‘Amaran kucing besar’: Kucing 29-pound bernama Chubbs mendapati rumah baru selepas menyelamat

Kucing 29 paun yang comel yang baru-baru ini mendapati jalannya ke perlindungan California telah menjadi sensasi dalam talian.

The Pasadena Humane Society & SPCA mengeluarkan “amaran kucing besar” selepas Chubb ditemui di jalan oleh seorang Samaria yang baik dan dibawa ke tempat perlindungan. Kakitangan kumpulan itu dengan penuh kasih menamakan Himalaya campuran Chubbs yang mantap dan dibawa ke internet untuk mencari pemiliknya.

Menurut Julie Bank, presiden dan CEO organisasi, kucing berusia 10 tahun itu amat memerlukan penjagaan. Ia mengambil masa beberapa jam untuk mengeluarkan semua tikar dari bulunya.

Chubb juga berlindung di pejabat kerana dia terlalu besar untuk dijaga dengan selesa di dalam kennel.

“Saya sangat gembira orang yang berminat dengan Chubbs,” kata Bank kepada HARI INI. “Dia hanya lelaki kecil yang paling besar. Stafnya jatuh cinta dengannya hampir seketika.”

Chubbs the cat
Nicholas Camacho, pembantu penjagaan haiwan, memeluk Chubbs dalam tangannya.Pasadena Humane Society dan SPCA

Menurut James Chisum, wakil dari Pasadena Humane Society & SPCA, Chubbs kelihatan sihat apabila dia dibawa masuk dan bertindak sangat mesra, yang menjadikan kakitangannya percaya bahawa dia telah hilang, dan tidak.

“Dia diberi makan dengan baik, jelas,” Chisum ketawa. “Dia sangat mesra, dia pasti digunakan untuk berada di sekeliling manusia.”

Chubbs, fat cat, Pasadena, 29-pound
Chubbs, kucing yang berusia 29 pound itu mendapati jalan-jalan di Altadena, CA, kini semakin matang di Pasadena SPCAPasadena Humane Society dan SPCA

Selepas menyelamatkan Chubbs, beberapa orang mendakwa sebagai pemilik bintang media sosial, yang mengetuai Pasadena Humane Society & SPCA untuk menjalankan penyiasatan dan menunda tarikh penerimaan Chubbs.

Chisum memberitahu HARI INI bahawa selepas proses pemeriksaan, kumpulan itu menentukan tuntutan itu palsu.

Chubb ditubuhkan untuk diterima pakai pada hari Rabu dan segera menemui keluarga baru yang penuh cinta.

Sebelum menerima pakai, Chisum memberikan maklumat mengenai syarat Chubbs HARI INI.

“Kucing boleh mempunyai jenis kesihatan yang berkaitan dengan obesiti yang sama seperti manusia,” kata Chisum. “Apabila Chubbs masuk, kami segera meletakkannya pada diet untuk membantu dia kehilangan berat badan dan kami percaya kesihatannya sedang berjalan ke arah yang betul.”

Semoga selepas pengembaraan ringkasnya di alam liar, Chubbs boleh mengambil catnap yang sangat diperlukan di rumah barunya!

Kucing terbesar di New York, Samson, mengambil internet dengan ribut

Ogos.18.201600:31