Pelakon Lily James adalah Cinderella kehidupan sebenar di permaidani merah

Mungkin Lily James mempunyai ibu saudara dongeng dalam kehidupan sebenar juga.

Pelakon itu memainkan Cinderella di layar besar, tetapi dia kelihatan seperti puteri Disney sejati di perdana filem Los Angeles pada hari Ahad.

Pemain berusia 25 tahun itu, yang juga terkenal dengan peranannya dalam “Downton Abbey,” mempesona dalam gaun couture lantai panjang, pereka Elie Saab.

“Dipakai seperti seorang puteri yang benar,” rumah fesyen itu menulis pada hari Isnin dengan foto James dalam pakaian bersulam, renda dan pakaian tulle.

CharlotteOlympia.com

Dan rupa yang diilhamkan oleh Cinderella akan lengkap tanpa selipar cantik dibuat oleh Christian Louboutin.

Ia bukan kali pertama James telah melihat puteri-sempurna di atas permaidani merah. Di sini, beberapa penampilan kegemaran kami:

Pada perdana Berlin “Cinderella”

Lily James attends the
Lily James menghadiri “Cinderella” di Berlinale Palace di Berlin pada 13 Feb.Gisela Schober / Getty Images Contributor

Puteri tidak boleh mempunyai gaun poufy yang cukup, bukan? Pelakon itu memakai gaun Kristian Dior yang menakjubkan ke perdana “Cinderella” di Jerman bulan lepas.

Pada perdana Moscow “Cinderella”

Lily James and Richard Madden attend the
Lily James dan Richard Madden menghadiri perdana “Cinderella” pada 16 Februari di Moscow.Epsilon / Getty Images Contributor

Dan di Moscow, James dan Prince Charming di layarnya, Richard Madden adalah pasangan yang dipoles.

Di majlis makan malam diraja di Windsor, England

Lily James at a dinner hosted by Prince William at Windsor Castle on May 13, 2014.
Lily James pada majlis makan malam yang dianjurkan oleh Prince William di Windsor Castle pada 13 Mei 2014.Chris Jackson / Getty Images

Pelakon berpakaian untuk menarik perhatian pada gaun hitam dan perak yang mempesona untuk majlis makan malam di Windsor Castle tahun lalu, yang dihoskan oleh royalti kehidupan sebenar Putera William.

Di London Fashion Week

Lily James and singer Paloma Faith at the Marchesa fashion show on Sept. 13, 2014.
Lily James dan penyanyi Paloma Faith pada pertunjukan fesyen Marchesa pada 13 September 2014.Tim P. Whitby / Getty Images untuk FIJI Water

Bintang bergaya yang memakai Marchesa Notte hingga pertunjukan fesyen pereka bulan September lalu di London, membuktikan bahawa walaupun tanpa berkilau dan cincin, dia masih kelihatan seperti seorang puteri.

Artikel ini pada asalnya diterbitkan pada 3 Mac 2015 pada 3:40 pagi. ET.