Miss California: Saya akan bertempur walaupun gambar-gambar yang racy

Dengan gambar-gambar bogel yang sebahagiannya muncul di laman web mempersoalkan kepercayaan Kristiannya, Miss California USA, Carrie Prejean telah melepaskan diri, mendakwa gambar-gambar yang kasar itu hanya memotret dan bersumpah untuk meneruskan perjuangan menentang perkahwinan sejenis.

“Saya seorang Kristian, dan saya model,” kata Prejean dalam satu kenyataan yang dikeluarkan semalam kepada media. “Model berpose untuk gambar, termasuk pakaian dalam dan gambar baju renang. Baru-baru ini, gambar yang diambil saya sebagai seorang remaja telah dilancarkan secara rahsia ke laman web tabloid yang secara terbuka mengolok-olok saya untuk kepercayaan Kristian saya. Saya tidak sempurna, dan saya tidak akan mendakwa. “

Tetapi Alicia Jacobs, seorang hakim pada kontes 19 April Miss USA di mana Prejean membuat pernyataannya yang sangat dipertikaikan menentang perkahwinan sejenis yang sama, berkata gambar itu melampaui apa yang dikatakan permaidani Miss California sesuai.

“Saya boleh memberi jaminan kepada anda bahawa mereka tidak sesuai, dan sudah tentu bukan gambar yang sesuai dengan ratu kecantikan,” Jacobs, seorang wartawan untuk affiliate NBC Las Vegas, memberitahu NBC News.
Imej-foto itu mungkin juga menyakiti statusnya sebagai jurucakap sebab-sebab konservatif. “Dia boleh terus menyokong sebab-sebab, tetapi saya tidak fikir sebab-sebab ini akan menyokongnya,” Ken Baker dari E! Berita kepada NBC.

Enam gambar yang mendedahkan
Laman web thedirty.com mendakwa bahawa ia mempunyai enam gambar Prejean. Sehingga Selasa pagi, ia telah mencatatkan satu di laman webnya. Gambar menunjukkan Prejean memakai apa-apa tetapi sepasang celana merah jambu yang mendedahkan dan tersenyum di atas bahunya di kamera. Susu-bulunya dilindungi oleh lengannya.

Gambar itu dianggap terlalu kasar untuk ditunjukkan pada Pameran HARI INI.

Ia dan yang lain dalam set itu juga mungkin terlalu mendedahkan untuk pesaing Miss California, menurut laporan yang difailkan HARI NELAYAN oleh NBC News ‘Miguel Almaguer, yang melaporkan bahawa kontrak Prejean dengan pertandingan itu melarang dia daripada difoto “dalam keadaan bogel separa atau keseluruhan. “

Prejean menduduki tempat kedua dalam pertandingan Miss USA untuk Miss North Carolina Kristen Dalton.

Pada tahun 1984, Vanessa Williams terpaksa meletak jawatan Miss America selepas mendedahkan gambar yang telah ditayangkan pada tahun 1982 yang dibocorkan kepada wartawan.

Kontroversi mengenai Prejean yang berusia 21 tahun itu bermula semasa pidato Miss USA 19 April. Semasa segmen temuduga pertandingan itu, blogger selebriti Perez Hilton, yang secara terang-terangan gay, bertanya kepada Prejean untuk pandangannya tentang mengesahkan perkahwinan sejenis.

“Saya rasa sangat bagus bahawa rakyat Amerika boleh memilih satu atau yang lain. Kami tinggal di tanah di mana anda boleh memilih perkahwinan sejenis atau perkahwinan bertentangan, “kata Prejean. “Dan awak tahu apa? Saya fikir di negara saya, dalam keluarga saya, saya fikir saya percaya bahawa perkahwinan mestilah antara lelaki dan perempuan. Tiada kesalahan kepada sesiapa di luar sana, tetapi itulah bagaimana saya dibesarkan. “

Di blognya pada keesokan harinya, Hilton memanggil Prejean sebagai nama kasar dan mengatakan bahawa Miss USA sepatutnya membantu menyatukan rakyat Amerika, tidak membahagikan mereka. Dia mencadangkan jawapannya mungkin menyebabkan dia mahkota Miss USA.

Bersumpah untuk bertempur
Ahad berikutnya, Prejean disambut sebagai pahlawan oleh jemaah di kawasan megachurchnya di San Diego, Gereja Rock. Tidak lama selepas itu, dia menandatangani untuk menjadi jurucakap untuk kempen Pertubuhan Kebangsaan untuk Perkahwinan menentang perkahwinan sejenis.

“Saya diserang kerana memberi pendapat saya sendiri pada peringkat peraduan Miss USA. Dan saya akan melakukan apa sahaja untuk melindungi perkahwinan. Ini sesuatu yang sangat sayang kepada hati saya, “kata Prejean kepada Matt Lauer HARI INI selepas bersetuju untuk bekerjasama dengan organisasi.

Dalam kenyataannya kepada media Selasa, Prejean berikrar untuk meneruskan perjuangan menentang perkahwinan gay.

“Kami hidup di negara yang hebat; sebuah negara yang dibina atas kebebasan bersuara dan kebebasan beragama, “katanya dalam kenyataannya. “Namun komen saya yang mempertahankan perkahwinan tradisional telah membawa kepada taktik menakut-nakutkan yang cuba meruntuhkan reputasi saya dan entah bagaimana senyap saya dan kepercayaan saya, seolah-olah pendapat hanya jalan satu arah.”

Walaupun Prejean berkata gambar itu diambil ketika dia berusia 17 tahun, yang lain mendakwa bahawa mereka kelihatan telah diambil selepas menjalani pembedahan payudara enam minggu sebelum pertandingan Miss USA. Pembedahan itu telah dibayar oleh kontes Miss California.