Terlalu bergaya, tidak lama lagi? Blog fesyen kanak-kanak menarik pengkritik

Fesyen bloggers berhati-hati – ada satu set gaya baru muncul di seluruh Internet dan mereka muda, berpakaian baik dan tidak dapat dinafikan comel.

Blog yang menampilkan kanak-kanak yang berpakaian untuk wanita semakin popular untuk menyiarkan gambar kanak-kanak yang memakai segala-galanya dari jeans jeans yang hipster untuk pakaian cetak dan cetak dan aksesori rambut yang berambut perang. Mungkin diilhamkan oleh populariti anak-anak selebriti yang menyumbangkan duds berjudul mini-saya, beberapa laman Tumblr seperti Heart & Habit, Anak-anak dengan Swag dan Ladys & Gents yang baru dilancarkan menampilkan tots gaya untuk kelihatan seperti mereka baru saja keluar dari katalog.

Di tapak-tapak ini, kerah kanak-kanak muncul, lukus dipakai dan dalam beberapa keadaan, aksesori sedang dipakai dengan semua bakat orang dewasa.

Tetapi sebagai gambar yang menyeronokkan, perdebatan dalam talian menyerlahkan sama ada amalan itu adalah comel dan tidak berbahaya atau mungkin sesuatu yang lebih.

“Seluar kaki yang lebih mahal daripada kereta anda, kanak-kanak itu menatap mata ke dalam kamera, mungkin terkejut dengan memancing binatang di belakangnya, dan bersiap sedia untuk menutupnya. Kerana tidak pernah terlalu awal untuk mengajar anak-anak kesombongan, obsesi diri, dan hiper-konsumerisme, “tulis Jezebel pada hari Selasa.

“Kanak-kanak itu comel, tetapi saya bersetuju bahawa ia menghantar mesej yang salah untuk berpakaian mereka di pakaian yang terlalu mahal dan mengambil gambar mereka,” tulis seorang commenter.

Tetapi pengasas blog menekankan bahawa pembiakan materialisme bukanlah niat mereka.

“Ia benar-benar sepatutnya menjadi forum inspirasi untuk ibu-ibu yang menikmati fesyen comel untuk anak-anak mereka,” kata pereka fesyen LA, Jenni Kayne – yang memulakan Ladys & Gents dengan ibu saudara, pereka dalaman Estee Stanley – memberitahu TODAY.com. adalah kompetitif atau untuk melihat anak-anak. “

Sedikit gentleman: A boy featured on Ladys & Gents wears a shirt and shorts by Trico Field, tie by Janie & Jack.
Budiman kecil: Seorang budak lelaki yang ditayangkan di Ladys & Gents memakai baju dan seluar pendek oleh Trico Field, diikat oleh Janie & Jack.Ladys & Gents / Today
Hipster chic: Wearing a sweater by Gap, jeans by Hurley and Pepe shoes.
Hipster chic: Memakai sweater oleh Gap, jeans oleh Hurley dan Pepe kasut.Ladys & Gents / Today
Satu cool baby wears a leopard-print onesie by Trico Field.
Satu bayi sejuk memakai leopard-print onesie oleh Trico Field.Ladys & Gents / Today

Kayne menambah bahawa dorongan di belakang blog itu adalah untuk mewujudkan sesuatu di sepanjang garis laman fesyen popular The Sartorialist, tetapi untuk kanak-kanak kecil, di mana ibu-ibu gaya yang cerdas boleh menyemak label kanak-kanak mereka mungkin belum biasa dengan.

Tetapi jika anda perusing fesyen, ambil perhatian bahawa walaupun mereka mempamerkan beberapa barisan yang berpatutan seperti Baby Gap, barang berharga dalam tiga angka dari label Perancis seperti Zef, Bonpoint dan Isabel Marant juga dipaparkan.

Ada yang melihat kanak-kanak yang bergaya sebagai tidak ada masalah besar, selagi fesyen tidak gerhana kawasan yang lebih penting dalam hidup seseorang.

“Kanak-kanak ini kelihatan gembira dan saya yakin mereka mempunyai jenis-A ibu yang juga meniupkan fikiran mereka dengan membaca dan muzik yang baik … dan seluruh tumpuan cinta,” ujar seorang pengulas mengenai kisah Huffington Post mengenai fesyen kanak-kanak.

Perdebatan mengenai memperkenalkan kanak-kanak kepada tingkah laku sedar imej pada usia muda sedang berlangsung, dengan kontroversi baru-baru ini terhadap anak perempuan berusia 10 tahun Cindy Crawford yang muncul dalam kempen iklan Versace. Crawford akhirnya berkata dia menghentikan kerjaya pemodelan mekar anaknya, mengatakan dia akan menunggu sehingga anak perempuannya mencapai remaja.

Tetapi sementara seorang gadis kecil Crawford berupaya untuk menjual produk, kebanyakan blogger fesyen kanak-kanak mendakwa bahawa imej-imej di laman web mereka adalah semata-mata mengenai menangkap penampilan lucu dan berkongsi keghairahan untuk fesyen kecil, bukan tentang mendedahkan anak-anak kepada cengkaman hiper-konsumerisme.

Apa pendapat anda tentang trend ini? Adakah ia comel atau berbahaya? Kongsi pemikiran anda!

Melissa Magsaysay adalah penulis berasaskan L.A yang tidak pernah bertemu gincu merah yang tidak disukainya.

Lagi dari TODAY Style:

Minyak wangi untuk bayi? Dolce & Gabbana untuk mengeluarkan semua aroma

Kecantikan bersalin mewah membeli sesuai untuk Duchess Kate