Syarikat pakaian renang ini menulis semula ‘peraturan’ fesyen untuk memasukkan rambut badan, selulit

Apabila ia datang kepada fesyen, wanita telah mendengar banyak peraturan – bahawa jenis badan tertentu tidak boleh memakai barang-barang tertentu – dan ia sangat penuh ketika datang ke pakaian renang.

Tetapi sekarang, Chromat, jenama berenang dan pakaian sukan, memulakan kempen baru yang menyenaraikan pelbagai “Peraturan Kolam”, seperti “semua rambut badan yang diterima,” “meraikan selulit” dan “tidak bertoleransi.”

Kredit Anastasia Garcia

Kempen ini adalah satu set peraturan yang bertujuan untuk meningkatkan positif tubuh, mempamerkan model dengan parut, stretch mark dan selulit dalam paparan penuh.

“Ia boleh merasa terdedah kepada baju renang di khalayak ramai, jadi penting bagi kami untuk membuat peraturan sendiri di mana setiap orang berasa disokong, dilihat dan diberdayakan,” kata Becca McCharen-Tran, Ketua Pegawai Eksekutif Chromat kepada Gaya Hari Ini.

Barisan pakaian renang tidak semua bercakap, memperluaskan saiz mereka untuk menyertakan sehingga 3XL untuk kali pertama dalam sejarah syarikat.

Kredit Anastasia Garcia

Penyebaran foto itu mempunyai pelbagai model, termasuk Denise Bidot, perintis pergerakan positiviti badan dan ibu yang penuh figured, dan Mama Cax, seorang yang selamat dari kanser dan amputee.

Mama Cax (left) and Ericka Hart (right).
Mama Cax (kiri) dan Ericka Hart (kanan).Kredit Anastasia Garcia

“Pengawal Babe,” seperti yang dipanggil oleh syarikat itu, dimuatkan di tepi kolam renang, pakaian renang sukan yang diilhamkan oleh lifeguard.

Setiap gambar membuat penonton memecah salah satu “peraturan” mereka sendiri, yang mungkin akan menahan mereka dari memakai apa yang mereka benar-benar mahu.

Mama Cax
Mama CaxKredit Anastasia Garcia

“Matlamat kami adalah untuk mencipta kempen yang mempamerkan pakaian renang sambil kekal sejajar dengan semangat progresif yang berada di tengah-tengah jenama,” kata Jennifer DaSilva, presiden Berlin Cameron, agensi kreatif di belakang kempen tersebut. “Koleksi berenang baru bukan hanya cantik, mereka berusaha memperkasakan semua bentuk dan saiz wanita, femmes dan bukan binari.”

Wanita bergaduh untuk merangkul keindahan mereka menjelang musim baju renang

Mei.30.201705:31

Satu model difoto mencurahkan Cheetos Hot ke dalam mulutnya manakala seorang lagi dengan bangga memperlihatkan rambut ketiaknya dalam kemuliaannya.

Panas Cheetos? Why not.
Cheetos panas? Kenapa tidak.Kredit Anastasia Garcia
Badan hair, don't care!
Rambut badan, tidak peduli!Kredit Anastasia Garcia

Industri fesyen secara keseluruhannya semakin menjadi wakil kepada pelbagai jenis badan. Baru-baru ini, garis pakaian bersalin menampilkan wanita mengandung sebenar dalam iklan mereka (berbanding dengan model dengan perut palsu) dan jenama cukur wanita yang sebenarnya menunjukkan rambut badan, tetapi masih ada cara yang jauh untuk pergi.

Badan positive swimwear
“Peraturan” telah ditulis semula! Kredit Anastasia Garcia

“Ada suara di sebalik imej-imej ini,” tulis Bidot tentang pemotretan foto di Vogue Teen. “Wanita dari semua saiz wujud – dan kita bukan satu trend atau strategi pemasaran. Industri fesyen memerlukan komitmen yang berterusan terhadap idea inklusif ini.”

The Babe Guard 2018
Pengawal Babe 2018Kredit Anastasia Garcia