Satu helah mudah untuk membuat tumit tinggi anda berhenti mencederakan

Sekiranya saya menggambarkan hubungan saya dengan tumit tinggi, saya akan mengatakan “itu rumit.”

Apabila saya mula-mula meletakkan mereka, mereka kelihatan cantik dan cantik, membuatkan saya berasa seperti saya boleh mengambil dunia. Satu jam kemudian, mereka adalah hukuman dari neraka yang hidup di kakiku. Saya mengutuk ketika saya fikir saya boleh memakainya sepanjang hari!

Pakai kasut bertali tinggi anda sepanjang hari dengan helah ringkas ini

Mei.25.201702:13

Oleh itu, apabila saya mendengar trik yang sepatutnya membuat tumit kurang menyakitkan, saya terpaksa mencubanya. Saya fikir ia tidak boleh membuat mereka lebih buruk, betul?

Apa yang anda perlu buat ialah pita kaki ketiga dan keempat bersama-sama sebelum memakai tumit. Ini sepatutnya melegakan beberapa tekanan pada saraf antara kedua jari kaki yang menyebabkan kebanyakan kesakitan.

Gaya TODAY bercakap dengan podiatri Dr. Megan Leahy sebelum menguji hack ini untuk melihat apakah itu benar.

“Kaki jari kaki bersama bukan rawatan yang kami gunakan dalam podiatri, tetapi saya cukup kagum dengan anekdot yang saya dengar tentang ini,” kata Leahy. Dia fikir bahawa pita itu juga boleh beralih bagaimana wanita berjalan dan mengedarkan berat badan di kaki mereka, yang dapat membantu melegakan tekanan juga.

Secara peribadi, saya ragu.

Pagi

Saya membalut pita kulit sepanjang 1 inci dengan jari-jari kaki ketiga dan keempat saya dua kali pada setiap kaki (anda boleh menggunakan pita pita, tetapi saya tidak mengesyorkannya). Melihat ke bawah jari-jariku saya, saya yakin bahawa pita ini tidak akan kekal sepanjang hari.

Pendedahan penuh: Saya tinggal dan bekerja di New York City. Bolehkah pita benar-benar melebihi perjalanan saya??

tinggi heels, test drive, high heels hack
Adakah merakam jari saya bersama membuat tumit lebih selesa? Saya ragu.HARI INI

Pada hari biasa, saya memakai flat dalam perjalanan saya untuk bekerja dan menukar ke tumit apabila saya masuk ke pejabat. Saya telah belajar bahawa berkeliaran naik dan turun beberapa penerbangan tangga dan berurusan dengan orang ramai kereta bawah tanah semasa sakit bukan cara terbaik untuk memulakan hari.

Tetapi atas nama percubaan, saya memutuskan untuk memberikan tumit saya satu pukulan dan berdoa saya tidak akan jatuh di muka saya. Kerana ternyata, saya (entah bagaimana) anggun bangun dan turun tangga tanpa masalah; tidak ada keributan atau kesakitan.

tinggi heels hack, high heels, test drive
Kejayaan! Membuatnya naik turun tangga bawah tanah tanpa jatuh. Hei, ia lebih sukar daripada bunyi.HARI INI

Sejak hari yang indah (dan saya mahu meletakkan helah ini untuk ujian) saya pergi ke Central Park untuk mengambil kehijauan. Matlamat saya berjalan-jalan dan lihat Bethesda Terrace, yang mempunyai penerbangan tangga yang sangat panjang. Gulp.

Saya dapat berjalan di tengah-tengah tangga tanpa memegang pagar sama sekali. Malah, saya perhatikan bahawa saya kurang goyah dan mempunyai lebih banyak kawalan dan keseimbangan dengan setiap langkah.

Saya berasa baik. Sebenarnya, saya berasa hebat. Kaki saya tidak sakit selepas semua berjalan dan ia hampir tidak dirasakan seperti saya telah tumit. Setakat ini, sangat baik!

tinggi heels hack, high heels, test drive, style
Selepas berjalan-jalan di taman, saya masih merasa baik.HARI INI

Petang

Selepas seharian menjelajah (kira-kira tiga jam), sudah tiba masanya untuk makan tengahari. Saya berhenti di Times Square untuk merebut anjing panas – semuanya berdiri.

Sekiranya saya memakai kasut pada hari biasa, saya akan membawa sepasang flat untuk diketepikan selepas kira-kira dua atau tiga jam. Saya telah menolak empat jam dan masih berasa kuat.

Selepas itu, saya menuju ke Muzium Met untuk, anda meneka, lebih banyak tangga. Anda boleh mula berasa buruk untuk anak lembu saya sekarang.

ujian drive, high heels hack, high heels
Saya tidak pernah fikir pita akan membantu saya menakluk tangga Met saat memakai tumit.HARI INI

Selepas lima jam merayau jalan-jalan di New York City dengan jari kaki saya, saya hampir tidak dapat memberitahu saya. Saya berjalan BANYAK oleh titik ini, yang akan menanggung saya pada mana-mana hari, walaupun saya memakai flat kegemaran saya.

Adakah hack ini sebenarnya berfungsi?

ujian drive, high heels, high heels hacks, style
Jika anda mengezum masuk, anda akan melihat bahawa tiada air mata … selepas lapan jam di tumit. Jika itu tidak berjaya, saya tidak tahu apa itu.HARI INI

Saya mengakhiri hari dengan perjalanan ping cepat ke atas dan ke bawah Fifth Avenue. Nah, kebanyakannya ping tingkap tetapi memberi saya alasan yang baik untuk berjalan lebih jauh sebelum kembali ke pejabat. Lapan jam kemudian, saya masih ada mempunyai kasut saya.

Pemikiran akhir:

Saya sudah tentu lebih banyak berjalan dan mendaki tangga berbanding hari yang biasa – dengan atau tanpa tumit. Dan selepas lapan jam, kakiku tidak dalam kesakitan yang teruk dan pita itu masih aktif. Ia tidak tergelincir sebentar. Saya letih, jangan salahkan saya, tetapi saya boleh dengan mudah menyimpannya selama satu jam lagi tanpa mengeluh.

Dua manfaat terbesar yang saya lihat ialah kaki saya tidak sakit atau bengkak dan saya berasa lebih seimbang. Gabungan kedua-dua perkara itu menjadikan hari saya jauh lebih menyenangkan. Saya dapat berehat dan menumpukan perhatian pada hari ini, dan bukannya kaki berdenyut saya.

Dengan itu, saya tidak akan menjual flat saya untuk tumit setiap hari. Hacks ini bukanlah satu pembaziran ajaib untuk satu lagi teka-teki tinggi tumit: lepuh yang menyakitkan.

Tetapi apabila saya mempunyai acara pada malam berikutnya, saya mendapati bahawa saya tidak takut mengenakan tumit kerana saya tahu saya mempunyai senjata rahsia saya: pita.

BERKAITAN:

  • Adakah ‘topeng gelembung’ berfungsi? Lihat Drive Test kami dalam tindakan

  • Betapa buruknya tumit tinggi untuk kaki anda?

  • Cara berjalan di tumit: 12 tips dan trik dari pakar