Remaja dengan bintang Sindrom Down dalam kempen Wet Seal

Karrie Brown
Remaja Karrie Brown dalam kempen pemodelannya untuk Wet Seal.Hari ini

Karrie Brown terpaksa menjalani impian setiap remaja bulan lalu apabila syarikat pakaian kegemarannya, Wet Seal, memintanya untuk mencontohi mereka. Tetapi junior sekolah tinggi berusia 17 tahun dari Collinsville, Ill tidak seperti kebanyakan model lain: Dia mempunyai Sindrom Down.

Tetapi itu tidak akan menghalang Karrie dari kamera. Pada bulan Ogos, ibunya, Sue Brown, mengambil gambar Karrie memakai pakaian basah Seal kegemarannya dan meletakkannya di laman Facebook bertajuk “Karrie Brown – Memodelkan Masa Depan.”

“Keesokan harinya, orang mula menghantar mesej dan tweet di Wet Seal, dan meninggalkan surat suara untuk mereka bahawa mereka harus memeriksa Karrie, bahawa dia mahu menjadi model,” kata Brown kepada TODAY.com. “Di laman web mereka, mereka mengatakan mereka percaya kepelbagaian dan kemasukan, dan ia hanya sesuai.”

Peminat Karrie menangkap perhatian Wet Seal, dan syarikat pakaian itu menghubungi Brown pada keesokan harinya.

“Ketika itulah mereka berkata jika kita mempunyai 10,000 suka Facebook pada hari Jumaat pada waktu tengah hari, mereka akan terkejut,” kata Brown. “Kami mempunyai 11,000 suka.”

Dan betapa mengejutkannya. Wet Seal terbang Karrie dan Brown ke ibu pejabat syarikat di California, meletakkannya di sebuah hotel dan memberikan Karrie satu pukulan fesyen yang lengkap dengan semua perlengkapannya. Ternyata Karrie adalah model semula jadi.

“Dia lucu, mereka memakai pakaian pertama dan dia berdiri di sana dengan skrin putih di belakangnya dan semua orang melihatnya, dan saya fikir dia akan kecewa kerana dia tidak tahu apa yang perlu dilakukan, dia akan tidak pernah mengadakan pemotretan profesional sebelum ini, “kata Brown. “Apa yang dia katakan ialah, ‘Bolehkah saya mempunyai muzik Justin Bieber, tolong?’ Jadi mereka bermain Justin Bieber dan dia hanya berlepas. “

Karrie's ad campaign.
Kempen iklan Karrie.Hari ini

Karrie dan Brown juga dirawat di burger In-and-Out (“Karrie menyukai burger cheeseburgers,” kata Brown), satu pameran Wet Seal dan perjalanan ke Disneyland.

“Ia benar-benar menyeronokkan,” Karrie, yang menggambarkan gayanya sebagai “anak ayam”, memberitahu TODAY.com.

Karrie bukan model pertama dengan Down Syndrome untuk mendarat tembakan berprofil tinggi: Hanya musim panas yang lalu 10-bulan-old Valentina Guerrero mendarat dengan pereka baju renang Sepanyol Dolores Cortés. Tetapi pengalaman Karrie dengan Wet Seal masih merupakan langkah penting dalam dunia fesyen.

“Terdapat banyak syarikat yang bercakap mengenainya dan mengatakan mereka merasakan cara ini tetapi apabila ia sampai ke wayar mereka tidak betul-betul mengamalkan apa yang mereka ajar,” kata Brown. “Wet Seal telah fenomenal. Tidak ada keraguan untuk Karrie keluar di sana.”

Sekarang kembali ke Illinois, Brown memfokuskan diri pada “Karried Away,” sebuah yayasan nirlaba yang bertujuan untuk membantu orang kurang upaya muda mencari pekerjaan yang bermakna. “Saya hanya mahu orang ramai memahami anak perempuan saya yang mampu melakukan perkara lain,” katanya, sambil menyatakan bahawa banyak orang dewasa muda yang mengalami Sindrom Down mengalami kesukaran mencari kerja di luar industri perkhidmatan. “Saya selalu menggalakkan kedua-dua anak saya mengikuti apa yang mereka mahu lakukan, dan jika mereka memerlukan pertolongan, jika mereka tidak berjaya, saya cuba melihat apa yang boleh saya lakukan untuk membantu.”

Karrie Brown
Hari ini

Bagi Karrie, yang merancang untuk pergi ke kolej selepas dia menamatkan sekolah menengah untuk mengkaji sejarah, masa depan adalah buku terbuka.

“Pada beberapa hari dia mahu memodelkan lebih banyak pakaian untuk Wet Seal,” kata Brown. “Masa lain dia mahu menjadi pustakawan.”

Karrie juga bermimpi bertemu dengan Ellen Degeneres dan menari dengannya pada pertunjukan ceramah siang hari. 

“Karrie benar-benar suka menari,” kata Brown. “Ini menyentuh saya kerana, atau apabila Karrie mula lahir, saya diberitahu bahawa jika dia pernah berjalan dia perlu mendapat bantuan.”

Dan Brown, yang mengatakan dia menerima banyak mesej daripada ibu bapa bayi dan kanak-kanak dengan Down Syndrome, kata ibu bapa tidak terlalu menekankan masa depan anaknya.

“Anda perlu pastikan anda berada di sini dan sekarang dengan bayi anda,” katanya. “Segala-galanya semacam jatuh ke tempatnya. Kadang-kadang anda perlu menolaknya ke tempatnya.”