Senarai tetamu mandi pengantin: Jangan lakukan dan tidak boleh

Sebab terbaik yang tidak pernah ada kejutan mandi pengantin: Anda boleh bertanya kepada pengantin wanita yang dia lakukan dan tidak mahu di mandi! Seolah-olah membuat senarai tetamu perkahwinan tidak cukup sukar, mencipta senarai tetamu pengantin mandi membawa set sendiri kemungkinan konflik dan komplikasi. Itulah sebabnya, sama ada anda pengantin perempuan atau pelayan wanita mandi yang murah hati, ia membantu untuk mempunyai garis panduan senarai tetamu untuk diikuti apabila anda mula menulis nama. Perkahwinan Wanita telah bekerjasama dengan kami untuk menawarkan beberapa petunjuk pancuran pengantin yang berguna untuk mengundang mudah.

Memilih Keintiman
Walaupun semua orang yang dijemput ke bilik mandi juga perlu dijemput untuk perkahwinan, sebaliknya tidak. Seperti yang ditunjukkan Kosilly, anda tidak perlu menjemput semua wanita yang dijemput untuk perkahwinan ke bilik mandi. Kmesser99 mengekalkan pancuran pengantinnya dengan selesa dengan membantu pembantu rumahnya menyusun senarai tetamu yang termasuk hanya perempuan-perempuan yang paling dekat dengannya-ditambah saudara-saudaranya ibunya membuat jemputannya!

Tidak ada salahnya dengan menjaga mandi kecil dan intim, katakan Wanita Pernikahan. Jika tidak, ia mungkin akan berasa seperti perkahwinan itu sendiri. Walau bagaimanapun, pengantin perempuan dan pelayan wanita mungkin ingin mempertimbangkan untuk menambah beberapa isteri atau teman wanita kawan-kawan yang baik, menasihati Perkahwinan Wanita. Pengantin perempuan itu pastinya akan menghabiskan banyak masa dengan wanita-wanita ini pada masa akan datang, dan jika dia tidak rapat dengan mereka sudah, dia mandi adalah peluang yang baik untuk memulakan membina persahabatan.

Menjadi Kumpulan Savvy
Semua atau tidak ada undang-undang terpakai untuk senarai tetamu perkahwinan pengantin seperti yang ada pada senarai tetamu perkahwinan: Untuk mengelakkan orang yang menyinggung perasaan, sebaiknya menjemput semua orang yang merupakan sebahagian daripada kumpulan tertentu dan bukannya menyuarakan hanya beberapa dari mereka, katakan Perkahwinan Wanita. Sebagai contoh, jika anda menjemput sekumpulan wanita dari pejabat pengantin perempuan atau sekumpulan teman ibunya, anda perlu menjemput mereka semua atau ada yang akan merasa ditinggalkan, menerangkan Kosilly. Satu pengecualian: bos. Anda boleh menjemput bos pengantin tanpa menjemput rakan sekerjanya, tetapi tidak pernah sebaliknya – mengundang rakan sekerja dan tidak mengetepikan bos!

Go Co-Ed
Juga dikenali sebagai pancuran Jack dan Jill, mandi bersama-sama (mandi untuk kedua-dua pengantin lelaki dan pengantin lelaki) semakin popular, kata Wanita Pernikahan. Senarai tetamu bersama-sama, dan hadiah dipilih dengan kedua-dua pengantin lelaki dalam fikiran. Sekiranya pengantin perempuan adalah seorang tradisi yang benar, mandi bersama mungkin bukan cara untuk pergi. Kebanyakan pancuran mandian yang bersahabat berasa lebih seperti parti biasa kerana mereka cenderung kehilangan perasaan yang hanya merenung-gadis-di sekitar-gosip. Dari segi positif, banyak pengantin dan kawan-kawannya serta lelaki yang terlibat mendapat sepakan sebenar daripada pancuran mandian bersama. Bethk99 mengatakan suaminya pasti suka mandi bersama, kerana dia membenci cara semua perkahwinan disesuaikan dengan wanita. Mandi bersama yang dia hadiri adalah yang terbaik yang pernah dia juga. “Ia tidak kaku, ia sangat santai dan permainan dan interaksi dengan pasangan lain adalah menyeronokkan!” Mandi pengantin Kilkea adalah coed, dan dia berkata ia adalah brilian: “Saudara-saudara saya mempunyai hadiah bodoh yang perlu kita buka dan dipakai di depan setiap orang. Satu perkara yang saya perlu pakai ialah topi besbol yang mempunyai anjing panas yang tergantung dari itu. suami diberi coli hitam yang sangat seksi untuk dipakai! “

Double Up
Beberapa pengantin mempunyai teman dan keluarga di negara yang berbeza, jauh dan cuba merancang satu pancuran untuk menampung semua orang boleh menjadi mimpi buruk logistik, memberi amaran kepada Perkahwinan Wanita. Mujurlah, mempunyai dua atau lebih pancuran adalah baik-baik saja. Sekiranya terdapat lebih daripada satu orang yang bersedia dan sanggup membuang pengantin itu mandi, hebat! Malah, sebagai Kosilly menunjukkan, mempunyai lebih daripada satu pancuran pasti cara yang baik untuk semua orang dilindungi. “Jika ibu pengantin perempuan mempunyai satu dan tempat kerja pengantin perempuan sedang menganjurkan satu lagi, semua orang boleh dimasukkan.” Plus, seperti J.a.c. tambah, jika akan ada pancuran di lokasi yang jauh dari tempat perkahwinan akan berlangsung (misalnya, mandi di kampung halaman pengantin perempuan ketika perkawinan diadakan di tempat lain), tamu yang mungkin tidak dapat membuat pernikahan karena mereka hidup terlalu jauh akan dapat menyertai dalam perayaan mandi.

Mempunyai lebih daripada satu pancuran juga merupakan cara yang baik untuk mengelakkan sebarang konflik personaliti. Sebagai contoh, jika pengantin perempuan mempunyai ibu dan ibu tiri dan kedua-duanya tidak dapat bersama, menjemput mereka untuk mandi yang berbeza akan membuat pihak yang lebih menyeronokkan.

Dengan cara ini, sesetengah tetamu perlu dimasukkan ke dalam lebih daripada satu senarai tetamu mandi, katakan Wanita Pernikahan. Ahli-ahli wanita keluarga terdekat dan pengantin lelaki serta pembantu pengantin harus dijemput ke mana-mana dan semua mandi. Jangan bimbang, mereka hanya dijangka memberi hadiah sekali.

Satu versi cerita ini mula-mula muncul di iVillage.