Perkahwinan pasangan gay mempunyai 10 pengiring pengantin lelaki – semua dalam gaun pengantin putih

Di sini datang pengiring pengantin! Dan mereka semua memakai gaun pengantin putih yang rumit!

Selamat datang ke perkahwinan Deri Rogers dan Ben Wood, dua lelaki Wales yang baru-baru ini bertukar sumpah di Cwrt Bleddyn Hotel di U.K.

Pasangan itu merasakan bahawa hari besar mereka tidak akan lengkap tanpa gaun putih yang hebat. “Sebagai perkahwinan gay kita tidak akan mempunyai gaun yang mengagumkan seperti pada majlis perkahwinan besar lain,” kata Rogers kepada Wales Online.

Pasangan itu memutuskan mereka akan mencipta “gaun yang mengagumkan mereka sendiri”, dan mereka pasti mencapai itu: Semua 10 pengiring pengantin mereka memakai gaun pengantin putih yang hebat. Biasanya perkahwinan mempunyai kira-kira tiga atau empat orang, tetapi Rogers dan Wood tidak mahu mana-mana teman gal mereka merasa dikecualikan, dan mereka mahu membuat percikan.

Gay couple invited 10 brides to their wedding so their big day wouldn't be missing a big white dress
Pengantin Deri Rogers, 28, dan pasangan Ben Wood, 25, mempunyai 10 pengiring pengantin mereka semua yang berpakaian dalam gaun putih besar.ZUMAPRESS.com

“Kami mempunyai banyak idea untuk perkahwinan daripada gadis-gadis, tetapi saya mahu sesuatu yang keterlaluan,” kata Rogers.

BERKAITAN: Gaya perkahwinan yang bergaya: 18 perkara yang dikehendaki oleh bekas pengantin yang mereka tahu

Gadis bertuah! Setiap orang dibenarkan untuk memilih pakaian perkahwinannya sendiri – semua yang ada di Rogers dan membeli-belah Wood – dari eBay atau butik dalam talian lain. Harga pakaian bervariasi – dan kedengarannya tidak ada satu pun dari mereka yang murah. Sebagai contoh, pakaian tanpa tali yang dipakai oleh “lelaki terbaik,” Sadie, bernilai 500 pound British (kira-kira $ 771)!

Betapa keseronokan dan penyegarannya pastinya untuk dapat memilih pakaian pengiring pengantin anda sendiri – yang sebenarnya anda suka dan mungkin boleh digunakan lagi untuk perkahwinan anda sendiri.

BERKAITAN: Perkara-perkara baru dan tidak boleh dilakukan untuk tetamu perkahwinan moden

Tetapi ia kelihatan seperti tidak semua keseronokan dan permainan. Rupa-rupanya, terdapat sedikit tindakan Bridezilla yang berlaku pada hari besar.

“Gadis-gadis semua mempunyai keperibadian besar dan jadi terdapat persaingan yang hebat, bencana pakaian, dan kejatuhan tetapi pada hari [perkahwinan] mereka semua kelihatan hebat,” kata Rogers.

Nasib baik, tidak ada kekurangan gambar yang diambil; pasangan tersebut mengupah tiga jurugambar untuk mendokumentasikan acara itu – yang turut termasuk lantai tarian LED, pancutan coklat dan keranjang kapas-permen.