Moms dan anak-anak berkongsi cerita-cerita mencintai keriting semula jadi mereka

Lupakan penapis dan jawatan “sempurna” – Gaya hari ini semakin nyata! Minggu ini adalah tentang jujur, sahih, telus dan, dengan jelas, tentang segala-galanya dari kerutan dan imej badan untuk kebimbangan bilik penuaan dan penuaan. Gunakan hashtag #RealWomenHave _____ untuk berkongsi topik tentang ANDA yang ingin mendapatkan sebenar.

Perjalanan untuk memeluk rambut dan tekstur semulajadi tidak selalu mudah.

Wanita dengan rambut lurus sering mendapati diri mereka ingin rambut kerinting dan sebaliknya. Tetapi lebih kerap daripada tidak, ia adalah gadis-gadis dengan keriting yang menghadapi perjuangan terbesar dalam menerima tekstur mereka.

Bercakap lurus tentang rambut kerinting antara gadis dan ibu mereka

03.03.201805:47

Gaya TODAY mengumpulkan empat pasang ibu dan anak perempuan untuk duduk dan bercakap tentang perjalanan mereka untuk memeluk (dan mencintai!) Rambut mereka seperti.

Julz dan Mimi Cepeda

Julz Cepeda tidak memakai rambutnya keriting sehingga dia menjadi ibu kepada anak perempuannya, Mimi. Cepeda yang mempunyai ibu dengan rambut merah lurus, mengingatkan akan pergi ke salon setiap minggu untuk mendapatkan rambutnya secara profesional gaya lurus.

“Sekiranya saya mengadakan temu bual, jika saya mempunyai acara penting di sekolah, jika saya mempunyai pesta, perkahwinan, apa yang saya anggap penting, saya akan pergi dan meniup rambut saya lurus agar ia sesuai dengan acuan atau sesuai apa sepatutnya kelihatan betul, “kata Cepeda.

Keriting hair
Julz dan Mimi belajar untuk mencintai rambut kerinting mereka.Julz dan Mimi Cepeda

Dia teringat mempunyai ahli keluarga mengatakan kepadanya, “‘Ya tuhan saya, itulah caranya anda keluar, bukan profesional, bukan itu sahaja, bukan itu.'”

Hampir sejak Mimi, 18 tahun, dilahirkan, mereka akan mendapat rambut mereka bertiup lurus bersama-sama, sehingga Cepeda memutuskan satu hari sudah cukup, dan kedua-duanya mula memakai keriting semula jadi mereka. Mereka tidak memandang balik sejak itu.

Ia tidak selalunya mudah. Mimi menjelaskan bahawa guru pernah memberitahu dia untuk menjinakkan rambutnya untuk perdebatan di sekolah. Perkara yang sama berlaku apabila rakan sekelas bertanya bagaimana dia akan memakai rambutnya untuk prom. Dia berkata keriting dan rakan sekelas bertanya mengapa dia tidak akan memakainya lurus.

Keriting hair
Ia semua ketawa dengan kedua-dua mereka.Julz dan Mimi Cepeda

Tetapi ibu dan anak perempuan ini suka keriting mereka tidak kira apa yang dikatakan oleh sesiapa. Begitu juga, mereka memutuskan untuk memulakan blog dengan harapan dapat memberi inspirasi kepada wanita lain untuk merangkul spiral mereka sendiri.

“Sekarang, saya berada di atas keriting saya, saya baik, saya tidak peduli lagi, saya mendapat ini,” kata Mimi. “Saya suka rambut kerinting saya kerana ia membuatkan saya rasa benar kepada diri saya sendiri, dan lebih yakin dan kuat.”

Miranda Rivera dan Lydia Delgado

Lydia Delgado berjuang selama bertahun-tahun untuk menerima keritingnya.

“Ketika saya masih muda, saya tidak suka rambut saya, kerana anda tahu, ketika saya dewasa di Puerto Rico rambut saya tidak diterima, jadi anak-anak akan bersenang-senang,” kata Delgado kepada anak perempuannya. “Ia membuatkan saya berasa sedih, menjadikan saya berasa tidak selesa.”

Delgado dibuli kerana keritingnya sebagai seorang kanak-kanak dan mengimbas kembali orang yang mengatakan rambutnya kelihatan seperti pad Brillo. Ibunya tidak tahu cara menggulung keriting dan jadi dia tidak dapat memeluknya sepenuhnya.

keriting hair
Delgado digunakan untuk meluruskan rambutnya supaya sesuai.Lydia Delgado

Delgado memutuskan untuk memakai lurus sebagai hasilnya, tetapi semua berubah apabila anak perempuannya, Miranda Rivera, berada di tadika dan memutuskan bahawa dia mahu rambut lurus seperti ibunya.

Delgado pernah membawanya ke penata rambut yang melonggarkan rambutnya. Dia mengingatkan para stylist itu walaupun membakar kulit kepala anaknya pada waktu untuk meluruskan dan menjinakkan rambutnya.

keriting hair
Rivera mengilhamkan ibunya untuk memakai rambutnya kerinting.Lydia Delgado

“Saya merasa tidak adil bahawa kami terus pergi ke orang yang sentiasa mengingatkan kami atau memberitahu kami bagaimana untuk meluruskan rambut kita berbanding dengan menyayangi apa yang kita sudah ada, bagaimana untuk menjadikannya berbeza, berbanding dengan menyukainya cara kita menyukainya. ” kata Delgado. Jadi, ibu ini memutuskan bahawa ia adalah masa untuk pergi kerinting … untuk kedua-dua mereka.

“Saya biasa mahu rambut (lurus), tetapi kemudian (ibu saya) mula memakai keriting dan saya mula menyukai rambutnya kerinting, dan saya menyedari bahawa saya mempunyai rambut yang sama seperti dia Jadi kita boleh memakai rambut yang sama, dan saya sebenarnya mula suka seperti itu, “jelas anak berusia 10 tahun tersebut.

Delgado dan Rivera kini pergi ke pencukur rambut Mona Baltazar, yang membantu mereka menyedari bahawa keriting mereka cantik hanya dengan cara mereka. Mereka tidak kembali ke rambut lurus sejak itu.

Bagaimana 1 penata rambut membantu wanita di seluruh dunia memeluk rambut kerinting mereka

08.08.201804:36

“Saya tidak mahu kelihatan seperti orang lain, kerana saya hanya akan menjadi seperti sekumpulan orang yang sama dan saya tidak akan menyukainya,” kata Rivera. “Tanpa keriting saya, saya tidak tahu apa yang akan saya lakukan kerana saya sudah biasa dan saya hanya mencintai mereka.”

“Saya fikir mereka adalah sebahagian daripada saya, mereka menjadikan saya siapa saya,” katanya.

keriting hair
Duo suka bahawa mereka kelihatan begitu banyak.Lydia Delgado

“Dan tanpa mereka, kami tidak akan menjadi siapa kami, ia adalah sebahagian daripada kami,” tambah Delgado.

Lisa dan Sadie Markowitz

Lisa dan Sadie Markowitz kedua-dua mencintai keriting mereka sekarang, tetapi itu tidak selalu berlaku.

Berkembang, ibu Markowitz, yang juga mempunyai rambut kerinting secara semula jadi, tidak tahu bagaimana cara menggunting rambut anak perempuannya. “Dia akan memotong semuanya pendek ke sini. Dan dia akan mengambil berus pusingan besar, dan dia akan mengambil pengering rambut dan dia akan meniupnya supaya ia licin, “kata Markowitz. “Dan anda tahu apa yang saya kelihatan seperti? Seorang wanita tua yang kecil. “

keriting hair
Lisa membenci bagaimana rambutnya kelihatan kabur.Lisa Markowitz

Dia teringat melihat gadis-gadis lain di sekolah dan berharap dia mempunyai rambut lurus juga. Tetapi pada masa itu, ramai gadis yang mempunyai rambut lurus telah mendapat rambut mereka.

“Semua kanak-kanak di dalam kelas mempunyai rambut lurus atau rambut permata. Dan tiada siapa yang kelihatan seperti saya sama sekali. Jadi orang biasa menggoda saya dan budak lelaki itu pernah menggoda saya, dan mereka akan memanggil saya Afro Puff, “katanya.

Di sekolah menengah, rakan sekelas menggalakkan Lisa untuk mula memakai rambutnya secara semulajadi, yang mendorongnya belajar cara menggulung keriting untuk kali pertama.

keriting hair
Tiga generasi keriting yang cantikLisa Markowitz

Sekarang, Lisa menggalakkan anak perempuannya, Sadie, 8, untuk merayakan rambutnya yang unik dan, sebagai balasan, Sadie memberi inspirasi kepada ibunya sendiri tentang keyakinan diri. Sadie berkongsi bahawa rambut kerintingnya “membuat (dia) merasa sangat kuat dan sangat cantik.”

Kedua-dua ibu dan anak perempuan suka bahawa mereka kelihatan sama. “Apabila kita semua berjalan di jalan bersama, wow, itu banyak rambut yang datang pada ya,” kata Markowitz.

Margaret O’Malley dan Maeve George

Walaupun Margaret O’Malley tidak mempunyai rambut kerinting, dia telah menguasai seni penggayaan rambut anak perempuannya. Tetapi dia tidak selalu merasa yakin.

Apabila Maeve George, 7, adalah lebih muda, ahli keluarga digunakan untuk mengkritik O’Malley kerana bagaimana dia bekerja dengan keriting anak perempuannya. Dia teringat nenek ayah ayahnya berkata, “‘Saya tidak tahu sama ada anda menjaga dengan betul. Anda perlu meletakkannya di dalamnya. Anda perlu meletakkannya di dalamnya. ‘”

keriting hair
George mengajar ibunya bagaimana untuk yakin dengan kulitnya.Margaret O’Malley

Masih terdapat beberapa cabaran ketika datang ke keriting George, seperti ketika topi keretanya terus berlari ketika bermain ski, tetapi, menurut ibunya, George sangat yakin bahawa dia bahkan tidak melepaskan bulu mata ketika hal-hal seperti itu terjadi.

Seperti ketika teman sekelas memberitahu George, dia tidak boleh menjadi pemain ballerina kerana dia mempunyai rambut kerinting, dia cepat membuat rakaman lurus. “Saya tahu seorang pemain ballerina yang saya temui, dan namanya Misty Copeland, dan dia mempunyai rambut kerinting,” dia teringat berkata.

keriting hair
Maeve George dapat bertemu dengan idolnya yang berambut keriting, Misty Copeland.Margaret O’Malley

Moto pertama grader? “Anda mendapat apa yang anda dapatkan, dan anda tidak kecewa.”

Ibunya bersetuju. “Jika anda hanya menerima siapa anda, dan percaya bahawa anda cantik. Ia lebih baik daripada meneka diri anda setiap masa, “kata O’Malley.

keriting hair
Maeve suka rambutnya kerana ia berbeza.Margaret O’Malley

Lihat lebih banyak daripada Minggu Nyata:

  • Apa rasanya berada dalam iklan rambut: Kempen mencukupi mendedahkan helah dari set
  • Adakah anda memakai saiz bra yang betul? 4 tips yang anda tidak tahu yang anda perlukan
  • 71 peratus daripada penonton hari ini berkata saiz pakaian tidak masuk akal
  • Kenapa beberapa wanita dengan alopecia bangga tanpa rambut palsu