Tommy Hilfiger melancarkan garis pakaian penyesuaian untuk orang dewasa kurang upaya

Mendapatkan pakaian boleh menjadi rumit untuk orang yang kurang upaya – jadi satu jenama mengambil langkah besar untuk mengubahnya.

Tommy Hilfiger baru-baru ini melancarkan koleksi pakaian penyesuaian pertama untuk orang dewasa yang berlainan, atau orang dewasa yang kurang upaya. Disebut Tommy Adaptive, koleksi itu mengandungi 37 gaya baru untuk lelaki dan 34 untuk wanita, termasuk baju, seluar, jaket, pakaian dan banyak lagi.

Tommy Hilfiger, Tommy Adaptive, adaptive clothing
Tommy Hilfiger baru-baru ini melancarkan koleksi pakaian adaptif pertamanya untuk orang dewasa.Tommy Hilfiger

Pakaian mempunyai ciri-ciri – zippers magnetik, penutupan Velcro dan hems laras, antara lain – yang menjadikan mereka lebih mudah untuk memakai dan berlepas untuk orang yang mempunyai perbezaan anggota badan atau perlu menampung prostesis atau penjepit kaki, sebagai contoh.

“Salah satu bahagian kegemaran saya ialah jaket denim,” Rebekah Marine, yang dilahirkan tanpa lengan kanan dan merupakan salah satu model dalam kempen baru, memberitahu Style TODAY dalam e-mel. “Saya jatuh cinta dengannya ketika saya mencuba. Jaket ini dilengkapi dengan penutupan magnet di bahagian depan dan di cuffs, membuat perbezaan besar dalam cara saya menyesuaikan pakaian saya. Saya tidak perlu lagi teliti melalui setiap butang satu tangan atau mengusik tunang saya untuk membantu saya membetulkan manset. “

penyesuaian clothing, Tommy Hilfiger
Model Rebekah Marine memakai salah satu keping kegemarannya dari koleksi baru: jaket denim.Tommy Hilfiger

Marin juga merupakan duta untuk Runway of Mimpi, bukan keuntungan yang menimbulkan kesedaran terhadap keperluan pakaian adaptif, dan membantu jenama membuat koleksi itu. (Ia bekerjasama dengan Tommy Hilfiger untuk merapatkan sulungnya ke dalam pakaian penyesuaian, ketika jenama itu melancarkan garis penyesuaian kanak-kanak pada 2016.)

Pertunjukan fesyen meraikan anak-anak kurang upaya

Apr.19.201601:16

Koleksi baru untuk orang dewasa kelihatan sama seperti yang diketahui oleh jenama yang mungkin dijangkakan: banyak jalur berwarna merah dan tentera laut, rompi puffer klasik, baju kemeja berjenama dan oxfords yang garing.

Tommy Hilfiger, adaptive clothing, Tommy Adaptive
Koleksi baru ini juga mengandungi 37 gaya untuk lelaki.Tommy Hilfiger

“Inklusi dan pendemokrasian fesyen sentiasa menjadi teras DNA jenama saya,” kata Tommy Hilfiger dalam satu kenyataan. “Koleksi ini terus membina visi itu, memperkasakan orang dewasa yang berbeza untuk menyatakan diri mereka untuk fesyen.”

Bagi ramai orang, pakaian penyesuaian merupakan penyelesaian yang telah lama mereka impikan. Marine teringat berada di gred pertama dan bergelut untuk memakai jaketnya dengan satu tangan, kerana ibunya telah memberitahu gurunya supaya tidak menolong.

Model yang dilahirkan tanpa lengan menjadi amputee pertama untuk berjalan di New York Fashion Week

19 Oktober04:55

“Dia mahu saya belajar sendiri dan tidak bergantung pada orang lain untuk melakukan perkara untuk saya,” kata Marine. “Secara semulajadi, saya mengambil masa yang lebih lama daripada rakan sekelas saya untuk bersiap untuk pergi ke luar. Ia sangat menyedihkan dan mengecewakan untuk berasa berbeza daripada rakan-rakan saya.

“Hari ini, saya menganggap diri saya satu zipper satu tangan profesional, jika perkara itu wujud,” katanya. “Tetapi sekarang ada perkara seperti penutupan magnet dan ritslet satu tangan – ia menjadikan perkara jadi lebih mudah.”

Loading...