Anjing perkhidmatan mendapat ‘hari terbaik’ untuk membantu gadis muda berjalan

Anjing perkhidmatan yang dikreditkan dengan membantu seorang gadis muda dengan gangguan jarang belajar untuk berjalan disambut kerana dedikasi dan sokongan yang tidak berbelah bahagi.

Sepanjang hari, George – Great Dane berusia dua tahun – makan makanan manusia, bermain di salji dan menerima hidangan tidak berkesudahan di antara – cukup untuk meletakkan “wow” dalam “bow wow.”

Bella Burton, 11, mengalami gangguan yang jarang berlaku yang dikenali sebagai sindrom Morquio, yang menyebabkan tubuh menghasilkan kurang daripada jumlah yang diperlukan enzim utama, menyebabkan pertumbuhan dan perkembangan tulang.

BERKAITAN: ‘Menakjubkan’: Anjing perkhidmatan membantu gadis berumur 11 tahun dengan kelainan yang jarang berlaku

George comforts Bella in the hospital
George menghiburkan Bella semasa dia berada di hospital.BarkPost

Hampir tiga tahun yang lalu, keluarga Burton mendengar tentang Projek Anjing Perkhidmatan, sebuah untung di Ipswich, Massachusetts, bahawa, menurut laman web mereka, menyediakan kualiti kehidupan yang lebih baik untuk gangguan mobiliti.

Keluarga itu telah sukarela dengan organisasi selama kira-kira satu tahun sebelum mempertimbangkan teman untuk Bella.

Bella and George share a moment together.
Bella dan George berkongsi seketika bersama.Kesopanan keluarga Burton

Ketika Bella dan George berusia 2 tahun bertemu untuk pertama kalinya, mereka langsung terhubung. Pada masa itu, ibu bapanya memutuskan bahawa dia sudah bersedia untuk anjing perkhidmatan.

“Apabila kita melihat Bella berada di sekeliling anjing itu, bagaimana dia sentiasa dalam mood yang sangat baik dan dia suka pergi ke sana, kita fikir, ‘Apa yang kita tunggu?'” Kata Burton TODAY.com tahun lepas.

“Apabila dia melawat George dan dia tidak mahu dia meninggalkan anak anjingnya, mereka seperti, mari cuba mereka.”

BERKAITAN: Semua yang anda perlu ketahui tentang Wrangler, ‘anjing dengan HARI’

Dan sejak itu, mereka telah dua buah kacang dalam satu pod. Bella telah berkembang dengan pesat – dia berjalan sekarang, dan bahkan boleh menunggang basikal.

Oleh itu, sebagai ucapan terima kasih, BarkPost memberi George peluang untuk seumur hidup – merawat anjing kepada “Hari Terbaik Ever”, yang melibatkan burger yang tidak berkesudahan, luncur (di salji, kegemarannya), memanjakan masa bermain, bermain dalam suite penuh dengan mainan (dia suka kapal roket), aksesori baru dan sumbangan $ 1,000 kepada Projek Anjing Perkhidmatan di nama George dan Bella.

George celebrating his success with some delicious hamburgers
Sebagai anjing khidmat, George tidak pernah dibenarkan makan dari meja. Tetapi hari ini, mereka membuat pengecualian!BarkPost

Dan jika itu tidak mencukupi, George dan Bella juga dijemput untuk “tidur paling akhir,” lengkap dengan katil anjing yang cukup besar untuk menampung Dane Besar.

BERKAIT: Watch anjing kurang upaya Daisy gembira menguji kaki prostetik yang baru

Apa yang membuatkan George begitu pantas? Keperibadiannya mungkin ada kaitan dengannya.

George and Bella have
George dan Bella berkongsi dalam “tidur muktamad.”BarkPost

“George gembira dan dia sentiasa gembira dan dia sentiasa ada untuk bersorak, dia kawan baik saya,” kata Bella dalam video BarkPost.

Gadis dan anjing kini tidak dapat dipisahkan – sama seperti Bella fikir mereka akan bertemu.

“Saya dapat memberitahu dia memerlukan saya, dan saya memerlukan dia,” katanya.

Pemain golf berusia 3 tahun yang luar biasa bermain walaupun kecacatan

07.07.201402:20