Perlu potongan rambut? Berikut adalah cara untuk mendapatkan gaya terbaik untuk wajah anda

Walaupun ia boleh menjadi sedikit sukar untuk menentukan bentuk wajah anda, ia adalah proses yang bernilai … jika hanya untuk dijadikan panduan untuk potongan rambut anda yang seterusnya. Sebaik sahaja anda tahu sama ada anda mempunyai muka berbentuk bujur, bulat, berbentuk hati atau berlian, ia menjadikan semuanya lebih mudah.

Cara mencari rambut terbaik untuk bentuk wajah anda

Oktober.12.201702:05

Berikut adalah panduan ringkas kepada bentuk wajah yang paling biasa:

  • Bujur: Wajah anda panjang dan sempit (khususnya, panjangnya sama dengan satu setengah kali lebar).
  • Jantung: Wajah anda terluas di dahi, sempit di rahang.
  • Pusingan: Kedua-dua panjang dan lebar muka anda sama.
  • Diamond: Anda mempunyai pipi yang lebih luas dengan dahi dan rahang yang sempit.

Sekiranya anda masih tidak pasti, ambil diri sendiri dengan cepat dan juling ketika melihat foto. Bentuk apa yang anda lihat apabila anda melihat mata paling melampau? Atau, anda boleh mengambil tiub gincu dan mengesan wajah anda seperti yang anda lihat di cermin. Apa bentuknya?

Sebaik sahaja anda memikirkannya, anda boleh bergerak ke bahagian yang menyeronokkan: baru ‘lakukan! HARI TODAY mengambil empat wanita cantik untuk potong dan warna dengan selebriti gaya rambut selebriti Paul Labrecque di The Rittenhouse Spa and Club di Philadelphia untuk mendapatkan nasihat pakarnya.

Muka bulat

Pusingan face shapes should consider asymmetrical lobs, or long bobs!
Bentuk muka bulat harus mempertimbangkan lobs asimetris, atau bobs panjang!Anna De Souza

Gaya rambut untuk bentuk muka bulat tidak sepatutnya panjang, kata Labrecque. Sebaliknya, pilih bob panjang yang tidak simetris atau dikenali sebagai “lob.”

Ini adalah matlamat Labrecque ketika menilai Melissa Scallan. “Ketika dia pertama kali masuk, hanya ada satu lapisan di rambutnya yang melanda tepat di rahangnya dan benar-benar menonjolkan bentuk wajahnya,” katanya..

Kini lob trendi beliau menonjol tepat di atas bahunya dengan menggunting seluruhnya. Labrecque juga menambah lapisan menegak untuk mewujudkan lebih banyak pergerakan dan visual sempit wajah dan lehernya. “Ini kelihatan menyeronokkan, profesional yang masih boleh menjadi seksi untuk petang ini,” katanya.

28 gambar

Tayangan slaid

28 gaya rambut terbaik untuk wajah bulat

Ambil selebriti ini sebagai inspirasi untuk mencari potongan rambut yang terbaik untuk wajah yang bulat. Chrissy Teigen, Jennifer Lawrence, Adele dan banyak lagi.

Muka berbentuk jantung

Jika you have a prominent, square forehead with an angular jaw, you have a heart-shaped face.
Sekiranya anda mempunyai dahi yang menonjol dengan rahang sudut, anda mempunyai wajah berbentuk hati.Anna De Souza

Amanda Nanakorn mempunyai dahi yang terkenal dengan rahang sudut, menjadikan wajahnya menyerupai hati. Labrecque memendekkan panjang rambutnya dan memotong tepi untuk melembutkan sudut di sekitar.

Jika anda seorang lelaki yang berbentuk hati berbentuk hati, anda mungkin ingin mempertimbangkan panjang, paha-palang pinggang untuk membantu memperlihatkan lebar dahi secara visual dan memperluaskan jawline.

Muka berbentuk berlian

Sempurna diamond-shaped faces with chin-length bobs.
Permukaan berbentuk berlian yang rata dengan bokong panjang dagu.Anna De Souza

Wajah berlian berbentuk terluas di pipi dan menjadi lebih sempit di dahi dan rahang. Bobs panjang dan gaya bahu panjang adalah yang paling menyanjung, menurut Lebrecque. Niki LaGrone berkata dia adalah permainan!

“Saya memutuskan untuk membawanya keriting yang indah ke pipinya sambil menghilangkan beberapa hujung yang tidak mempunyai struktur,” katanya sambil menambah bahawa lapisan di atas leher akan menjadikan dagunya kelihatan lebih menonjol.

Muka bujur

Berbentuk bujur face? Try bangs!
Muka berbentuk oval? Cuba bang!Anna De Souza

Cara paling mudah untuk mengimbangi wajah yang lebih panjang adalah menambah bangs. Minta pinggir yang menyentuh antara kening dan bulu mata dan sedikit lebih lama di tepi, Lebrecque mencadangkan dia menunjukkan pada Alysha Felty.

“Menambah bangs memberikan bingkai yang sangat baik, bersama-sama dengan mewujudkan beberapa lapisan sejak rambutnya bertekstur,” kata Labrecque.

Bangsa tirus juga memberikan anda kelonggaran: Anda boleh memakai mereka menyapu ke sisi, atau ke bawah tengah!

Kini anda akan bersedia untuk mengambil tips ini ke salon!

Yang merupakan pukulan terbaik untuk wajah anda?

Jan.24.201801:54

Kisah ini pada asalnya diterbitkan pada 13 Oktober 2017.