‘Saya malu’: Remaja bertindak balas selepas guru mengatakan dia juga ‘awek’ untuk pakaian

Seorang ibu di Joplin, MO marah selepas anak perempuannya berusia 17 tahun menerima pelanggaran kod pakaian selepas dilaporkan diberitahu oleh gurunya bahawa dia terlalu “awek” dan “bersaiz besar.”

Pada 8 September, Melissa Barber mengambil Facebook untuk berkongsi pengalaman anaknya Kelsey Anderson di Sekolah Tinggi Joplin. Jawatan itu termasuk gambar anak perempuannya dalam pakaian yang dia pakai – baju merah, lengan panjang yang terselip dalam seluar jeans yang rontok – ketika dia disebut sebagai pelanggaran kod pakaian.

“Ketika anak perempuan saya bertanya mengapa dia dihantar ke pejabat, guru ini memberitahu dia ‘wanita yang bustier perlu memakai pakaian yang menutup belahan mereka,'” kata Barber di Facebook. “Kemudian disusuli dengan mengatakan ‘saiz saiz wanita perlu berpakaian dengan sewajarnya.’ Anak perempuan saya baru sahaja dipanggil” Busty “dan” Plus Size “di hadapan seluruh kelas.”

‘Peperangan almari’ sebagai pelajar, sekolah bertarung dengan kod pakaian

Januari.01.201503:40

Jawatan yang kini telah dikongsi lebih daripada 50,000 kali, telah menerima lebih daripada 21,000 komen daripada orang yang kebanyakannya menawarkan sokongan mereka.

“Ini sangat tidak masuk akal. Saya mempunyai tubuh yang sangat serupa dengannya dan saya mempunyai masalah yang sama dan ia tidak mendedahkan, “tulis salah seorang ahli Facebook. “Dia kelihatan hebat dan saya akan memakai pakaian itu setiap hari.”

Anderson, yang dilaporkan mahu dikeluarkan dari kelas guru dan dinafikan, memberitahu Style TODAY bahawa dia sangat terluka oleh apa yang berlaku.

“Saya malu kerana dia akan mengatakan kepada saya, terutama di hadapan kelas saya. Ia sangat menyakitkan, “kata Anderson tentang pengalaman itu. “Saya fikir saya disasarkan kerana saiz payudara saya dan jenis badan saya. Ini bukan kali pertama dia mengatakan sesuatu kepada saya tentang menjadi seorang wanita besar dan itu membuat saya berasa tidak selesa. “

Elizabeth L. Turner, peguam Anderson, menulis dalam siaran akhbar yang dihantar ke TODAY Style bahawa mereka sedang menganalisis pilihan undang-undang mereka dan akan “pasti mengambil tindakan.”

“Sungguh menyedihkan bahawa pada hari ini dan usia, ketika kita mengajar kanak-kanak dan orang dewasa muda mengenai bahaya buli dan badan yang memalukan dengan undang-undang untuk melindungi diri daripada buli, kita perlu bimbang tentang orang dewasa dalam kehidupan anak-anak kita yang menyakiti mereka. Buli dan pengsan badan bukanlah sesuatu yang perlu dibuang, “kata kenyataan akhbar itu. “Cik. Anderson adalah wanita muda yang cantik dengan tiada apa yang malu, dan mana-mana orang dewasa yang memperlakukannya dengan cara dia diperlakukan harus menjadi orang yang malu. “

Daerah Sekolah Joplin mengeluarkan kenyataan berikut dan memberitahu Style TODAY mereka tidak mempunyai komen tambahan:

“Walaupun kami memahami kepentingan orang ramai dalam hal ini, daerah ini malangnya tidak dapat memberi komen mengenai insiden khusus mengenai pelajar dan kakitangan sekolah. Daerah ini tidak menganggap komen oleh kakitangan tentang badan-badan pelajar yang sesuai. Dasar kelakuan kakitangan kami memerlukan semua ahli untuk mengekalkan hubungan yang sopan dan profesional dengan pelajar. Insiden ini sedang disiasat oleh pentadbiran untuk menentukan apakah dasar ini telah dilanggar. “

Miss United mengembalikan mahkota selepas diberitahu untuk menurunkan berat badan

Ogos.31.201701:12

Barber, yang kecewa bahawa pendidikan anak perempuannya terganggu kerana pengalaman tersebut, memberitahu KUASA HARI INI melalui peguamnya bahawa dia hanya berharap ada kebaikan yang keluar dari situasi.

“Saya harap tidak ada anak perempuan lain yang perlu melalui apa yang anak perempuan saya melalui, dan sekolah membetulkan keadaan supaya tidak berlaku lagi.”