Tonton ucapan meteorologi ini selepas penonton memanggil pakaian bersalinnya ‘menjijikkan’

Ahli meteorologi Kanada ini berdiri tegak dengan perbualan badan dalam ucapan udara yang layak mendapat tepukan gemuruh.

Kelsey McEwan dari pameran pagi Kanada “Your Morning” adalah lapan bulan mengandung, dan ketika seseorang tweeted acara itu dengan mesej bahawa pakaian bersalin McEwan adalah “menjijikkan,” dia tidak akan duduk diam oleh.

“Apabila saya memakai apa yang anda rasa menjijikkan di dunia ini – minggu ini, khususnya – anda perlu menyemak keutamaan anda,” kata McEwan pada pagi Rabu. “Anda tahu apa yang menjijikkan? Bukan pakaian saya, tetapi perkauman dan benci dan buli. “

“Saya seorang yang beriman bahawa badan dan badan saya bukan urusan seseorang tetapi anda sendiri,” kata McEwan. “Tubuh awak bukanlah untuk sesiapa sahaja untuk bercakap … bukan urusan orang lain tetapi anda sendiri.”

Dia juga memberi ucapan pujian yang dia terima, membuatnya jelas bahawa dia menghargainya apabila orang mengatakan perkara yang baik, tetapi menyatakan bahawa harga diri harus datang dari “anda dan anda sahaja.”

“Apa yang dikatakan orang – jika anda membiarkannya membina anda, kritikan akan merosakkan anda – jadi mari kita cari cara lain untuk bercakap antara satu sama lain,” kata McEwan. “Kami lebih baik daripada ini dan kami lebih banyak daripada yang kami lihat.”

https://www.instagram.com/p/BX3SlVwFoxQ

McEwan menyiarkan klip di Instagram selepas pertunjukan itu memaparkan semula bahawa “ini datang kepada bagaimana kita menduduki peringkat asas (dan merawat) orang berdasarkan cara mereka melihat.”

“Cukup cukup,” tulis McEwan. “Kita boleh buat lebih baik.”

Loading...