Wanita menuduh Kay Jewellers kehilangan atau merosakkan cincin pertunangan mereka

Kay Jewelers berada di bawah kebakaran kerana lebih banyak wanita tampil untuk menuntut peruncit yang hancur atau kehilangan cincin pertunangan mereka ketika mereka diduga sedang dibaiki.

Laman Facebook syarikat telah dibanjiri dengan cerita dari wanita yang mengatakan mereka menurunkan cincin mereka untuk diperbaiki atau diubah saiz, dan tidak pernah melihatnya lagi. Lain-lain mendakwa cincin mereka dikembalikan selepas pembaikan dalam bentuk yang lebih buruk daripada sebelumnya, kadang-kadang hilang batu atau dilengkapi dengan berlian yang lebih rendah.

Wanita say their rings are going missing or getting ruined when they drop them off at Kay Jewelers for repair.
Cincin pertunangan yang hilang Nicole Largent.Melissa Ball Photography

“Seolah-olah seolah-olah Kay berkali-kali memberitahu orang bahawa ‘perkara seperti ini tidak pernah berlaku,’ bagaimanapun, ia terus menerus, dan begitu kerap,” tulis Nicole Largent di Facebook.

Largent adalah salah satu dari empat wanita yang dipaparkan dalam laporan Buzzfeed baru-baru ini mengenai tuduhan terhadap Kay Jewellers. Beliau berkata Kay Jewellers memberitahu bahawa cincinnya hilang selepas dia baru-baru membawanya untuk pemeriksaan, dan diberitahu untuk meninggalkan cincin di belakang kerana batu itu longgar dan perlu diperbaiki.

BERKAITAN: Cincin pertunangan yang unik untuk pengantin moden

Dia juga bercakap kepada HARI INI, menjelaskan bahawa walaupun dia boleh mendapatkan cincin baru, asal akan sentiasa memegang lebih banyak nilai.

“Walaupun ya, perhiasan boleh diganti, ia tidak boleh sama dengan sekeping asal yang diberikan dengan cinta, dan mempunyai banyak kenangan yang melekat padanya,” kata Largent, 29, yang tinggal bersama suaminya, Josh di Martinsburg, Virginia Barat.

Wanita say their rings are going missing or getting ruined when they drop them off at Kay Jewelers for repair.
Nicole dan Josh Largent. Pasangan itu menuduh Kay Jewellers kehilangan cincin pertunangan Nicole.ARPhotography

Selepas belajar pada 19 Mac bahawa cincinnya telah hilang, Largents berkata mereka bekerja dengan Kay untuk membuat cincin gantian, tetapi tidak dapat bersetuju dengan batu yang akan sepadan dengan yang asli, Leo Diamond. Mereka kini bekerja dengan peguam untuk mendapatkan bayaran balik untuk cincin itu, yang harganya $ 18,000.

BERKAITAN: Bagaimana untuk berpegang kepada bajet perkahwinan anda

Dia tidak bersendirian – yang digerakkan oleh cerita Largent, yang juga dikongsi di halaman Facebooknya, ramai wanita berkongsi kisah mereka sendiri cincin yang tidak baik oleh Signet Brands, syarikat induk Kay Jewellers serta Jared dan Zales.

“Saya membeli cincin perkahwinan untuk suami saya. Kay mengarahkan cincin baru yang datang dengan calar, maka cincin kedua tersesat di dalam surat,” seorang pelanggan menulis di halaman Facebook tukang emas, yang menghubungkan ke bahagian Buzzfeed. “Kay berkata, ‘Ini tidak pernah berlaku!’ Menurut artikel ini, sebenarnya ia berlaku. “

Kay Jewelers storefront
Kay Jewellers menghadapi kritikan kerana dilaporkan kehilangan atau merosakkan cincin pelanggan.YouTube / Kay Jewellers

Kay Jewellers berkata syarikat itu “mengkaji semula isu-isu” dalam satu kenyataan kepada HARI INI:

“Kami amat menghargai kepercayaan tetamu kami di dalamnya dan mengambil sebarang kebimbangan yang diajukan oleh tetamu kami dengan sangat serius,” kata syarikat itu. “Sebarang keprihatinan dikaji dengan tekun, dan kami berusaha keras untuk menyelesaikan sebarang masalah yang berpotensi dengan cara yang mencerminkan komitmen kami terhadap perkhidmatan pelanggan yang luar biasa. Kami mengkaji semula isu-isu yang dibawa ke perhatian kami untuk memastikan kami melakukan segala yang mungkin untuk membantu tetamu yang telah menimbulkan kebimbangan. “

RELATED: Cincin pertunangan tatu adalah trend perkahwinan terkini untuk pasangan

Ia bukan kali pertama tukang emas itu menghadapi kritikan terhadap cincin yang hilang. Cincin antik pasangan Kentucky hilang pada tahun 2012 selepas mereka jatuh di Kay Jewelers untuk pembaikan, menurut WAVE, sebuah stesen gabungan NBC di Louisville.

3 generasi wanita telah mengenakan gaun pengantin ini, tetapi itu bukan bahagian paling gila dalam cerita ini

07.07.201601:03