‘Perbualan kami mengubah hidup saya’: Kelompok memberi kuasa kepada gadis muda dengan kata-kata

Sebagai generasi pertama Amerika dengan latar belakang Persia, Camelia Khalvati mengalami masa kanak-kanak dan remaja berasa berbeza. Dia makan kabobs semasa makan siang sekolah dan mempunyai apa yang dia sebut sebagai “rambut besar” dan “badan gemuk.”

“Saya tidak pernah merasa seperti saya. Saya tidak pernah masuk. Saya tidak kelihatan seperti orang lain dan selalu berasa seperti saya tidak cantik atau cukup pintar untuk bercakap, “jelasnya..

Iaitu, sehingga kolej ketika dia serendipitously tersandung pada ceramah oleh Alexis Jones, pengasas bersama pemberi kuasa, sokongan dan pendidikan yang tidak bernama bernama I Am That Girl. Pengalaman itu membakar percikan yang akan mengubah hidupnya selamanya. “Ia mengubah saya sebagai seorang gadis, seorang lelaki, seorang pemimpin,” katanya. “Tidak lama kemudian, saya mengambil kedudukan kepimpinan di sekolah dan keluargaku [berkata], ‘Ini adalah Camelia yang selalu kita sayangi dan tahu masih ada di dalamnya.”

Saya AM THAT GIRL
AKU GIRL IS: Sebuah komuniti, sistem sokongan, dan pergerakan kanak-kanak yang menginspirasi LOVE, EXPRESS, dan BE yang mereka. Cortesy of Sequoia Ziff

Dan sentimen yang tepat adalah misi organisasi.

I Am That Girl bermula ketika Jones menjemput pengasas bersama dan CEOnya Emily Greener pada pesta pada tahun 2008. Impian Greener yang menjadi seorang aktris keluar pintu dalam sekejap. “Kami adalah kawan terbaik pada pandangan pertama,” kata Greener. “Perbualan kami mengubah kehidupan saya, kami berkongsi kisah hidup kami dan bukan versi yang dibungkus dengan busur cantik, ia juga bahagian yang tidak kemas.”

Kedua-dua wanita dengan cepat menyedari bahawa jika mereka berkongsi perjuangan yang sama, maka mesti ada keperluan untuk masyarakat yang berfikiran sama untuk berfungsi sebagai ruang yang selamat untuk “orang menjadi siapa mereka bukan siapa yang mereka harapkan.”

“Saya merasakan api ini di lubang perut saya: semangat,” saham Greener. “Saya tahu saya perlu melakukan sesuatu.”

Naluri Jones dan Greener disahkan dalam beberapa hari selepas mereka mengemukakan iklan pada Craigslist, mencari pelatih untuk pelancaran majalah online interaktif mereka yang bertajuk, I Am That Girl. Tiga ratus pemohon bertanding untuk 23 kedudukan pelatih. Kepentingan menarik ini membawa kepada pertemuan setempat yang dianjurkan di mana wanita dapat melibatkan diri dalam perbualan mentah yang mudah terdedah yang sering menjadi tidak terkata.

Saya AM THAT GIRL
Organisasi I Am That Girl menggambarkan diri mereka sebagai, “Sebuah komuniti, sistem sokongan, dan pergerakan yang memberi inspirasi kepada kanak-kanak perempuan untuk MENCINTA, MENERIMA, dan BE siapa mereka.” / Cortesy of Sequoia Ziff

“Kami tahu kami telah melakukan sesuatu dan memutuskan untuk mengembara negara itu untuk tiga tahun akan datang, bercakap kepada lebih 300,000 kanak-kanak perempuan,” jelas Greener. “Kami mendengar spektrum cerita, dari penyalahgunaan dadah hingga bunuh diri dan kehamilan, dan satu benang bersama adalah semua orang merasakan mereka mempunyai potensi yang tidak dapat dipertahankan ini.”

Setakat ini, organisasi memegang 172 bab dan melibatkan lebih 250,000 kanak-kanak perempuan sehari untuk menguatkan mesej mereka bahawa, “kesejahteraan mental, emosi dan fizikal berakar dalam nilai diri kita.” Greener berkata idea itu adalah bahawa kurikulum mengambil pendekatan holistik: “Kami meliputi semua aspek diri kita,” jelasnya. “Ia adalah sistem yang berdasarkan kepada apa yang dimaksudkan untuk menjadi seorang gadis pada abad ke-21 – segala-galanya dari kerjaya dan perhubungan seks dan kesihatan.”

Bagi Khalvati, yang pernah merasakan bahawa dia “mempunyai segala-galanya di atas kertas, tetapi dalam kesakitan yang sangat menderita,” kini menyukai bahawa dia adalah “tidak sempurna” dan tetap menjadi ahli organisasi yang setia. Beliau memulakan latihan dengan Girl I Am That pada tahun 2012 dan kemudiannya diupah menjadi pengarah sebuah bab tempatan, di mana purata 70 gadis menghadiri setiap mesyuarat. Dia menyebut bahawa lelaki juga dialu-alukan. “Kami memerlukan cinta dan sokongan mereka juga,” katanya.

Greener dan Jones menganggap bahawa pemikiran inklusif adalah teras misi keseluruhan mereka. “Kami menjadi lambang apa yang mungkin apabila dua kanak-kanak perempuan berkumpul,” kata Greener. “Proses ini bukan tanpa perjuangan dan kekurangan, tapi apa yang kita boleh lakukan sendiri adalah apa-apa berbanding dengan apa yang kita lakukan bersama.”

Saya AM THAT GIRL
AKU GIRL IS: Sebuah komuniti, sistem sokongan, dan pergerakan kanak-kanak yang menginspirasi LOVE, EXPRESS, dan BE yang mereka.Cortesy of Sequoia Ziff