezac mereka tahu bahawa mereka “dimaksudkan untuk memilikinya.” Mereka memupuk dia buat masa ini, tetapi berhasrat untuk mengamalkan perkara-perkara yang berterusan tetap berjalan lancar.

“Ia keadaan yang baik,” kata Rezac.

Berterima kasih dog holds rescuer's hand on car ride home
Regan kini berada di rumah angkat. Ibu bapa angkatnya berniat untuk mengamalkannya jika keadaan berjalan lancar. Bapa angkatnya yang baru memberitahu Rezac, dia berfikir tentang Regan sebagai “Hari Valentine” beliau, “katanya kepada HARI INI.Kim Mozena Rezac

Rezac berkata beliau berharap banyak orang yang berpindah oleh cerita Regan dan video beliau akan melakukan dua perkara penting.

Yang pertama ialah meletakkan pelan di tempat untuk haiwan peliharaan dijaga dalam keadaan yang berlaku.

Pemilik Regan hanya berusia 50-an. “Saya pasti dia fikir dia mempunyai banyak masa lagi tetapi tidak ada yang tahu,” katanya.

Yang lain adalah untuk mempertimbangkan untuk pergi ke tempat perlindungan untuk mengamalkan haiwan kesayangan. Mereka mungkin tidak mempunyai video virus, tetapi mereka akan mempunyai banyak cinta untuk diberikan.

“Saya melihat anjing yang datang dari situasi yang paling teruk tetapi mereka mencari cinta dan keselesaan di kalangan orang ramai. Saya melihat haiwan yang telah dilecehkan oleh orang ramai tetapi hanya mahu cinta yang boleh ditawarkan oleh orang ramai,” kata Rezac. “Ketahanan mereka sangat mengagumkan, jika kita semua boleh suka seperti yang mereka lakukan di dunia akan menjadi tempat yang lebih baik.”

Kafe mesra anjing pertama di New York akhirnya di sini!

30.30.201801:39