Ulta Beauty dituduh menjual semula produk solek yang digunakan

Inilah sebabnya untuk mengambil tambahan Lihatlah pada masa depan anda membeli solek.

Seorang pengguna Twitter yang mengatakan bahawa dia pernah bekerja untuk Ulta Beauty mencatatkan beberapa tweet yang mendakwa pengurusnya di peruncit mengarahkannya untuk membersihkan produk solek yang digunakan supaya mereka boleh dibungkus semula dan dijual semula.

“Pengurus akan marah jika mereka melihat item dalam bin kerosakan yang kelihatan mampu dijual,” seorang pengguna Twitter bernama @fatinamxo menulis.

Dia menyifatkan pekerja menggunakan tips Q untuk membuat asas yang digunakan kelihatan baru lagi, dan seorang pengurus mengatakan dia akan membersihkan lipstik yang digunakan dengan alkohol sebelum meletakkannya kembali ke rak.

Dia berkata dia berkongsi cerita kerana dia berfikir “pencinta solek patut tahu apa yang berlaku di belakang pintu tertutup.”

Tetapi Ulta Beauty berkata dasarnya tidak sepadan dengan apa yang orang katakan di media sosial. Syarikat itu memberitahu Style TODAY dalam kenyataan bahawa produk yang digunakan sepatutnya dibuang, tidak dijual semula.

“Kami tidak membenarkan penjualan semula produk yang digunakan atau rosak,” kata jurucakap Ulta Beauty. “Rakan kongsi kami dilatih untuk katalog dan kemudian melupuskan dengan betul apa-apa perkara yang digunakan atau rosak Jika rakan-rakan mempunyai kebimbangan bahawa ini atau mana-mana dasar Kecantikan Ulta tidak diikuti, mereka boleh melapor secara tanpa nama melalui hotline pihak ketiga kami. latihan dan prosedur adalah bertujuan untuk memastikan bahawa hanya produk berkualiti tinggi yang dijual di kedai-kedai kami dan dalam talian.

“Kami mengambil berat tentang sifat ini dengan serius dan jika kami mendapati terdapat penyelewengan dari dasar kami, kami akan mengambil tindakan yang sewajarnya untuk memastikan kami terus menyediakan produk berkualiti tinggi secara konsisten,” kata kenyataan itu. “Kesihatan dan keselamatan tetamu Ulta Beauty adalah keutamaan dan kami berusaha untuk memberikan pengalaman optimum setiap kali mereka bersama kami.”

Boleh menyimpan solek sampel membuat anda sakit?

Nov.27.201705:18

Pengguna Twitter @fatinamxo belum lagi membalas permintaan Gaya TODAY untuk mendapatkan komen lanjut tentang tuduhannya. Tetapi jawatannya nampaknya melanda saraf secara dalam talian, dengan banyak pengguna media sosial lain yang mendakwa sebagai pekerja Ulta semasa atau bekas yang berkongsi cerita yang serupa, dan memberi nasihat kepada bakal pelanggan.

“Saya berada di pengurusan di Ulta selama 3 tahun dan ya, ia berlaku secara rutin di kedai saya,” tulis seorang wanita.

Namun yang lain yang mengatakan bahawa mereka bekerja untuk Ulta mendakwa pengalaman yang berbeza. “Saya telah bekerja untuk Ulta selama bertahun-tahun dan tidak pernah melakukan ini di kedai saya,” tulis seorang wanita lagi.

Ulta Beauty telah menjangkau ramai pengguna Twitter untuk maklumat lanjut.

Sama ada cara, ia merupakan peringatan yang baik kepada pelanggan untuk berjaga-jaga ketika membeli solek di kedai. Pastikan item kelihatan bersih dan tidak digunakan, dan jika boleh, beli produk yang dimeteraikan. Pelanggan juga harus berhati-hati dengan penguji alat solek di kedai. November lalu, seorang wanita memfailkan saman terhadap Sephora, mendakwa bahawa sampel gincu yang dia gunakan di sana memberikan herpes lisannya. Penyelidikan Laporan Rossen mendapati bahawa banyak contoh solek mengandungi bakteria berbahaya.

Cara membersihkan beg solekan anda, gincu, berus rambut, lebih banyak lagi

Mac.28.201603:39