Simone Biles: Bagaimana saya belajar mencintai otot saya selepas bertahun-tahun menutupinya

Simone Biles adalah pingat emas empat kali Olimpik dan ahli pasukan gimnastik Olimpik wanita AS. Sebagai duta jenama untuk Caboodles, yang berusia 20 tahun bercakap kepada KUASA HARI INI tentang belajar mencintai badan berotot dan mengekalkan imej badan yang sihat.

Saya suka badan saya kerana ia membantu gimnastik, dan ia mengajar kanak-kanak perempuan untuk mencintai badan mereka juga.

Simone Biles: Kenapa saya suka badan saya walaupun saya ‘terperangkap’ di bawah 5 kaki tinggi

09.09.201801:57

Saya telah belajar untuk mencintai otot saya lebih banyak daripada ketika saya masih muda, kerana saya mendapat keseronokan banyak untuk mereka.

Orang akan mengatakan perkara-perkara yang bermakna pada masa itu. Mereka biasa memanggil saya “berselimut,” yang tidak membuatkan saya rasa yang terbaik. Saya memakai baju sejuk atau jaket sepanjang tahun untuk menutup lengan saya.

Simone Biles
Simone Biles bangga memamerkan tangannya sekarang.Neilson Barnard / Getty Images

Sekarang, saya tunjukkan lengan saya sepanjang masa. Saya harap saya dapat memberitahu diri saya yang lebih muda menjadi positif tentang tubuh saya, kerana apabila anda belajar mencintai badan anda, anda belajar jatuh cinta dengan diri anda sendiri.

USA Gymnastics Hall of Fame 2017 | dihormati untuk diiringi dengan gadis-gadis ini, suka yall laugh

Satu jawatan yang dikongsi oleh Simone Biles (@imonebiles) pada

Sebagai gimnas, kita kelihatan sama antara satu sama lain, jadi kita telah membantu setiap orang mencintai badan kita kerana ia membantu kita dengan apa yang kita lakukan. Semua orang kelihatan sama, mempunyai kekuatan otot yang sama dan kita semua boleh melakukan perkara yang tidak dapat dilakukan atlet lain.

bahagia bahagia hari jadi gram ������ anda layak dunia & lebih bff terima kasih kerana menjadi model peranan yang hebat xo @alyraisman

Satu jawatan yang dikongsi oleh Simone Biles (@imonebiles) pada

Aly Raisman banyak membantu saya dengan isu keyakinan diri saya dan membantu saya belajar mencintai bagaimana saya melihatnya. Dia mengajar saya banyak di sepanjang jalan, tetapi kebanyakan masa ia hanya mesej yang sama: suka sendiri. Tidak masalah jika anda tidak mahu memakai solek pada hari itu, jika anda tidak mahu melakukan rambut anda hari itu atau apa-apa lagi. Anda juga manusia, jadi lakukan apa yang anda suka.

Aly Raisman mengenai mengapa dia suka lengan ototnya

Apr.21.201701:30

Apabila orang memberi komen mengenai rambut saya atau bagaimana saya melihatnya, ia hanya membuat saya berasa sedikit kesakitan kerana saya boleh mempunyai hari yang malas jika saya mahu. Jika saya tidak mahu melakukan rambut saya atau apa-apa – saya juga boleh melakukannya. Seperti, jika anda ingin mempunyai hari yang malas, saya biarkan anda mempunyai hari malas anda.

{jangan betul-betul tidak mudah}

Satu jawatan yang dikongsi oleh Simone Biles (@imonebiles) pada

Orang boleh jadi cepat untuk menilai, tetapi anda tidak pernah tahu apa yang sedang berlaku oleh orang lain. Dan bagi kami (sebagai atlet), gaya hidup kita sememangnya sentiasa di mana sahaja, jadi kita cuba lakukan sebanyak yang kita boleh.

Bagi saya, imej badan yang sihat adalah apabila anda merasa yakin dengan diri anda – dalam dan luar. Jika anda suka badan anda, itu sahaja yang boleh anda lakukan. Tidak kira apa kata orang lain.

Seperti diberitahu kepada Jordan Muto hari ini. Wawancara ini telah diedit dan dipelopori untuk kejelasan.