Selepas perkahwinan berakhir, apa yang anda lakukan dengan cincin itu?

Jordana Horn membersihkan meja kerjanya baru-baru ini apabila dia mendapati kejutan dikebumikan di belakang laci: band perkahwinannya dari perkahwinan sebelumnya.

Tanduk, seorang penyumbang ibu bapa HARI INI, menceraikan suaminya yang pertama hampir sedekad yang lalu dan sejak berkahwin semula, jadi dia tidak memikirkan cincin lama ini untuk sementara waktu. Walau bagaimanapun, band platinum mewakili satu bab penting dalam hidupnya dan dia tidak mahu hanya meninggalkan ia mengumpul habuk.

Apa yang anda lakukan dengan cincin perkahwinan selepas perceraian? Sauh hari ini…

September.29.201702:54

“Ia jelas sesuatu yang lebih bermakna pada satu ketika, jadi saya pasti mahu melakukan sesuatu yang bermakna,” kata Horn, 44, kepada gaya TODAY.

Horn bertanya kepada rakan-rakannya di Facebook apa yang harus dilakukannya dengan cincin itu, dan orang ramai kembali dengan pelbagai idea. Sesetengah orang mencadangkan menjualnya, seperti yang dilakukan Horn dengan cincin pertunangannya tahun lalu. Yang lain mencadangkan mencairkan cincin dan membuat sesuatu yang istimewa untuk anak-anaknya dari perkawinan sebelumnya.

Seseorang juga mencadangkan membuat anak-anaknya sepadan dengan cincin hidung dari logam itu, “yang, sementara idea kreatif, tidak menarik minat saya pada banyak peringkat,” kata Horn dengan ketawa.

Apa to do with wedding rings after divorce?
Band perkahwinan platinum Jordana Horn dari perkahwinannya sebelum ini telah dikebumikan dalam laci selama hampir 10 tahun.Courtesy Jordana Horn

Yang lain mencadangkan melambungkan cincin itu, tetapi itu tidak betul.

“Ada drama gerakan sinematik membuangnya ke laut atau sesuatu,” kata Horn. “Tetapi, perceraian itu lebih daripada cukup drama untuk saya.”

Akhirnya, dia memutuskan untuk menjual cincin itu dan mendermakan wang itu kepada Gabungan Rachel, sebuah untung yang membantu orang yang terkena keganasan rumah tangga.

“Saya sangat menyukai idea … membayarnya ke hadapan dan melakukan sesuatu yang membina dengannya,” katanya.

Kisah tanduk membangkitkan persoalan yang dihadapi ramai selepas perceraian: Apa yang harus anda lakukan dengan perhiasan perkahwinan anda selepas tamat perkahwinan?

Apabila datang kepada etika, tiada peraturan yang ditetapkan untuk menangani cincin berikutan perpecahan, kata guru etika Lizzie Post, jurucakap Institut Emily Post dan tuan rumah podcast Awesome Etiket.

Walau bagaimanapun, beberapa kebiasaan yang lazim perlu diterapkan ketika datang ke perhiasan pusaka, kata Post.

“Kalau cincin itu pusaka, sangat baik bagi orang yang menerimanya untuk memberinya kembali keluarga yang mereka tidak lagi menjadi sebahagian daripada, atau sekurang-kurangnya bertanya jika mereka ingin cincin itu kembali kepada mereka,” Pos, yang juga cucu perempuan Emily Post, memberitahu Style TODAY. “Hanya kerana itu adalah sesuatu yang diturunkan melalui keluarga, dan anda tidak termasuk dalam keluarga lagi.”

Catat nota bahawa dalam hal penglibatan yang patah, undang-undang negeri berbeza-beza mengenai siapa yang berhak secara sah untuk menyimpan cincin itu.

Cincin pertunangan mahal boleh menandakan perkahwinan yang lebih pendek

08/08/201401:05

Walau bagaimanapun, selepas perceraian, keputusan itu biasanya datang ke keutamaan peribadi, katanya. Sekiranya perkahwinan berakhir dengan agak baik, sesetengah orang memilih untuk memakai cincin perkahwinan atau cincin pertunangan di sebelah kanan, sebagai peringatan persahabatan mereka yang berterusan dengan bekas mereka.

Tetapi kebanyakan orang “tidak mahu cincin pada mereka sebagai simbol perkahwinan yang tidak lepas,” kata Pos. “Jadi, kebanyakan orang mempunyai kecenderungan untuk menjual cincin itu, memberikannya, memberikannya kembali, atau menjadikan ia menjadi sesuatu yang lain. Dan semua pilihan benar-benar OK. “

Mengubah cincin lama anda adalah pilihan yang paling popular di kalangan wanita bercerai.

Calla Gold, seorang perhiasan peribadi di Santa Barbara, California, telah membantu para pelanggan yang banyak mengubah “perceraian berlian” mereka menjadi kepingan baru. Walaupun sesetengah wanita memilih untuk membuat cincin baru menggunakan batu-batu lama mereka, ramai pelanggan mahukan pembaikpulihan yang lebih drastik.

“Sering kali, orang berasa seperti berlian itu cukup mencukupi dengan ingatan … kehilangan perkahwinan, bahawa mereka tidak semestinya mahu meletakkannya di jari mereka,” kata Gold kepada TODAY Style. “Jadi banyak kali apa yang akan mereka lakukan ialah membuat kalung daripada itu.”

Emas menggunakan berlian pertunangan seorang wanita sebagai pusat kalung marquis gaya vintaj baru.

Apa to do with wedding rings after divorce?
Jeweler Calla Gold mengubah cincin pertunangan tradisional untuk membuat kalung gaya vintaj. Courtesy Calla Gold / Calla Gold Jewelry

Menimbang semula cincin pertunangan atau band perkahwinan boleh menjadi peluang bagi seorang wanita untuk menuntut semula gaya peribadi dan keperibadiannya berikutan perceraian, kata Gold.

“Kadang-kadang saya akan menjadi wanita dan dia telah berkahwin sejak berusia 20 tahun atau sesuatu, dan suaminya selalu membeli perhiasannya,” katanya. “Dan sekarang dia keluar dari gambar dan … mereka agak seperti, ‘Baiklah, saya tidak tahu apa yang saya suka. Saya tidak pernah membeli perhiasan untuk diri saya sendiri. ‘… Jadi dalam beberapa kes, kita sedang menemui rasa seseorang bersama. Ia boleh menjadi katarak. “

Emas bekerja dengan satu orang yang bercerai untuk mengubah perkahwinannya yang lama menjadi sepasang anting-anting loket.

Apa to do with wedding rings after divorce?
Calla Gold mengubah satu cincin perkahwinan wanita yang dipadankan dengan sepasang anting-anting loket berlian.Courtesy Calla Gold / Calla Gold Jewelry

Sudah tentu, jika perkahwinan telah benar-benar turun api, tidak ada apa-apa yang begitu cathartic sebagai casting cincin perkahwinan anda ke dalam api – dan Emas boleh membantu dengan itu juga. Dia teringat seorang pelanggan yang menyelamatkan berlian penglibatannya tetapi mahu band yang sisa membakar … secara harfiah.

“Dia berkata, ‘Saya mahu melihat api, saya mahu melihatnya mencair,'” kata Gold. “Apabila ia hanya genangan tidak berguna, saya mengambil gambar terakhir itu dan saya menghantarnya ke dia dan dia suka, ‘Saya bebas!'”

Tidak kira apa yang anda memutuskan untuk lakukan dengan cincin perkahwinan anda, itu adalah pilihan yang dikenakan emosi. Itulah sebabnya Horn mengesyorkan tidak membuat keputusan yang tergesa-gesa mengenai cincin anda selepas perceraian.

“Saya akan mengesyorkan kepada kebanyakan orang yang menunggu,” katanya kepada Style TODAY. “Terdapat begitu banyak perkara yang penuh dengan rasa sakit dan emosi apabila anda melalui perceraian, sehingga anda tidak perlu lagi berkhidmat.”

Horn berkata terdapat “kesedihan tertentu” akhirnya menjual band perkahwinannya yang lama, tetapi kerana banyak masa telah berlalu, “ia adalah kesedihan abstrak dan bukannya kesedihan tambahan.”

Dalam apa jua keadaan, menonton tukang emas menimbang gelang ketika dia menjualnya adalah pengalaman yang bergerak.

“Ia begitu menarik untuk saya melihatnya pada skala kecil itu,” katanya. “Ia sesuatu yang sangat kecil, namun ia mempunyai banyak kepentingan dan berat emosi.”

Namun, 10 tahun selepas perceraiannya, Horn lebih bersedia menjual cincin dan menggunakan keuntungan untuk membantu orang lain.

“Ia terasa sangat baik untuk menghilangkannya,” katanya. “Seperti yang boleh dikatakan, ia pergi ke tempat yang lebih baik.”