Rambut pusar kayu manis adalah trend terkini yang melancarkan punggung wanita

Pilihan warna rambut hampir tidak berkesudahan hari ini. Sama ada anda membuat perubahan drastik dengan rambut pelangi yang terang-terangan, memberikan rambut keperekahan hanya pusaran sementara, atau melihat kehidupan seperti dalam arena warna rambut emas mawar, kini terdapat satu trend untuk setiap keperibadian.

Dan trend warna rambut terkini mengambil inspirasi dari … gulungan kayu manis. Seperti trend rambut labu labu musim lalu lalu, rambut pusar kayu manis menggunakan nada kehangatan dan keemasan dan menjadikannya karya seni multidimensi.

Buatan sendiri cinnamon buns as background.
Susu kayu manis buatan sendiri sebagai latar belakang.Shutterstock
Kayu manis swirl hair on model Natalia Borges
Ryan Pearl

Colorist Ryan Pearl dari Cutler Salon New York mencipta rupa. Dia memberitahu TODAY.com bahawa dia suka menggunakan warna makanan untuk menerangkan warna rambut kerana mudah bagi pelanggan untuk memahami.

“Menggunakan makanan membantu melukis gambar nada sebenar,” jelasnya.

BERKAITAN: ‘Babylights’ adalah trend rambut baru yang meniru rupa rambut bayi

Pearl mencipta pandangan supermodel Natalia Borges kira-kira dua minggu lalu. Beliau telah banyak meminta pelanggan sejak itu.

https://www.instagram.com/p/BAdb8donpPy

Warna rambut kayu manis berputar menjadi lebih terang, lebih banyak nada berambut perang daripada ombre tradisional, kata Pearl. “Anda tidak perlu pergi gelap pada musim sejuk, saya cenderung menentang gandum dengan idea itu.”

Kayu manis swirl hair on model Natalia Borges
Ryan Pearl

Walaupun pilihan warna berfungsi dengan baik dengan kulit yang hangat, dia mengatakan wanita dengan kulit yang cantik atau gelap boleh memakai kayu manis berputar juga. Tetapi Pearl mencadangkan wanita dengan rambut gelap mengambil dua sesi untuk mencapai rupa dan bukannya memotong inci dari kunci mereka kerana kerosakan dari perubahan warna yang drastik.

https://www.instagram.com/p/BBDKYE2wEKo

Pearl mendedahkan bagaimana dia membuat rupa Borges: “Sekarang semuanya adalah mengenai lukisan rambut, jadi saya melakukan lukisan rambut dan kemudian meletakkan rambut di atas kerajang. Ini membolehkan ia menjadi lebih ringan daripada yang anda lakukan dengan lukisan rambut sebenar.

BERKAITAN: ‘Brondes’ mempunyai lebih banyak keseronokan! Lihat warna rambut baru Blake Lively yang bergaya

“Untuk rambut yang lebih gelap, anda pasti mahu meletakkannya di atas kerajang untuk mendapatkan sedikit lebih ringan,” katanya. “Kemudian saya menggunakan dua glazes yang berbeza untuk menjadikannya peralihan yang benar-benar peralihan, tetapi saya meninggalkan hujung untuk memastikan mereka cahaya.”

Kayu manis swirl hair on model Natalia Borges
Ryan Pearl

Bahagian yang terbaik: Penampilan memerlukan sedikit penyelenggaraan. Jika warna semulajadi anda sudah serupa dengan apa yang diletakkan di akar, anda juga boleh membiarkannya berkembang. (Jika perubahan yang lebih drastik, anda perlu masuk untuk sentuhan akar apabila warna tumbuh.)

RELATED: Rawatan glaze rambut: Dapatkan rambut berkilat dalam hanya satu jam

Apabila pendekatan musim panas, “saya dapat melihat banyak orang yang beralih ke ini,” kata Pearl. “Apabila kulit manusia menjadi lebih gelap, mereka cenderung menjadi lebih berani. Ini kelihatan berambut pirang bagi sesetengah orang, walaupun ia mempunyai akar yang gelap.”

Tahun baru, anda baru … warna rambut baru?

08.08.201602:58

Loading...