Serum anti penuaan ini adalah senjata rahsia saya untuk merawat jerawat pesky

Apa rahsia untuk menjaga kulit kelihatan muda dan bercahaya? Bagi kebanyakan orang, krim retinol atau serum adalah tempat untuk bermula.

Apabila saya mula-mula mendengar buas tentang retinol dan bagaimana ia boleh menghilangkan garis halus dan memperbaiki kulit, saya bersungguh-sungguh untuk mencubanya. Saya mula meneliti dan bertanya-tanya, tetapi saya dengan cepat mendapati bahawa untuk meraih faedah, kulit saya mungkin kelihatan berkerut dan merah dalam proses. Eek! Saya tidak begitu pasti jika saya cukup berupaya untuk mempunyai kulit cantik untuk melalui minggu-minggu mungkin membenci kulit saya, tetapi akhirnya, saya caved.

Saya mendapati Serum Retinol Biophelle 0.5 peratus, dan pada hari saya mula menggunakannya, saya tidak pernah melihat ke belakang.

Serum Retinol Biophelle 0.5 peratus, $ 80, Amazon

45 ulasan, penilaian 3.8 bintang

Editor hari, penulis dan pakar TODAY berhati-hati untuk mengesyorkan barang yang kami suka dan berharap anda akan menikmati! Hanya supaya anda tahu, HARI INI mempunyai hubungan afiliasi. Oleh itu, sementara setiap produk dipilih secara berasingan, jika anda membeli sesuatu melalui pautan kami, kami dapat memperoleh sedikit hasil.

Retiderm serum ringan

$ 80Amazon

Juga boleh didapati di Dermstore untuk $ 80 (2 ulasan, 5 bintang).

Saya mula dengan retinol ini sangat ringan kerana saya cenderung mempunyai kulit sensitif. Dengan retinol, profesional mencadangkan mengurangkan kulit anda ke dalamnya. Anda hanya mulakan dengan meletakkannya sekali atau dua kali seminggu dan kemudian membina.

Walaupun satu botol mahal ($ 80), sedikit berjalan dengan sangat panjang. Saya telah menggunakan botol yang sama sejak saya mula setahun lalu. Anda hanya perlu satu pam kecil setiap malam.

Sekarang, saya tidak akan mengatakan bahawa kulit saya bertukar dengan serta-merta cantik selepas menggunakannya, kerana tidak. Ia merah selama beberapa minggu, tapi seperti kata pepatah, “tiada kesakitan, tidak ada keuntungan.” Anda juga perlu berhati-hati tentang pendedahan matahari kerana ia boleh membuat kulit anda lebih sensitif.

“Retinol adalah sejenis vitamin A. Retinol adalah bahagian penting dari mana-mana rutin kulit yang sihat. Ia berguna untuk anti-penuaan, saiz pori yang berkurangan dan garis halus dan kedut,” kata Dr Gayle Misle dari Reviv Med Spa di Milbrae, California. “Ia penting dalam merawat jerawat untuk membantu menghilangkan liang-liang dan kulit yang jelas dari serpihan sel-sel lama. Retinol meningkatkan kadar perolehan sel kulit dan meningkatkan pengeluaran kolagen supaya kulit mempunyai keanjalan, kejelasan dan ketajaman.”

Walaupun retinol telah membantu menghilangkan bintik-bintik gelap atau tanda pada wajah saya, saya sangat menyukainya sebagai rawatan jerawat. Setiap kali saya mendapat jerawat, saya hanya menggunakan titik kecil ke kawasan itu dan biarkan ia bekerja sihir semalaman. Kadang-kadang jerawat saya akan sembuh pada waktu saya bangun. Masa yang lain, ia secara dramatik membantu dengan keradangan dan potensi parut. Tetapi sama ada cara, saya suka memikirkannya sebagai senjata rahsia saya untuk memerangi jerawat!

Jika anda sedang mencari pilihan retinol yang lain, berikut adalah lebih banyak produk yang disukai oleh ahli dermatologi dan estetik.

Roc Retinol Correxion Anti-Penuaan Krim Mata, $ 17, Amazon

888 ulasan, penilaian 4 bintang

Esthetician selebriti Cinthia Lomeli mengesyorkan krim malam retinol ini kepada TODAY Style apabila berbual tentang produk anti-penuaan terbaik yang boleh anda beli di kedai ubat tempatan anda.

Roc Retinol Correxion Krim Mata Anti Penuaan

$ 17Amazon

Juga boleh didapati di:

  • Sasaran untuk $ 18 (1,701 ulasan, penilaian 4.8 bintang)
  • Walmart untuk $ 18 (1,703 ulasan, penilaian 4.5 bintang)
  • Walgreens untuk $ 24 (1,714 ulasan, penilaian 4.6 bintang)

Avon Anew Pemulihan Talian Klinikal Dengan Rawatan Retinol, $ 20, Amazon

9 ulasan, penilaian 3.8 bintang

Dr. Kim Nichols, seorang ahli kulit dermatologi di Connecticut, memberitahu gaya TODAY tentang retinol ini yang hebat untuk pengguna kali pertama apabila membicarakan produk anti-penuaan yang digunakan oleh pakar dermatologi sebenarnya.

Pembersih Talian Klinikal Semula dengan Rawatan Retinol

$ 43Avon

Juga boleh didapati di:

  • Avon.com untuk $ 24 dengan diskaun 45 peratus (95 ulasan, penilaian 4.3 bintang)

SkinMedica Retinol Complex 1.0, $ 93, Amazon

258 ulasan, 4 penilaian bintang

Dr Gary Goldenberg, penolong profesor klinik di Hospital Gunung Sinai di New York City, mencadangkan retinol ini apabila kami menulis mengenai produk anti-penuaan dermatologi menggunakan diri mereka sendiri. Dia menggunakan satu hingga dua pam pada dahinya, hidung, pipi dan dagu.

SkinMedica reintol complex 1.0

$ 93Amazon

Juga boleh didapati di:

  • Dermstore untuk $ 93 (38 ulasan, penilaian 5 bintang)
  • SkinStore untuk $ 84 dengan diskaun 10 peratus (2 ulasan, penilaian 5 bintang)

Neutrogena krim anti-kerut kulit yang sihat dengan SPF 15, $ 11, Walmart

123 ulasan, penilaian 4 bintang

Dr. Simon Ourian, pakar dermatologi kepada Kardashians, memberitahu TODAY Style tentang retinol ini dengan SPF apabila bercakap mengenai pakar penjagaan kulit pakar selebriti suka. Retinol boleh menjadikan kulit seseorang lebih sensitif kepada cahaya matahari, yang menjadikan faktor perlindungan matahari tambahan sebagai bonus.

Neutrogena krim anti-kerut kulit yang sihat dengan SPF 15 suncreen

$ 11Walmart

Juga boleh didapati di:

  • Amazon untuk $ 13 (85 ulasan, penilaian 4 bintang)
  • Sasaran untuk $ 11 (115 ulasan, penilaian 4 bintang)

Roc Retinol Correxion Eye Cream, $ 21, Ulta

70 ulasan, 4 penilaian bintang

Dr. John Paul Tutela, ahli bedah plastik yang diperakui oleh lembaga di New York dan New Jersey, mencadangkan krim mata retinol ini apabila ditanya mengenai yang terbaik untuk mengurangkan garis halus dan menghilangkan bintik hitam.

Krim mata coklat

$ 25Ulta