Model dengan sindrom Down tanah kecantikan kempen: ‘Saya sangat bangga dengan diri saya sendiri’

Seorang wanita Iowa dengan sindrom Down keluar untuk menunjukkan kepada dunia bahawa mempunyai kecacatan tidak bermakna dia tidak boleh cantik.

Dan dia melakukannya dengan cara yang besar: Katie Meade, 32, baru-baru ini mendedahkan wajahnya sebagai jenama penjagaan rambut, Beauty & Pin-Ups. Meade, yang juga dilahirkan dengan kecacatan jantung, digelar sebagai model pin-up untuk pukulan gambar retro dan muncul di dalam pembungkusan untuk produk baru syarikat itu, topeng rambut.

Katie-Meadeinline-001-today-160404
Model Katie Meade, yang mempunyai sindrom Down.Kecantikan & Pin-Up

Meade, yang tinggal di Des Moines, memberitahu HARI INI pengalaman itu adalah sesuatu yang tidak akan pernah dilupakannya.

“Ia luar biasa,” katanya dalam e-mel. “Sukar untuk mencuba pakaian dan bersiap untuk gambar, saya berasa sangat istimewa! Ia sangat keren untuk berasa seperti model sebenar.”

Dan dia suka bagaimana imejnya ternyata: “Saya sangat berbangga dengan diri saya,” tambah Meade.

BERKAITAN: Madeline Stuart, model dengan sindrom Down, tersilap dalam gambar-gambar perkahwinan

Walaupun kempen itu adalah kemenangan terakhirnya, ia bukan yang pertama – Meade, yang bekerja sebagai seorang jeneral pejabat di pejabat perbendaharaan daerahnya, juga seorang penganut emas Olimpik Khas.

“Dia hanya seorang yang luar biasa,” kata Kenny Kahn, Ketua Pegawai Eksekutif Kecantikan & Pin-Up, yang mana dia menggambarkan sebagai produk rambut yang semuanya “memberi penghormatan kepada pin-up, dengan sentuhan retro.”

Katie-Meade-inline-002-today-160404
Meade berpose untuk barisan produk rambut.Kecantikan & Pin-Up

Kahn memberitahu HARI INI keputusan untuk mengupah Meade adalah satu yang mudah. Jenama itu telah bekerjasama dengan Best Buddies International, sebuah organisasi yang membantu orang kurang upaya intelek dan perkembangan bertemu kawan dan mencari peluang pekerjaan. Meade adalah duta bagi kumpulan itu.

“Adalah penting bagi kami untuk membina sebuah jenama yang penting, yang ada sesuatu,” kata Kahn.

BERKAITAN: Model dengan satu pergaduhan tangan untuk kepelbagaian di dunia fesyen

Jenanya menyumbang sebahagian daripada hasilnya kepada organisasi, dan juga membawa Buddy untuk setiap acara yang dihadiri, seperti pameran perdagangan dan persidangan. Itulah bagaimana Kahn bertemu Meade. Apabila jenama itu memutuskan untuk menamakan produk baru mereka “Takut,” mereka segera memikirkan Katie.

“Kami saling melihat antara satu sama lain dan semua berkata, Katie adalah orang yang paling tidak kenal yang kami tahu,” kata Kahn. “Jadi, kami mengambil pasukan gaya ke Des Moines dan pada bulan Disember melakukan pemotretan, ia adalah hari yang paling menyeronokkan yang saya boleh ingat.”

Katie-Meadeinline-003-today-160404
Produk siap.Kecantikan & Pin-Up

Meade memakai kemeja-T hitam yang mengatakan “Takut” pada bungkusan produk.

“Dia adalah orang yang sangat istimewa dan ia merangkumi gambarnya,” kata Kahn. “Dia mewakili bukan hanya harapan, dia mewakili realiti.”

BERKAITAN: Model dengan distrofi otot adalah wajah baru kempen fesyen Beyonce

Meade berkata jenama itu “seperti keluarga kepada saya.”

“Mereka membuat saya merasa diterima dan disayangi,” katanya. “Mereka telah memberi saya peluang untuk menunjukkan kepada dunia bahawa orang kurang upaya seperti kecantikan dan fesyen, dan suka kelihatan seperti orang lain.”

Lihat gambar fotografi anak-anak yang mengalami sindrom Down

07.20.201500:55