Saya mendapat muka saya disebat untuk cheekbones yang lebih baik dan saya akan melakukannya sekali lagi

Seolah-olah tidak cukup bahawa kita bimbang tentang toning tangan kita, kaki, perut dan belakang, trend terkini adalah semua tentang bekerja di muka kita.

Ya, anda membaca hak itu.

Apabila saya mula-mula mendengar trend baru ini, saya akan mengakui saya agak bingung. Saya belajar tentang senaman muka dan bahkan menghadapi yoga, tetapi saya tidak pernah menganggap sama ada satu. Sehingga saya mendengar tentang FaceGym, sebuah gim butik di dalam Saks Fifth Avenue di New York City, di mana seorang jurulatih bekerja wajah anda untuk anda, dan tiba-tiba saya menyertai kereta luncur muka. Ia tidak murah walaupun: Rawatan di FaceGym bermula pada $ 70.

Latihan untuk wajah anda? Kami mencuba trend senaman yang baru

Julai.13.201802:08

“FaceGym adalah facelift bukan non-invasif. Kami menggunakan manipulasi otot dan saliran limfa untuk mengangkat, nada dan mengukir muka, supaya anda melihat rupa yang benar-benar ketat, terangkat, berisi. Anda akan melihat rahang yang diukir dan anda akan melihat cheekbone yang dipahat, kontur semula jadi yang bagus dan angkat alis, “jelas Elle Ferik, jurulatih saya untuk sesi.

Dr Dennis Gross, ahli kulit dermatologi yang berpusat di New York, tidak pasti.

“Walaupun latihan muka ini mengurut kulit dan menuntut untuk mengangkat, nada dan mengetatkan otot muka, saya sangat ragu-ragu,” kata Gross kepada TODAY Style.

Namun, saya turun untuk mencubanya. Sebelum menuju ke FaceGym, saya terpaksa melakukan penyelidikan untuk mendapatkan gambaran tentang apa yang saya mendaftar. Dan beritahu saya, saya sangat gugup. Banyak video menunjukkan orang yang menampakkan wajah mereka, disebat dan bahkan mencubit. Sebagai seseorang yang diakui mempunyai toleransi yang sangat rendah untuk kesakitan, kebimbangannya semakin meningkat.

Sebaik sahaja saya tiba, kami bermula dengan memanaskan badan, yang termasuk urut leher dan bahu yang bagus dengan menggulung bola di sekeliling wajah saya. Ini mungkin sebahagian kegemaran saya kerana ia dengan serta-merta mengeluarkan banyak ketegangan dan tekanan sinus yang saya rasa. Rasanya seperti saya telah mengambil ubat alahan atau menggunakan semburan hidung pada masa dia selesai.

Facegym
Bola segera meringankan sebarang tekanan sinus dan ketegangan di wajah saya.HARI INI

Seterusnya adalah fasa kardio dan, seperti larian yang baik atau kelas putaran, wajah anda sepatutnya berpeluh. Ini termasuk segala-galanya dari “jari-jari piano,” yang kecil di muka anda untuk mengalirkan darah ke “jari hewan,” yang merupakan pergerakan seperti kuku untuk mengejutkan otot-otot menjadi detoksifikasi.

Muka muscle exercise
“Kuku haiwan” sepatutnya membantu detoks wajah anda.HARI INI

Walaupun pergerakan ini kelihatan seperti mereka menyakiti, mereka tidak jujur. Ia sama dengan bagaimana kerusi karate ke belakang tidak kedengaran santai, tetapi sebenarnya terasa hebat ketika tukang urut melakukannya semasa urut.

FaceGym
Inilah pergerakan “sebatan” di mana wajah saya benar-benar mula berkeringat.HARI INI

Kemudian datang patung, yang dikatakan mengalirkan nodus limfa dan membantu menjadikan tulang pipi dan garis leher anda lebih jelas. Dan ia benar-benar kata yang sempurna untuknya kerana pelatih menggunakan tangannya untuk membentuk wajah saya seolah-olah dia sedang membentuk kue atau pangsit.

FaceGym
Jurulatih saya betul-betul membentuk rahang saya untuk kesempurnaan yang dipahat.HARI INI

Selepas beberapa langkah pertama ini, rasa ingin tahu saya mendapat yang terbaik dari saya dan saya terpaksa melihat sekilas di cermin. Saya bersumpah saya perhatikan bahawa alis saya telah diangkat dan tulang pipi saya telah ditakrifkan dengan jelas, ia kelihatan seperti saya telah memberikan diri saya satu gaya Kim Kardashian kontur apabila sebenarnya saya tidak mempunyai solek sama sekali.

Ia berada di atas alat-alat yang noninvasive seterusnya, yang mungkin bahagian paling kurang selesa … tetapi tidak agak menyakitkan. Alat perangsang otot, yang kelihatan seperti pisau cukur elektrik tanpa bilah, merasakan seperti pin dan jarum di seluruh muka saya. Alat frekuensi radio, yang kelihatan seperti laser perubatan, terasa seperti saya meletakkan wajah saya tepat di depan sebuah oven yang panas dan terbuka. Terdapat juga roller wajah emas, yang sepatutnya membantu serum menyerap dan menembusi permukaan kulit.

Akhirnya, sudah tiba masanya untuk menjadi sejuk. Pada ketika itu, wajah saya pasti memerlukannya. Ia berpeluh dan merah, tetapi, sekali lagi, jadi saya selepas bersenam. Jurulatih saya menggunakan beberapa serum dan menggosok batu jed gua sha yang menenangkan di wajah saya, yang terasa agak indah.

Saya tidak pasti apa yang diharapkan pada akhir, tetapi ketika saya melihat di cermin, saya harus mengakui: Saya suka hasilnya. Kulit saya bersinar, tulang rusuk dan tulang pipi saya kelihatan lebih jelas, ketegangan di rahang saya hilang dan sinus saya terasa jelas. Saya sangat gembira selepas itu, saya tidak boleh berhenti menghantar sendiri untuk menunjukkan rakan dan keluarga saya.

FaceGym
Kulit saya sebelum dan selepas rawatan.HARI INI

Dan sementara saya benar-benar menyukai keputusan dan menikmati pengalaman itu, doktor yang saya bicarakan tidak pasti senaman muka yang bermanfaat pada semua.

“Walaupun latihan ini mungkin meningkatkan aliran darah, yang bermanfaat untuk memerangi kedutan, pergerakan berulang otot muka sebenarnya membuat kedutan lebih lagi ditakrifkan – terutamanya pada dahi, kaki gagak dan sebelas garis (di antara kening), “Kasar memberitahu Gaya TODAY.” Saya juga tidak melihat sebarang bukti keras bahawa senaman ini sebenarnya merangsang pengeluaran kolagen yang cukup untuk membuat perbezaan ketara.

Dr. Gayle Misle dari San Francisco bersetuju.

“Anda menggunakan otot muka setiap hari apabila anda makan, bercakap dan tersenyum,” kata Misle, yang memiliki spa perubatan Reviv. “Kenapa awak jadi sangat sakit? Ini kerana anda bekerja terlalu banyak untuk otot anda.”

Dia mempunyai satu mata. Keesokan harinya, tulang pipi saya masih kelihatan jelas, tetapi kawasan rahang saya pasti sakit. Tetapi tidak sakit tanda latihan yang baik?

Adakah rambut anda memerlukan muka? Pergi ke Head Spa!

Jun.01.201802:33

Misle menjelaskan bahawa walaupun seseorang berpotensi mendapat hasil positif dari rangsangan muka dan arus elektrik, tidak ada bukti bahawa ia sebenarnya berkesan.

Jadi, mungkin ia bukanlah seorang pekerja ajaib, tetapi saya masih mempunyai pengalaman hebat. Dan jika ia membuatkan saya berasa seperti saya mempunyai tulang pipi Kim Kardashian selama beberapa hari, mungkin saya akan cuba lagi.