Wanita mempertahankan cincin perkahwinan ‘kecil’ dalam jawatan Facebook yang berkuasa

“Anda perlu menaik taraf cincin perkahwinan kecil supaya orang tahu betapa berjaya anda!”

Ia adalah komen yang bersalah dari seorang kawan yang tidak membahayakan. Tetapi lebih banyak lagi Rachel Pedersen memikirkannya, semakin merisaukan dia. Oleh kerana ketika itu cincin perkahwinannya, tanda komitmen seumur hidup dan hadiah dari cinta hidupnya, menjadi simbol status? Dan berapa ramai wanita lain yang merasakan kesedaran tentang batuan yang kurang daripada Rockefeller?

Bagi Pedersen, cincin yang “kecil” ini mempunyai makna yang istimewa: Dia dan suaminya, Poul Pedersen, telah melepaskan 13 hari selepas bertemu pada bulan Oktober 2013. Menerima sebarang cincin sama sekali telah menjadi kejutan yang menggembirakan.

“Kisah kami memberi tenaga kepada orang ramai,” kata lelaki berusia 27 tahun dari Eden Prairie, Minnesota, kepada HARI INI. “Ia mengingatkan mereka betapa cinta itu. Dan kepada saya, cincin itu lebih daripada berlian.”

Jadi Pedersen menulis sebuah esei dan menyiarkannya ke Facebook. Lebih daripada 136,000 suka dan hampir 39,000 saham kemudian, selamat untuk mengatakan mesejnya telah melanda akord.

kecil engagement ring
Rachel dan suaminya lari 13 hari selepas bertemu pada Oktober 2013.Rachel Pedersen

Lebih menarik kepada Pedersen daripada populariti pos adalah pertukaran yang berlaku dalam komen – khususnya dua perkara.

“Pertama, ramai wanita telah menghantar gambar cincin mereka sendiri, ingin cerita-cerita mereka dengar. Bagi saya, ini menunjukkan tema harta benda fizikal yang menentukan kebahagiaan, dan perasaan tidak cukup. Saya fikir ramai wanita merasa bahawa.

“Kedua, saya melihat wanita menandai teman lelaki, pasangan, atau suami mereka, sambil berkata, ‘Ini mengingatkan saya tentang anda.’ Dan saya melihat orang-orang yang bertindak balas. Itu benar-benar cantik – bahawa perbualan ini telah memberi mereka alasan untuk menunjukkan kasih sayang dan penghargaan mereka.

“Jadi, kemunculan semula yang ideal untuk pemain cincin?

“Saya suka mengatakan, ‘Ini cincin kecil, tetapi cinta yang besar,” kata Rachel.