Orchid Rumput Pantone adalah Warna Tahun 2014

Musim sejuk mungkin mendekat dengan cepat, tetapi pengguna perlu mengambil hati dalam warna seperti musim bunga yang mungkin akan menjejaskan segalanya dari garisan pakaian ke barang-barang perindustrian di seluruh negara.

Orkid Radiant, naungan ungu dengan fuchsia dan merah jambu, telah diumumkan pada HARI hari Khamis sebagai Warna Tahun 2014 oleh Pantone, pihak berkuasa utama pada warna yang digunakan dalam cat, fabrik dan pembuatan.

Pantone menyifatkan Radiant Orchid sebagai moden dan “naungan yang mengasyikkan” yang boleh dipakai oleh lelaki dan wanita. Ia menyatakan bahawa warna telah dibuat ke dalam jalur solek, di landasan pacu dan produk reka bentuk dalaman.

anting-anting
Perhiasan “Agate Ornament”, dalam Radiant Orchid, yang dijual oleh West Elm.
Hari ini
Krysten Ritter
Keperibadian TV Kelly Osbourne menghadiri Anugerah Muzik Amerika 2013 di Los Angeles memamerkan kunci dengan warna Radiant Orchid (kiri). Pelakon Krysten Ritter (kanan) menghadiri pameran pameran Oktober di California memakai gaun dalam warna sekarang-trendi.Hari ini

“Kerukunan fuchsia, ungu dan merah jambu yang mempesonakan, Radiant Orchid memberi inspirasi kepada keyakinan dan membawa kegembiraan, cinta dan kesihatan yang besar,” kata pengarah eksekutif Institut Warna Pantone, Leatrice Eiseman dalam satu kenyataan. “Ia adalah ungu yang menawan, yang menarik perhatian anda dengan pesona yang mempesona.”

Pemilihan itu mengikuti tema pemulihan yang bermula tahun lepas apabila Pantone memilih Emerald sebagai Warna Tahun 2013, berikutan tango Tangerine yang bertenaga untuk tahun 2012. Pada bulan September, Pantone mendedahkan 10 warna teratas untuk musim depan, dengan Dazzling Blue memimpin pertuduhan. Warna ini adalah warna kobalt yang sama seperti logo Facebook dan program saham basikal Citibank yang popular di New York City.

Pelakon Gwyneth Paltrow poses at the
Tangerine berada di mana-mana pada tahun 2011: Gwyneth Paltrow di Festival Filem Venice ke-68 pada 3 September; Emma Stone di Muzium Sejarah Alam Amerika pada 10 November di New York City; Abigail Breslin di wanita ELLE di Hollywood pada 17 Oktober di Los Angeles; Beyonce pada Anugerah Muzik Video MTV 2011 pada 28 Ogos di Los Angeles.Hari ini
Viola Davis arrives before the 84th Academy Awards on Sunday, Feb. 26, 2012, in the Hollywood section of Los Angeles. (AP Photo/Matt Sayles)
Viola Davis, memakai gaun berwarna hijau zamrud Vera Wang, tiba di Anugerah Akademi ke-84 pada 26 Februari. Pilihannya yang berani dinamakan sebagai salah satu pengaruh bagi Pantone 2013 Color of the Year.Matt Sayles / Today

Sementara warna hijau tahun lalu menjadi lambang pertumbuhan, pembaharuan dan kemakmuran, Eiseman berkata “Radiant Orchid mencapai seluruh roda warna untuk mencetuskan mata dan mencetuskan imaginasi.

“Jemputan ke inovasi, Radiant Orchid menggalakkan kreativiti dan keaslian yang diperluas, yang semakin bernilai dalam masyarakat hari ini,” katanya..

Warna itu telah dijadikan koleksi merah karpet yang diketengahkan oleh Juicy Couture, Yoana Baraschi dan banyak lagi.

Pantone mengucapkan kepelbagaian naungan, dengan mengatakan ia dapat dipenuhi dengan kuning dan oren, sambil melengkapi blues, turquoise dan teal. Ia juga mencerahkan warna neutral kelabu, krim dan taip. 

Radiant Orchid juga mempunyai barang-barang berwarna dari Kate Spade “disco pansy” anting-anting candelier kepada tunik pintuck yang dijual oleh Old Navy. Pada bulan Februari, Keurig akan mula menawarkan salah satu pembuat kopi MINI Plus di bawah naungan juga.

Warna itu rahsia teratas sehingga pengumuman rasmi pada hari Khamis, tetapi pemilihan Warna Tahun adalah proses yang sebenarnya bermula seawal musim semi sebelum mendedahkan besar. Mesyuarat ramalan warna bijak diadakan di ibu pejabat Pantone yang berpangkalan di New Jersey sepanjang tahun, sehingga akhirnya jawatankuasa yang berdedikasi membuat keputusan berdasarkan perjalanan, pemerhatian, dan visi mereka sendiri untuk masa depan.

Adakah anda peminat warna? Apa yang anda fikir patut menjadi Warna Tahun Pantone? Beritahu kami!

8 gambar
Tayangan slaid

Warna trend

Dari zamrud hijau ke mimosa kuning, lihat kembali pada warna yang membuat percikan pada tahun sebelumnya.