Adakah anjing anda seorang genius? Cuba permainan ini dengan anjing anda untuk mengetahui

Pernahkah anda tertanya-tanya bagaimana pintar kawan berbulu anda? Cuba permainan ini dengan anjing anda untuk mengetahui jenis keperibadian dan kepintaran yang anda miliki.

Bagaimana perasaan anda tentang anda??

Mei.13.201504:43

Komunikasi

Memory vs Pointing Game

 • Untuk permainan ini, anda memerlukan anjing anda, pasangan dan pemasa.
 • Adakah pasangan anda memegang anjing anda enam kaki dari anda.
 • Panggil nama anjing anda dan tunjukkan bahawa anda mempunyai dua hidangan.
 • Letakkan merawat di atas tanah, pada masa yang sama, di kedua-dua belah badan anda dengan panjang lengan.
 • Berdiri dan tunjuk kepada salah satu rawatan.
 • Adakah pasangan anda melepaskan anjing anda kerana anda memberikan arahan pelepasan, kemudian tahan sehingga anjing memilih.
 • Tidak kira yang merawat anjing anda, biarkan ia merawatnya.

Keputusan:

Sekiranya anjing memilih melayan anda menunjuk: Kemudian anjing anda memberi perhatian khusus kepada isyarat atau isyarat komunikasi anda. Dengan bergantung pada maklumat anda untuk menentukan yang merawat untuk memilih, anjing anda bertindak secara kolaboratif; sesuatu yang sangat sedikit haiwan lain yang cemerlang.

Jika anjing anda tidak memilih melayan anda menunjuk: Anjing anda mungkin membuat keputusan yang bebas. Menggunakan strategi kendiri bermaksud anjing anda memutuskan untuk menyelesaikan masalah ini dengan sendirinya dan hanya boleh mengambil maklumat anda apabila bantuan anda diperlukan.

Empati Empati adalah keupayaan untuk merasakan perasaan orang lain. Manusia sangat empati, dan penyelidik telah mencadangkan bahawa banyak haiwan, termasuk anjing, mempunyai sekurang-kurangnya bentuk dasar empati. Anjing mungkin telah membangunkan kualiti ini kerana hubungan istimewa mereka dengan manusia.

Permainan Yawning

 • Untuk permainan ini, anda memerlukan anjing anda, pasangan dan pemasa.
 • Mulakan permainan duduk, dengan berdiri anjing anda, duduk atau berbaring di hadapan anda.
 • Adakah pasangan anda mula pemasa selama 30 saat. Bersuara kuat setiap lima saat selama 30 saat. Pada masa ini, tonton anjing anda untuk menguap.
 • Selepas 30 saat, mula pemasa dua minit.
 • Jangan bercakap atau berinteraksi dengan anjing anda; tidak mengapa jika anjing anda mengembara kerana anda mahu melihatnya. Pada masa ini, nonton dengan teliti untuk menguap dari anjing anda.

Keputusan:

Sekiranya anjing anda menguap: Ini menunjukkan bahawa ia lebih kepada hujung skala terikat. Perlu diingat bahawa anjing kecil cenderung lebih individualistik daripada anjing besar.

Sekiranya anjing anda tidak menguap: Ia mungkin mempunyai cara lain untuk menyambungkan anda; ini tidak bermakna anjing anda tidak dilampirkan kepada anda.

Bahasa Inggeris bulldog
Bahasa Inggeris bulldog cuba mencapai cookie; mencapai; pencapaian; dewasa; haiwan; bulldog; perniagaan; kerjaya; juara; pembangunan; anjing; mimpi; emosi; bahasa inggeris; nikmati; euphoric; eksekutif; percuma; kebebasan; menyeronokkan; Matlamat; kebahagiaan; penambahbaikan; kegembiraan; melompat; kepimpinan; lelaki; terulur; haiwan peliharaan; potret; menimbulkan; kuasa; kemajuan; meningkatkan; mencapai; kejayaan; up; penglihatan; pemenang; menangShutterstock

Licik

Permainan yang licik menilai betapa malas dan amanah anjing anda apabila diberi peluang untuk menyelinap. Permainan ini berdasarkan penyelidikan yang menunjukkan bahawa beberapa anjing menyedari bahawa mereka sedang ditonton, sementara anjing lain tidak. Antara anjing yang tahu bahawa mereka sedang ditonton, ada yang memilih menggunakan maklumat ini untuk kelebihan mereka, sementara yang lain tidak.

Cunning vs. Wily Game

 • Berdiri enam kaki dari pasangan anda, yang mempunyai anjing anda dan peranti masa.
 • Tempatkan merawat empat kaki dari anjing anda.
 • Katakan nama anjing anda, maka “tidak” dua kali, dengan jelas dan tegas, sambil meletakkan merawat di hadapan anda pada panjang lengan. Jika anjing anda tahu perintah tertentu, seperti “biarkannya,” gunakan sebaliknya.
 • Adakah pasangan anda melepaskan anjing anda dengan perlahan, sementara pada masa yang sama memulakan pemasa. Jangan gunakan arahan lisan untuk melepaskan anjing.
 • Tutup mata dengan tangan anda, gunakan penjagaan untuk melihat dan lihat sama ada anjing anda memakannya. Berdiam diri.
 • Adakah pasangan anda tekan “berhenti” pada pemasa sebaik sahaja anjing anda makan merawatnya. Sekiranya ia tidak dimakan dalam masa 90 saat, beri rawatan.

Keputusan:

Lebih banyak anjing yang boleh dipercayai tidak akan menggunakan maklumat sosial anda untuk mengambil arah dari anda. Anjing yang curiga akan menunggu sehingga anda tidak dapat melihatnya sebelum mengambil rawatan.

Sila ambil perhatian: Dalam pengalaman Dognition, anda akan memainkan permainan ini dan orang lain beberapa kali untuk memastikan hasilnya.

Profil Dognition Untuk mengenal pasti profil anjing anda, anda perlu melengkapkan penilaian penuh pada Dognition.com. Setiap anjing mempunyai cara unik untuk memahami dunia. Selepas menyelesaikan semua permainan Dognition berasaskan sains dalam talian, anda akan dapat melihat apa yang berlaku di belakang mata anjing anda, dan anda akan menerima profil Dognition yang menerangkan bagaimana anjing anda memahami dunia. Berikut adalah profil sepintas lalu:

Ace: Penyelesaian masalah yang dicapai dengan kemahiran komunikasi yang hebat, ace mempunyai segala-galanya yang menjadikan anjing istimewa, lebih banyak lagi.

Pengapit: Seorang pengendali yang lancar, penarik itu bergantung pada senjata rahsia – anda.

Ahli sosial: Rahmat sosial adalah kunci kejayaan sosialit.

Pakar: Pakar boleh menyelesaikan banyak masalah sahaja, tetapi masih sebahagian daripada pasukan.

Renaissance: Anjing kebanggaan itu baik pada sedikit segalanya.

Protodog: Protodog itu mengingatkan pada anjing pertama yang memulakan hubungan dengan manusia awal; meningkatkan kemahiran sosial membolehkan anjing seperti anda menjadi ahli yang paling disayangi oleh pek manusia.

Einstein: Pemahaman yang mendalam tentang fizik menjadikan Einstein sebagai seorang ahli sains roket.

Maverick: Kemelaratan yang malang dan gencatan bebas yang kuat adalah apa yang membuat seorang maverick begitu berjaya.

Stargazer: Lebih banyak lagi yang berlaku dalam minda penagih daripada bertemu dengan mata.