Pemilik butik ‘Pretty Woman’ kembali melihat pemandangan filem terkenal mereka

Sudah 25 tahun sejak “Pretty Woman” dibebaskan di pawagam dan HARI INI merayakan kejayaan itu dengan menyatukan pelakon bintang. Tetapi kami tidak dapat membiarkan ulang tahun perayaan ini tanpa melawat kedai dari adegan kegemaran kami, ketika watak Julia Roberts ‘Vivian Ward dijauhi dari butik kerana dia tidak kelihatan seperti dia mampu, hanya untuk mengeluarkan wang tunai yang serius di kedai lain.

“Kesilapan besar,” Ward memberitahu pekerja butik pada keesokan harinya. “Besar.”

Kami mengejar pasukan di kedai Boulmiche di Beverly Hills dan meminta mereka untuk meluangkan kenangan keseronokan mereka dalam penggambaran filem yang bukan kesalahan besar untuk peruncit bebas.

Mary Peffer

Walaupun kedai mewah telah berpindah ke lokasi baru dan menggantikan papan tanda biru dengan awan jeruk sejak penggambaran “Pretty Woman,” pengurusan tetap sama – dan mereka lebih mesra daripada memaparkan filem.

Jasmine Afcharieh mewarisi keluarganya dan menjalankan perniagaan itu dengan bantuan sahabatnya, Tisa Bana, yang bertindak sebagai pengurus. Magic filem semuanya bermula apabila orang-orang dari studio berhenti untuk meminta tumpukan beg ping kedai – dan selebihnya adalah sejarah. Beg-beg tersebut pada akhirnya digunakan untuk menembak tambahan di jalan yang berjalan di belakang Roberts ketika dia masuk semula ke kedai setelah tersungkur pada cubaan pertama.

Jadi apa yang menjadi sebahagian daripada salah satu blokbusters rom paling com? Afcharieh teringat bahawa pasukan itu berada di tepi kerusi mereka dengan harapan dapat melihat seketika tembakan panas Richard Gere. Pada hari penembakan, mereka menemui seorang pelakon yang cantik, muda yang cukup baru ke tempat kejadian Hollywood.

“Ia sangat lucu kerana saya baru saja melihat ‘Pizza Mystic,’ yang saya sukai tentu saja,” kata Afcharieh mengenai peranan pelarian Roberts. “Tetapi kami sangat berharap dapat melihat Gere! Semua orang mahu berjumpa dengannya. “

Penggambaran kedua-dua adegan pendek mengambil sepanjang hari, memaksa untuk ditutup pada hujung minggu. Syukurlah, pasukan itu dengan senang hati memikul tanggungjawab. Walaupun pelakon dan krew kebanyakannya mengekalkan dirinya pada hari itu, Roberts telah membuat lawatan peribadi ke kedai tahun selepas pelepasan filem itu.

“Saya bekerja sekitar lima tahun selepas filem itu keluar. Julia berjalan dalam senyuman dan memperkenalkan dirinya sebelum menunjukkan kawannya koleksi kami dalam bahasa isyarat, “kata Afcharieh. Dia mengingati bintang yang berbual dengan kakitangan dan berkongsi beberapa ketawa tentang merakam adegan yang terkenal sebelum pergi. Menurut Afcharieh, Roberts berkahwin dengan sinematografer Daniel Moder, dengan siapa dia akan kelihatan menakjubkan dan bicara dan ramah kepada semua orang di sekelilingnya. dia mempunyai tiga anak).

Julia bukan satu-satunya orang yang melangkah ke jalan ingatan. Dey Young, pelakon yang memainkan kerani kedai snobby, juga melawat wanita Boulmiche.

“Dia sangat bersahabat dengan gaya bohemian yang hebat ini, tidak perlu dikatakan, kami berkongsi beberapa ketawa,” kata Bana. “Ia sangat lucu kerana saya mempunyai seseorang berhenti lama dan berfikir saya adalah watak sebenar dari filem itu. Mereka bertanya kepada saya jika saya adalah gadis jualan minima! “

Selain daripada sikap pretensi yang digambarkan di kedai mereka, Afcharieh dan Bana mengatakan adegan ping di Rodeo cukup tepat untuk masa itu.

“Setiap orang pada akhir ’80an / awal’ 90an akan berpakaian. Apa yang anda pakai akan membentuk siapa anda, termasuk kekayaan dan kecanggihan. Kini, tiada sesiapa yang berpakaian hanya untuk berjalan ke Rodeo. Pada masa itu ia semua sesuai dan beg yang sepadan. Kami memanggilnya hari-hari ‘Dinasti’, tetapi sekarang anda boleh memakai baju sundal, “kata Bana.

Mary Peffer

Walaupun kedua-dua wanita itu mengaku cinta pada awal tahun 90-an dan mempunyai “Oh, Pretty Woman” Roy Orbison di senarai main kedai mereka (sebuah lagu yang menyebabkan seluruh pasukan mula menyanyi bersama-sama bila-bila masa), gaya yang mereka lakukan sekarang mencerminkan sikap moden. Walaupun masih digambarkan sebagai “Euro-chic,” gaya-gaya yang lebih kasual, memaparkan pakaian maxi dicetak, rantai berlapis, tas tangan suede fringed dan banyak lagi. Kesemuanya adalah perkara yang mereka rasa watak Ward Vivian hari ini suka memakai – atau menggosok wajah wanita jualan sombong.

Ikuti Mary Peffer di Twitter dan Instagram @marypeffer.