Michelle Obama mengagumi sampul Vogue untuk kali ke-3

Michelle Obama membantu menjadikan dunia menjadi lebih baik, makan lebih sihat dan memastikan veteran dan keluarga mereka mendapat apa yang mereka perlukan.

Baru-baru ini, dia menyampaikan pidato yang begitu sensasi dan mereka juga mencabar mereka dengan salah satu penceramah terbaiknya, suaminya.

Michelle Obama bersandar pada penutup isu Disember Vogue

Nov.12.201600:50

Semasa dia bersiap untuk meninggalkan White House, wanita pertama mencerminkan warisannya dalam kisah majalah majalah Vogue yang memaparkan foto-foto baru yang menakjubkan yang menggambarkan mengapa Obama juga akan diingati sebagai ikon fesyen.

Pertama lady Michelle Obama Covers December Issue of Vogue
Wanita pertama Michelle Obama di sampul isu Disember Vogue.
Annie Leibovitz / VOGUE

“Saya boleh menghabiskan lapan tahun melakukan apa-apa, dan pada tahap tertentu, ia akan baik-baik saja,” kata Obama dalam sekeping, yang mengikuti wanita pertama pada bulan-bulan yang menjelang Hari Pilihan Raya.

“Saya boleh berfokus pada bunga. Saya boleh berfokus pada hiasan. Saya boleh berfokus pada hiburan. Kerana mana-mana wanita pertama, dengan wajar, dapat menentukan peranannya. Tidak ada kuasa perundangan; anda tidak dipilih. Dan itulah hadiah kebebasan yang indah. “

Obama muncul di majalah itu, kali ketiga mengangkat penutup Vogue, dalam gaun putih Carolina Herrera yang elegan. Di dalamnya, dia muncul dalam pakaian Atelier Versace dan pelbagai tembakan glamor lain yang diambil oleh Annie Liebovitz.

Pertama Lady Michelle Obama Covers December Issue of Vogue
Obama berkata setiap wanita pertama “dapat menentukan peranannya” dan menyebut bahawa “hadiah kebebasan yang indah.”Annie Leibovitz / VOGUE

Majalah itu menunjukkan bahawa banyak pengkritik awal Obama menggambarkan wanita pertama sebagai berkembar dan “marah,” tetapi suaminya sempurna menyimpulkan bagaimana isterinya berjaya memenangi pengkritik dengan meletakkan “cap uniknya sendiri” pada kedudukannya.

“Itu kerana siapa yang anda lihat adalah dia – wanita yang cemerlang, lucu, murah hati yang, atas sebab apa pun, bersetuju untuk berkahwin dengan saya,” katanya kepada majalah itu. “Saya fikir orang ramai tertarik kepadanya kerana mereka melihat diri mereka sendiri – seorang ibu yang berdedikasi, seorang sahabat yang baik, dan seseorang yang tidak takut menyedihkan dirinya sendiri dari semasa ke semasa.”

BERKAITAN: Michelle Obama mempunyai beberapa nasihat untuk penggantinya

Artikel itu muncul dalam talian sehari setelah Michelle Obama bertemu untuk penggantinya, Melania Trump, atas teh di White House. Tetapi pada masa itu artikel itu ditulis, ia tidak pasti siapa yang akan mengisi kasutnya pada 20 Januari.

Inilah yang Michelle Obama, Melania Trump bercakap di White House

Nov.11.201603:10

Obama merungut apabila ditanya mengenai rancangannya selepas tarikh itu.

“Saya akan mengambil pendekatan yang sama apabila saya masuk,” katanya. “Saya tidak akan tahu sehingga saya di sana. Saya tidak pernah menjadi bekas wanita pertama Amerika Syarikat sebelum ini. “

Tetapi dia pasti dia akan terus terlibat dalam perkhidmatan awam.

BERKAITAN: Michelle Obama, George W. Bush berkongsi seketika di pembukaan muzium Smithsonian baru

“Semenjak saya meninggalkan firma undang-undang korporat saya untuk bekerja untuk bandar, saya tidak pernah melihat ke belakang. Saya selalu merasa sangat hidup dengan menggunakan hadiah dan bakat saya untuk membantu orang lain, “katanya. “Saya tidur lebih baik pada waktu malam. Saya lebih bahagia. Oleh itu, kita akan melihat semula isu-isu yang telah saya kerjakan.

“Persoalannya ialah: Bagaimanakah saya terlibat dalam isu-isu tersebut dari platform baru? Saya tidak boleh mengatakan sekarang, kerana kita tidak boleh menghabiskan banyak masa yang benar-benar melakukan kerja keras tawaran tawaran atau idea atau pilihan kerana kita masih tutup perkara di sini. “

Michelle Obama ke pasangan White House seterusnya: Jadilah diri sendiri

07.07.201600:28