Patch berbentuk berlian di ransel anda sebenarnya mempunyai tujuan

Pernah tertanya-tanya tentang patch berbentuk berlian pada ransel anda? Nah, ternyata ia sebenarnya mempunyai tujuan.

Marie Claire menegaskan bahawa tampalan itu sebenarnya dipanggil tab lashing, lashing square atau moncong babi, bukan sekadar hiasan yang sejuk (walaupun kita fikir ia boleh juga!). Ini secara tradisinya cara untuk menggantung gigi tambahan di beg galas. Siapa tahu, betul?

Boys wearing backpacks
Adakah patch kecil itu pada ransel merah jambu kelihatan biasa? Ia dipanggil tab lashing, dan ternyata ia benar-benar berguna. Saham Getty Images

Gaya TODAY menjangkau JanSport dan Herschel untuk mendapatkan maklumat lanjut.

“Asalnya, ia direka untuk membawa kapak ais,” kata Jamie Cormack, pengasas bersama Herschel. Backpacker akan menjaringkan benang melalui slot, menggantung kapak itu, dan menguncinya dengan kunci ketegangan, jelasnya.

YANG BERKAITAN: Apa itu kancing kecil pada seluar jeans anda sebenarnya? Terdapat satu tujuan!

Bukannya dia menjangkakan pelanggannya menggunakan tab lash mereka dengan cara itu – sebaliknya, orang-orang yang ada di ransel Herschel lebih “mengangguk masa lalu, untuk memberi penghormatan kepada beg-beg alpine lama yang mempunyai ini.”

Itu bukan untuk mengatakan anda tidak boleh menggunakannya! Tab Lash adalah cara yang bijak untuk mengamankan item tambahan ke beg galas anda. Perkara apa, anda bertanya? Pada asasnya, apa sahaja yang anda mahukan.

Warisan Backpack
Backpacker Herschel’s Heritage, yang mempunyai tab lash. herschelsupply.com

“Pengembara apa yang dilepaskan oleh pendaki bergantung kepada apa jenis pengembaraan yang mereka lakukan – boleh menjadi botol air, boleh memanjat tali, boleh jadi apa-apa,” Ann Daw, naib presiden pemasaran JanSport, memberitahu HARI INI dalam e-mel. “Tetapi tidak kira apa yang dilampirkan, ia akan menjadi sesuatu yang orang perlukan akses cepat dan dengan itu memukul persegi, jadi ia berada di luar pek itu.”

BERKAITAN: 39 cara memakai beg galas di mana-mana umur (orang dewasa juga!)

Beliau menambah bahawa dataran itu sering diperbuat daripada kulit kerana ia kurang terdedah kepada pembekuan daripada kain.

OK, jadi mungkin anda tidak akan menggunakan tab lash anda pada pengembaraan hiking Alpine, tetapi kami fikir ia idea yang bagus jika anda mencari tempat untuk mengikat kasut sukan anda atau sepasang headphone!

Adakah ransel anak anda berbahaya kepada kesihatan mereka?

Sep.26.201605:10