Menjadi manicurist Lady Gaga: ‘Begitu banyak kerja’

Dalam siri “Apa Yang Bercahaya kepada Saya,” wanita dari latar belakang yang berbeza berkongsi pemikiran mereka mengenai penuaan, cabaran moden, dan tentu saja, solek dan penjagaan kulit mereka rahsia. Minggu ini, kami menemubual bintang-bintang manicurist-Naomi Yasuda.

Apabila Madonna, Alicia Keys, Eve dan selebriti lain mahu kuku mereka selesai, manicure Perancis tetap tidak akan dilakukan. Mereka memanggil artis kuku Naomi Yasuda untuk mencipta reka bentuk yang unik di ruang terkecil.

“Saya melakukan kuku Madonna untuk pertunjukan Super Bowl tahun ini,” kata Yasuda, 28, kepada TODAY.com. “Kata-kata tidak dapat menggambarkan betapa teruja saya. Ia adalah salah satu pekerjaan paling mengasyikkan dalam kerjaya saya. Juga, saya suka bekerja dengan Steven Tyler. Saya melakukan kuku untuk konsert Aerosmith. Dia menjemput saya ke konsertnya dan apabila saya melihat kuku di skrin besar saya hampir menangis. “

Ciptaan Yasuda termasuk segala-galanya dari kerusi ais krim, M & Ms, ikon New York seperti Bangunan Empire State, permata, jalur dan cetakan haiwan. Manikur mengambil masa mana saja dari setengah jam hingga dua jam, dan kerja keras itu terbayar: Kerja baru-baru ini untuk DJ Roxy Cottontail yang menampilkan imej-imej Beyonce dan Jay-Z disiarkan disahkan oleh Beyonce sendiri.

“Matlamat saya adalah untuk orang ramai untuk menjadi akrab dengan seni kuku dan melihat bagaimana rumit dan kreatifnya,” katanya.

Orang asli dari Jepun memulakan seni kuku di sana, di mana ia telah popular sejak 10 hingga 15 tahun yang lalu.

“Saya selalu suka melakukan kuku saya sendiri,” kata Yasuda. “Kemudian saya mula melakukan kuku saudara perempuan dan kawan-kawan saya. Tidak lama selepas itu, saya menyedari bahawa saya benar-benar pandai. “

Walaupun Yasuda telah mencuba media lain, dia suka mencipta karya seninya di kuku paling banyak. “Saya cuba melukis beberapa kali,” katanya, “tetapi saya lebih suka kanvas kecil seperti kuku.”

Yasuda berpindah ke New York lima tahun yang lalu selepas melawat bandar sekali sahaja. “Saya begitu terinspirasi dan kagum dengan tenaga, fesyen dan kepelbagaian orang. Tetapi saya tidak bercakap bahasa Inggeris dan saya tidak kenal sesiapa di New York. ”

Melalui karyanya di salon Hello Beautiful di Williamsburg, Brooklyn, serta laman webnya, Yasuda menjumpai niche. Pelanggan terkenal pertama beliau ialah penyanyi Keri Hilson, yang dia merancang kuku leopard merah jambu neon untuk menembak gambar majalah.

“Artis solek Keri juga bekerja dengan Lady Gaga juga,” katanya. “Saya mendapat peluang untuk bekerja dengan Gaga melalui dia. Saya harus mengatakan, saya benar-benar bertuah kerana saya telah bertemu dengan kebanyakan pelanggan selebriti saya melalui pelanggan saya dari salon saya. “

Tahun lepas, Yasuda bekerja dengan New York Barney untuk pop timbul Lady Gaga dan membuat kuku yang eksotis untuk bintang fesyen. “Saya mencipta empat tips kuku akhbar dan dua jenis kuku minx,” katanya. “Juga, saya membuat buatan tangan 1,500 kiu (untuk pemasangan Barney). Ia adalah kerja yang sangat tetapi mereka adalah kuku yang paling unik dan gila yang saya lakukan lagi. “

Yasuda percaya kuku cantik meningkatkan penampilan keseluruhan manusia. “Kuku adalah bahagian penting dalam kecantikan kita, kerana walaupun anda tidak mempunyai solekan, walaupun rambut anda tidak dilakukan, kuku anda masih membuat kenyataan menarik.”  

Dia sendiri, tentu saja, tidak kekal lama. “Kuku saya selalu hancur dengan melakukan kuku orang lain,” katanya. “Saya suka menukar kukunya sendiri setiap dua minggu … Saya sendiri suka paku sederhana untuk diri saya sendiri. Kadang-kadang kuku mudah adalah cara untuk pergi. ” 

Kuku jari, untuk Yasuda, adalah aksesori utama.

“Saya selalu berfikir bahawa mempunyai kuku yang indah (atau) kuku adalah seperti memegang perhiasan pada jari anda,” katanya. “Anda boleh meluahkan keperibadian dan gaya anda melalui kuku anda. Mempunyai kuku yang cantik dan sihat membuat anda merasa cantik. Perasaan itu memberi anda keyakinan, dan keyakinan membuat anda bahagia. Ia membuatkan anda kelihatan lebih baik. “

Apakah produk kecantikan kegemaran anda??
“Saya suka Helena Rubinstein Magic Concealer ($ 37, amazon.com). Ia merangkumi gelap di bawah lingkaran mata dengan sangat baik. Juga, MAC Liquidlast Liner ($ 18.50, maccosmetics.com) – eyeliner ini tahan lama dan saya suka teksturnya. Ia kelihatan seperti lateks selepas anda meletakkannya di mata anda. “

Adakah ada satu perkara yang anda perlu lakukan sebelum meninggalkan rumah?
“Parfum. Saya cenderung kepada (seperti) berkayu, minyak wangi oriental seperti Kilian. “

Siapa ikon gaya anda?
“Rakan dan pelanggan saya. Saya dapat mengenali mereka dan mengagumi semua yang mereka lakukan. “

Bagaimana anda menguruskan rambut anda?
“Saya mempunyai rambut yang sangat panjang. Ia sangat penting untuk saya mendapatkan rawatan rambut. Saya melakukannya seminggu sekali dan tidak tidur dengan rambut basah. ”

Tip penjagaan kulit / solek untuk hidup dengan:
“Ambil semua solekan sebelum tidur – tidak kira berapa lewat.”

Lebih dari siri ini:
Rahsia kecantikan dari gaya ‘dewi’ berusia 80 tahun

Loading...