Moms marah atas kasut Skechers ‘Daddy’s Money’ untuk tweens

Moms tidak terlalu senang dengan penargetan iklan baharu – salah satu yang meletakkan tekanan yang tidak wajar pada kad kredit bapa.

Syarikat kasut Skechers ‘koleksi terkini tween dipanggil “Wang Daddy” dan kempen pemasaran untuk baji kasut menawarkan slogan: “Dapatkan manja dengan wang Daddy, kasut ultra sejuk yang akan meletakkan anda di sorotan dengan dos swag dan 2 baji yang tersembunyi. “

Kasut $ 65, yang memaparkan logo “Daddy’s Money” pada tumit, telah dipanggil segala-galanya dari “tidak menyenangkan” kepada “hodoh” kepada “semua jenis yang salah.”

“[Iklan ini] menyokong tanggapan bahawa tugas seorang gadis untuk memanipulasi ayahnya, pekerjaan bapa untuk melakukan bidaan anaknya,” tulis Jeanne Sager dari The Stir.

“Ini TIDAK bagaimana kita mengajar perempuan dan wanita muda untuk mendapatkan apa yang mereka mahu,” kata Lydia B. of Rants dari Mommyland. “Ia sangat buruk jika ia adalah lakaran Saturday Night Live – ia akan menjadi lucu tetapi tidak.

Sebagai tindak balas, Skechers berkata nama koleksi baru itu tidak dimaksudkan untuk diambil serius. “Nama Wang Daddy dan pengiklanan pengumpulannya direka untuk menjadi keseronokan dan ringan, dan kami menyesal bahawa sesetengah orang telah tersinggung dengan nama itu,” kata syarikat itu dalam satu kenyataan yang dikeluarkan Khamis.

Selain dari strategi pemasaran yang kontroversial, baji sneaker juga baru-baru ini dibakar untuk kemungkinan bahaya kesihatan mereka. Kasut mengandungi tumit tersembunyi, yang menjadikan mereka kelihatan seperti kasut biasa, tetapi lif tambahan tidak disyorkan untuk badan yang semakin meningkat.

“Terdapat risiko tambahan untuk kanak-kanak perempuan yang memakai kasut ini dan masih belum mencapai kematangan rangka,” kata Dr. A. Gabriel Schifman, pakar perubatan kecemasan kanak-kanak di Dallas, kepada TODAY.com. “Dengan meningkatkan tumit, stres diletakkan di bahagian depan, yang dapat mengubah bentuk tulang dan cara mereka tumbuh. Ia juga dapat mempendekkan tendon Achilles, yang dapat menyebabkan masalah di jalan dari segi sakit dan berjalan kaki anak . “

Belum lagi, beberapa ibu bapa bimbang dengan mesej yang dihantar oleh anak-anak perempuannya, dengan ramai yang mempercayainya supaya mereka kelihatan lebih kurus atau lebih seksi sebelum umurnya sesuai.

“Mengapa kanak-kanak perempuan memerlukan baji 2 inci? Adakah kita mengajar mereka bahawa mereka perlu lebih tinggi? Jadi apa yang mereka nampak lebih tipis?” Tanya Sager. “Kerana apa jua saiz atau ketinggian atau jenis badan, itu salah.”

Apa pendapat anda mengenai kempen pemasaran kontroversial??

Lebih dari TODAY:

Kasut kasut bertumit tinggi menjejakkan kaki ke kaki kanak-kanak – tetapi sekiranya mereka?

Minyak wangi untuk bayi? Dolce & Gabbana untuk mengeluarkan semua aroma