‘Saya suka setiap bahagian saya’: Model Ashley Graham memberi kuasa kepada TED Talk mengenai penerimaan badan

Ashley Graham terus menggunakan platformnya sebagai model bersaiz plus untuk melakukan kebaikan.

Supermodel yang mengagumkan, yang sebelum ini memamerkan keluknya dalam bikini kecil untuk kempen badan pantai virus, baru-baru ini memberikan ceramah TED bertajuk “Saiz Plus? Lebih Seperti Saiz Saya” di Valencia, Sepanyol, di mana dia berkongsi beberapa kata inspirasi dan mengagungkan lengkungnya dalam pakaian seksi yang ketat di hadapan penonton yang dijual 450 orang.

Model Ashley Graham
Model Ashley Graham memberikan TEDx Talk.Youtube, TEDx Talks

Graham memulakan ucapannya bukan dengan menanggapi orang ramai-tetapi dengan bercakap kepada dirinya sendiri di hadapan cermin panjang yang diletakkan di atas panggung. “Anda berani, anda pandai dan anda cantik,” katanya kepada dirinya sendiri. “Tidak ada wanita lain seperti awak, awak mampu, Fat lemak, saya lihat awak muncul di atas coli saya hari ini, tapi itu baik-baik saja saya akan memilih untuk mencintai awak dan berfikir peha? t berhenti menggosok antara satu sama lain, itu baik-baik saja, saya akan simpan awak. “

“Dan selulit,” dia meneruskan, “Saya tidak lupa tentang anda, saya akan memilih untuk mencintai anda walaupun anda mahu mengambil alih keseluruhan bahagian bawah saya, anda adalah sebahagian daripada saya dan saya sayangkan anda.”

Graham, yang sebelum ini menggalakkan para peminat untuk bercakap positif mengenai angka mereka, kemudian beralih kepada penonton dan berkongsi bagaimana pembelajaran untuk mencintai dan menerima dirinya telah menyebabkannya menjalani kehidupan yang bahagia dan sihat.

“Memang benar,” tegasnya. “Saya berasa bebas apabila saya menyedari saya tidak akan sesuai dengan cetakan yang dimaklumkan oleh masyarakat saya. Saya tidak akan menjadi cukup sempurna untuk industri yang mentakrifkan kesempurnaan dari luar … gulung, lengkung, selulit – semua itu saya suka setiap bahagian saya. “

WATCH: 5 perkara yang perlu diketahui tentang Ashley Graham

Pemain berusia 27 tahun itu berkongsi beberapa anekdot yang mengagumkan semasa ucapannya ketika dia membantunya membesarkannya di Nebraska, di mana dia berjuang membuli tanpa henti kerana angka curvynya. “Kembali ke Nebraska, saya dikenali sebagai ‘model lemak’. Gadis yang cantik untuk seorang gadis besar Saya benci menjawab soalan itu, ‘apa yang anda lakukan untuk hidup?’ Saya akan nampak kening orang itu apabila saya berkata ‘Saya model.’ Saya perlu cepat memenuhi syarat dengan, ‘Baiklah, saya adalah model saiz ditambah.’ “

Model Ashley Graham
Ashley Graham tiba di Festival Sukan Sukan Illustrated 2015 di Marquee pada 10 Februari 2015 di New York City.Bauer-Griffin

Walaupun keseluruhan ucapan Graham bernilai menonton, model ini berulang kali menekankan betapa pentingnya mencintai diri sendiri dan menjadi sorak terbesar anda sendiri. “Kita perlu bekerjasama untuk menentukan imej kecantikan global dan ia bermula dengan menjadi model peranan anda sendiri.”

“Tubuh saya, seperti keyakinan saya, telah dipilih, dimanipulasi, dan dikawal oleh orang lain yang tidak semestinya memahaminya,” katanya kemudian. “Sebaik sahaja saya menuntut pemilikan atas badan saya, saya menemui tujuan yang lebih besar sebagai seorang wanita yang menentang standard kecantikan feminin yang telah dipertahankan sebelumnya.”

WATCH: Ashley Graham menjadi topless!

Graham membuat kesimpulan dengan menunjukkan bagaimana dia membuktikan semua orang yang pernah berkata bahawa dia tidak boleh berada di sampul majalah yang salah (dia mempunyai lima sampul pada tahun lalu) selain berkongsi misi beliau untuk “memberi suara wanita muda.”

“Jangan biarkan sesiapa memberitahu anda tidak boleh …” katanya. “Adalah penting bahawa kedua-dua lelaki dan wanita mewujudkan persekitaran positif badan. Meningkatkan wanita penting dalam kehidupan anda, mewujudkan ruang yang selamat bagi mereka untuk mengekspresikan kecantikan mereka dan berasa selesa merangkul badan mereka dan mereka, tidak menyembunyikan mereka kerana apa mereka tidak.”

Pertimbangkan ayat ini tepuk tangan kita.