Rachel Bloom: Ada kos untuk menjadi bintang yang lebih besar daripada saiz 2 pada karpet merah

Masa yang tak ternilai berjalan di atas karpet merah sebagai pelakon? Ternyata ia lebih mahal daripada yang anda fikirkan – terutama jika anda lebih besar daripada ukuran 2.

Co-creator “Crazy Ex-Girlfriend” dan bintang Rachel Bloom terpaksa membeli pakaian, kasut dan aksesori sendiri untuk melihat bahagian itu, dan dia merosakkan ekonomi untuk Wealthsimple.

Rachel Bloom
Rachel Bloom di Golden Globes pada bulan JanuariFrazer Harrison / Getty Images

“Banyak rumah fesyen enggan meminjamkan pakaian yang tidak dalam saiz sampel 0 dan 2, jadi semakin sukar bagi saya untuk mencari pakaian tanpa membeli mereka,” kata Bloom kepada majalah kewangan. “Itulah masalah keseluruhan dengan industri fesyen: Saiz badan saya adalah normal dan sihat, tetapi apabila anda meletakkan saya di sebelah model, saya melihat obes.

“Pakaian pereka khas anda, sekurang-kurangnya jenis barang yang saya pakai untuk acara, boleh berkisar dari $ 500 hingga $ 3,000, dan anda mahu memakai pakaian yang berbeza untuk setiap acara kerana ia adalah perkara permaidani yang menyeluruh,” jelasnya, mengkredit rakan kongsi menulis Aline Brosh McKenna untuk menjadikannya pakaian berjenama yang cantik dan kasut.

Rachel Bloom
Bloom di Anugerah Tony pada bulan Jun. “Saiz badan saya adalah normal dan sihat, tetapi apabila anda meletakkan saya di sebelah model, saya kelihatan gemuk,” katanya mengenai masalah permaidani merahnya. Dimitrios Kambouris / Getty Images

Walaupun Bloom memperoleh $ 50,000 atau lebih episod komedi CW popularnya sebelum cukai, perbelanjaan menambah dengan cepat.

Terdapat 10 peratus untuk ejennya, 10 peratus untuk pengurusnya, 5 peratus untuk peguam hiburannya, ditambah ribuan lagi untuk seorang publisiti – semua sebahagian daripada kos menjalankan perniagaan dalam perniagaan pertunjukan.

Studio merangkumi kos solek dan rambut untuk acara-acara besar, tetapi ada “gigs” lain yang keluar dari poketnya, dengan purata kira-kira $ 800 pop, katanya.

Bintang wanita ‘Crazy Ex-Girlfriend’ Rachel Bloom memanggilnya mengenai pencalonan Golden Globe beliau

Disember.12.201601:23

Tetapi mujurlah untuk pelakon berusia 30 tahun itu, dia berada di peringkat kerjaya yang tinggi di mana terdapat pencalonan biasa yang memerlukan perjalanan ke Emmys dan Golden Globes.

Itu menambah sebuah almari yang ditahan: “Saya rasa semuanya adalah sebahagian daripada pekerjaan itu,” kata Bloom, “Saya rasa jika semuanya berubah, saya boleh menjualnya semula.”