Rawatan laser di bilik mandi anda? 10 produk di rumah dan perjalanan ke ahli dermatologi

Anda telah menguasai topeng, pemutihan gigi dan bahkan D.I.Y. warna rambut. Tetapi di-rumah laser dan dermabrasion? Ya, masa depan sekarang. Kami membundarkan produk-produk yang paling mengagumkan di pasaran, dari toner wajah menentang graviti ke salah satu kulit terkuat di kedai-kedai. Jika anda bersedia untuk dimasukkan ke dalam masa itu, mereka boleh menyelamatkan anda beribu-ribu dalam peperangan dengan garis-garis halus, bintik gelap dan kulit kendur. 

Garis halus

Tria
Hari ini

Sehingga baru-baru ini, kuasa melicinkan garis rawatan Fraxel (pergi ke Kim Kardashian, jika anda berminat) hanya boleh berpengalaman di pejabat dermatologi. Peranti pertama seperti ini membawa teknologi laser yang sama ke rumah anda. Bagaimanakah ia berfungsi? Seperti Fraxel, Tria memancarkan sinar sasaran cahaya yang mencetuskan gangguan selular mikroskopik di bawah epidermis. Proses ini merangsang pembaharuan sel dan pengeluaran kolagen supaya kulit kelihatan licin dan plumper. Hasilnya dapat dilihat dalam sekurang-kurangnya dua minggu (kami mula di kaki gagak kita dan terkesan). (Tria Age Defying Laser, $ 495, triabeauty.com)  

Kulit kusam

strivectin glycolic
Hari ini

Berpuluh-puluh buah di rumah bersaing untuk perhatian anda, tetapi tidak ada satu pun punch versi dalam pejabat – sehingga sekarang. Kulit 5 minit ini (tidak cuba membuatnya sepuluh minit) dirumuskan dengan tahap asid glikolik tertinggi dan asid AHA lain yang boleh digunakan untuk kegunaan rumah. “Luminous,” “bercahaya” dan “segar” adalah kata-kata yang kami dengar daripada rakan-rakan pada keesokan harinya. (StriVectinLABS 5-Minute Weekly Glycolic Peel, $ 89, strivectin.com)  

Keletihan kulit

nuface mini
Hari ini

Bagi mereka yang berpelukan dengan harga ultrabunyi di dalam pejabat dan rawatan radiofrequency tetapi ingin merawat kulit kendur atau janggut kendur, terdapat NuFACE. FDA dibersihkan untuk rangsangan muka, peranti microcurrent berfungsi dengan “reeducating” dan menguatkan otot muka dengan sedikit arus elektrik. Keputusan yang dapat dilihat adalah serta-merta tetapi agak sementara – berhenti menggunakannya dan pengetatan secara beransur-ansur akan pudar. (NuFACE Mini Facial Toning Device, $ 199, mynuface.com)   

Rambut muka dan badan yang berlebihan

iluminaj Touch
Hari ini

Kejutan stiker, kesedaran diri, diberitahu bahawa nada kulit anda terlalu gelap atau rambut anda terlalu pucat untuk laser … Terdapat banyak sebab yang mungkin ingin mengelakkan penyingkiran rambut dalam pejabat. Tetapi sekarang ada alternatif rumah yang sesuai untuk semua etnik dan warna rambut. Menggunakan gabungan kekerapan radio proprietari dan terapi cahaya berdenyut yang sengit untuk menyasarkan dan melumpuhkan folikel rambut (yep, perang itu), iluminageTOUCH mudah digunakan. Pada asasnya, ia zap-zap-zap selama beberapa minit seminggu sekali dalam jangka masa tujuh minggu – dan jika anda seperti kami, selepas beberapa sesi, anda akan dapat melakukannya sambil menala ke kejatuhan kegemaran anda TV. (iluminageTOUCH, $ 384, QVC.com)

Tekstur kasar

PMD
Hari ini

Dilaksanakan oleh tukang muka dan derma, microdermabrasion menggunakan kristal kecil untuk menghilangkan lapisan paling luar sel-sel kulit mati, meninggalkan wajah bayi-lancar dan bersedia menyerap serum dan krim kegemaran anda. Tidak mahu garpu melebihi $ 70 hingga $ 200 untuk rawatan? PMD genggam membolehkan anda pergi ke DIY, walaupun sambil menargetkan kawasan permukaan yang lebih kecil dan dengan kuasa yang sedikit kurang daripada rawatan pro. Rasanya sedikit seperti lidah kucing menjilat kulit anda – sedikit kasar tetapi tidak sama sekali menyakitkan – dan anda sudah selesai dalam beberapa minit. Hanya berhati-hati untuk tidak melupakannya pada mulanya. Terlalu banyak pas boleh meninggalkan kulit kelihatan sedikit juga semula. (PMD, $ 179, personalmicroderm.com)

Jerawat

sutera'n blue
Hari ini

Dari isotretinoin oral (aka Accutane) ke rawatan laser nanopartikel baru, rawatan jerawat di pejabat sering mempunyai satu tujuan utama: Menghilangkan kelenjar sebaceous pesakit. Silk’n Blue – alat genggam kecil yang comel – mempunyai yang sama raison d’être. Dengan campuran radiasi haba dan cahaya LED biru, ia akan mengeringkan kelenjar pengeluaran minyak sambil meneutralkan bakteria. Dan bukannya bimbang tentang kesan sampingan sistemik, satu-satunya produk sampingan adalah sensasi pemanasan yang ringan yang kami tidak keberatan sama sekali. (Silk’n Blue, $ 149, silkn.com)  

Rambut nipis

L'oreal volume filler
Hari ini

Derms dan trichologists (doktor yang memberi tumpuan kepada rambut dan kulit kepala) menetapkan minoksidil topikal untuk wanita yang mengalami keguguran rambut. Tetapi bagaimana jika helai anda hanya tipis atau lemah? Satu trio produk kedai ubat baru menggunakan teknologi yang dibangunkan untuk membaiki tingkap kereta untuk menembusi gentian rambut dan membuat tekstur untuk rasa tebal dan 10% lebih banyak jumlah. Sekurang-kurangnya $ 17 untuk keseluruhan sistem, itu adalah skor muktamad untuk rambut halus. (L’Oreal Paris Advanced Haircare Volume Filler Kondisioner Penebalan, Syampu dan Fiber Amplifying Concentrate, $ 4.99 hingga $ 6.99, untuk kedai-kedai lihat lorealparisusa.com)

Hyperpigmentation

Clarisonic Radiance
Hari ini

Nada kulit yang tidak sekata adalah aduan tertinggi dalam semua peringkat umur, dari remaja yang menghidu parut jerawat kepada orang dewasa yang menyedari serangan matahari terbit. Doktor, yang sering merawat rawatan topikal dengan kombinasi kulit dan campur tangan laser, kini mempunyai rumah di rumah. Clarisonic telah dipasangkan berus pembersih sonik yang dipatenkan dengan dua pembersih pigment-pounding dan serum mencerahkan kuat. Kajian yang diketuai oleh jenama mempunyai pengguna yang melaporkan peningkatan sepuluh kali lipat dalam hiperpigmentasi selepas dua minggu. Dalam percubaan kita sendiri, bintik-bintik seolah-olah meringankan dan kulit menjadi lebih cerah sepanjang tempoh beberapa minggu. (Clarisonic Sonic Radiance Brightening Solution, $ 249, sephora.com)