Anjing melahirkan 8 anak anjing di lapangan terbang Tampa! Lihat gambar yang bergerak

Pelancong dan pekerja Lapangan Terbang Antarabangsa Tampa mendapat kejutan seumur hidup ketika seekor anjing bernama Eleanor “Ellie” Rigby melahirkan lapan anak anjing di dalam terminal utama.

Puan emas berusia 2 tahun, yang pegawai yang dikenal pasti sebagai anjing perkhidmatan, telah ditetapkan untuk menaiki penerbangan ke Philadelphia pada hari Jumaat dengan pemiliknya, Diane Van Atter, ketika anjing itu tiba-tiba menjadi pekerja.

Firefighter Penyelamat Pesawat Udara (ARFF) bertindak balas terhadap panggilan untuk mendapatkan bantuan, menurut Jason Penny, pegawai maklumat awam untuk Tampa Fire and Rescue.

Diane Van Atter hugs Ellie
Diane Van Atter memeluk anjingnya, Ellie, sementara responden kecemasan membantu anjing melahirkan.Tampa Fire and Rescue

Pengurus komunikasi kanan Emily Nipps untuk Lapangan Terbang Antarabangsa Tampa, memberitahu Today.com bahawa seorang jururawat di kalangan orang ramai melangkah masuk untuk membantu sebelum mereka tiba. Dia dapat membantu menyampaikan lima pups sebelum pergi untuk menangkap penerbangannya.

Rupa-rupanya, pengalaman dramatik berlangsung selama kira-kira empat jam, tambah Nipps. Ia masih belum jelas kenapa anjing itu sedang berjalan semasa mengandung.

Lt. Natalie Brown adalah responden pertama dan berkata keadaan itu “ajaib.”

Ellie nursing with Diane, Natalie and Larry
Pemilik Ellie pada mulanya menganggap anjing tersebut mengandung tujuh, bukan lapan, anak anjing! Tampa Fire and Rescue

Dia berada di stesen bomba apabila dia mendapat panggilan bahawa anak anjing sedang dilahirkan di lapangan terbang.

“Pasangan saya dan saya melompat di dalam kereta menyelamat. Ketika kami sampai ke tapak udara, dua anak anjing telah dilahirkan,” kata Brown kepada Today.com.

“Saya mendapat kit (obstetrik dan ginekologi) saya ingin memindahkan anjing itu ke kawasan yang lebih tenang, tetapi pemiliknya bimbang untuk memindahkannya, jadi saya berkata, ‘Tidak ada masalah.’ Ia adalah masa yang luar biasa, “katanya.

Ellie nurses her puppies
Ellie merawat anak-anaknya sejurus selepas melahirkan anak.Tampa Fire and Rescue

Brown berkata bahawa sesetengah penumpang terpaksa berpindah dengan keadaan yang mereka beritahu dia akan kehilangan penerbangan mereka kerana apa yang mereka saksikan adalah “terlalu cantik.”

Bapa Naga, Golden Nugget, yang juga berkunjung, sangat gembira melompat apabila Ellie melahirkan tujuh anak lelaki dan seorang perempuan.

Menjelang akhir pahit, Ellie dengan tenang menyusu anaknya di terminal sambil kagum dengan penonton yang menyiarkan gambar ke media sosial.

“Kami jabatan perkhidmatan penuh!” Jabatan Kebakaran dan Penyelamat Tampa tweeted.

Tonton anjing KANAK-KANAK Sunny bersatu semula dengan ibunya, Muffin

Mei.11.201800:41