Tidak dalam seni kuku? 11 reka bentuk dan helah ringkas yang akan mengubah fikiran anda

Bobbie Thomas, editor gaya penduduk kami dan pengarang “The Power of Style,” berkongsi buzz tentang kecantikan, fesyen dan banyak lagi HARI INI dan di Bobbie.com. Ikuti dia di Twitter, Facebook dan Instagram.

Anda fikir anda tahu seni kuku, tetapi adakah anda pernah mendengar “Frenchie diagonal”? Adakah anda tahu apa “ruang negatif” bermakna? Bagaimana pula dengan “manikur pusar” DIY?

Buzz Bobbie: Bagaimana untuk melakukan manicure ‘pusaran’ yang bergaya

Jun.23.201603:26

Seni kuku Hello Kitty dan perhiasannya akan sentiasa bersenang-senang untuk remaja dan remaja, tetapi reka bentuk bergaya dan corak halus menguasai tertinggi bagi orang dewasa. Gaya yang matang, seperti pusaran air dan banyak lagi, bukan hanya mengambil salun kuku dengan ribut, mereka juga cukup sederhana untuk DIY di rumah.

BERKAITAN: 9 produk bayi setiap keperluan ibu baru (walaupun dia tidak tahu lagi)

Manikur Perancis pepenjuru

HARI INI
Natalia Yliukhyn / Instagram @topnynails

Jika anda menyukai manicure Perancis, ini cara yang halus untuk meletakkan sentuhan moden pada konsep: Tukar perbatasan lurus pada tip untuk satu sudut yang sedikit. Anda juga boleh mencuba dengan warna aksen yang berbeza.

Pusing cat air

HARI INI
Bobbie Thomas

Mulailah dengan melukis kuku anda dengan kot asas putih dan membolehkan kering sepenuhnya. Melepaskan titisan pengilat kuku ke dalam secawan air bersih, membina bulatan sepusat dengan menambah pelbagai titik warna yang berbeza. Menggunakan tusuk gigi, tarik dan tarik cat ke dalam reka bentuk abstrak. Perlahan letakkan permukaan kuku anda ke dalam pusaran. Apabila anda mengangkat jari anda, anda akan dibiarkan dengan kesan yang sejuk dan marbled.

BERKAITAN: Minggu sibuk? 11 produk untuk membantu anda mencabut dan berehat seketika

Reka bentuk ruang negatif

HARI INI
Natalia Yliukhyn / Instagram @topnynails

Sekiranya anda mempunyai pita di sekeliling rumah, anda boleh mencipta reka bentuk seterusnya ini dengan mudah. Sapukan jalur tipis Scotch atau pelukis pita ke kuku anda – dalam apa jua kombinasi garis tegak dan / atau mendatar yang anda inginkan – dan tekan dengan tegas. Kemudian cat kuku anda, biarkan ia kering dan kupas pita untuk mendedahkan rupa yang unik dan minimalis.

Tambahan Khas

HARI INI
Natalia Yliukhyn / Instagram @topnynails

Pertimbangkan untuk meningkatkan digit anda dengan kepingan pita logam tipis atau jalur selofan kecil. Ini aksen yang kecil namun menarik akan meningkatkan manicure dan mudah untuk digunakan. Hanya masukkan mereka ke lapisan terakhir warna sebelum mantel utama anda. Anda juga boleh mencubanya pada kuku yang semula jadi, untuk spin pada pandangan ruang negatif.

Tidak yakin dengan kemahiran anda? Berikut adalah beberapa pembantu yang berguna …

HARI INI
SallyBeauty

Pop Poland Off In a Snap: Manikur gel telah wujud seketika, tetapi penyingkiran masih boleh menjadi kesakitan. Pengawal Kuku digunakan sebelum menggilap dan membenarkan hari penyingkiran mudah, kemudian dikeluarkan. ($ 3.99)

HARI INI
ManiGuard

Tiada tangan yang stabil? Tiada masalah: ManiGuards adalah akhbar percetakan gaya pelekat yang terletak di sekeliling kutikula anda untuk mencegah lukisan snafus. ($ 10)

HARI INI
Ulta

Menendang kuku anda dengan serta-merta: Bagi mereka yang mempunyai kuku yang kurus atau berkilat, Penebalan Top Coat ini dikatakan dengan serta-merta menambah sehingga 50 peratus lagi pukal. ($ 14)

HARI INI
Kiss

Gam kuku kurang berantakan: Jika anda pernah cuba membaiki kuku patah dengan gam, anda tahu ia boleh membuat keadaan kacau. Sebaliknya, cuba gam berus; ia meletakkan dengan lebih mudah dan lebih tepat berbanding dengan bekas-bekas botolnya. ($ 2.99)

HARI INI
Amazon

Tambah jalur yang berkilauan: Pita logam (sekitar 0.8mm lebar) boleh menambah pop bergaya ke manicure anda. Cuba gunakan warna pita yang sama seperti menggilap untuk kelihatan monokromatik. ($ 3.68)

t
Kiss

Dapatkan inspirasi antarabangsa: Bagi mereka yang ingin membuat sedikit kenyataan, Kit Embellishment Pop Poland datang dalam tema seperti “Abbey Road,” “Rodeo Drive,” “Wisteria Lane” dan banyak lagi. ($ 3.99)

HARI INI
Kiss

Gaya setem: Dengan tiga cakera yang boleh ditukar, penanda kecil yang pandai ini boleh mencipta semua cetakan dan corak yang menyeronokkan, seperti macan tutul dan bunga. ($ 5.99)

Loading...