Melania Trump, Ivanka Trump mendedahkan pakaian pelantikan

Semua mata adalah pada wanita keluarga Trump ketika mereka tiba untuk pesta perasmian Presiden Donald Trump dan pilihan fesyen elegan mereka tidak mengecewakan.

Untuk perayaan petang, Melania Trump memakai gaun, abah-abah yang ramping dengan ruffle yang mengalir dan celah paha tinggi.

Melania Trump inauguration dress
Wanita pertama Melania Trump memakai gaun Herve Pierre putih ke Liberty Ball pada 20 Januari.Patrick Semansky / AP

Reka bentuk, yang merupakan kerjasama antara Puan Trump dan pereka Herve Pierre, bekas pengarah kreatif untuk Carolina Herrera, memaparkan tali pinggang kecil, diikat di pinggang.

Sebagai anak perempuan sulung yang sulung, Ivanka Trump masuk dalam arah yang lebih berkilauan dengan reka bentuk Carolina Herrera yang lengan panjang.

Ivanka Trump inauguration dress
Ivanka Trump dan suaminya, Jared Kushner, menari di Ball Inaugural Ball.BRIAN SNYDER / Reuters

Untuk upacara siang hari, wanita pertama yang baru memilih pakaian serbuk biru dan baju yang sesuai dari pereka Ralph Lauren untuk acara hari itu. Dia berpasangan dengan jaket berstruktur dengan stilettos yang menunjuk dan sarung tangan kulit untuk melengkapkan rupa monochromatic.

Donald Trump and his wife Melania
Presiden Donald Trump dan isterinya, Melania tiba untuk perkhidmatan gereja pada Hari Perasmian.Alex Brandon / AP

Dengan kunci yang panjangnya ditarik balik dalam bungkus yang canggih, pandangan Puan Trump semakin meningkat dari apa yang dipakai oleh Jacqueline Kennedy untuk perasmian suaminya pada tahun 1961.

Melania Trump and Jackie Kennedy inauguration dress
Pilihan Melania Trump untuk acara hari ini seolah-olah merujuk kepada Jackie Kennedy. Getty Images; AP

Suspek yang mengelilingi apa yang akan berlaku pada wanita pertama yang masuk untuk acara Hari Perasmian yang dibina sejak beberapa bulan lalu kerana beberapa pereka mengatakan bahawa mereka tidak akan sanggup berpakaian Puan Trump.

BERKAITAN: 150 tahun wanita pertama wanita, dari Mary Todd Lincoln kepada Michelle Obama

Baru-baru ini, pereka Tom Ford bercakap mengenai penurunan peluang. Trump yang dipilih oleh Presiden Trump memberitahu Fox dan Friends, “[Melania] tidak pernah meminta Tom Ford, tidak suka Tom Ford, tidak suka reka bentuknya … Saya bukan peminat Tom Ford, tidak pernah.”

Melihat kembali pada 150 tahun gaun wanita pertama pada perasmian

Januari.18.201701:03

BERKAITAN: Pakaian ucapan RNC Melania Trump terjual segera

Lain-lain, termasuk Tommy Hilfiger, lebih mengalu-alukan idea itu. Hilfiger juga memberitahu Women Wear Daily, “Saya fikir pereka harus berbangga untuk berpakaian.”

Anak-anak yang pertama kedua-duanya memilih putih untuk upacara bersumpah. Ivanka Trump memilih jaket putih Oscar de la Renta asymmetric dan seluar putih yang disesuaikan dengan pam hitam. Dia mengangkat pakaian dengan sedikit bendera Amerika dan sarung tangan kulit hitam. Ia adalah ensemble ketiga dari pereka dalam dua hari yang lalu.

Ivanka Trump inauguration outfit
Ivanka Trump tiba di Capitol A.S. untuk perjumpaan ayahnya. SAUL LOEB / AFP – Getty Images

Tiffany Trump memilih baju putih yang berlapis dua yang melanda hanya di bawah lutut dan berpasangan dengan sarung tangan kulit krim dan garis leher bejeweled.

Tiffany Trump inauguration outfit
Tiffany Trump menyertai anak-anak Trump yang lain pada Hari Perasmian. WIN MCNAMEE / POOL / EPA

Menunjukkan semangat kedua-dua parti, Ralph Lauren juga memakai Hillary Clinton untuk acara Perasmian Hari. Bekas wanita pertama memakai jubah leher Permata Koleksi Ralph Lauren yang dipasangkan dengan kot krim kasmir.

Hillary Clinton inauguration outfit
Clintons tiba di Capitol A.S. untuk perasmian Presiden Trump. SAUL LOEB / AFP – Getty Images

Sebelum perasmian, Trump memakai kot hitam yang diilhamkan tentera dari pereka yang berpangkalan di New York, Norisol Ferrari untuk acara Khamis. Ferrari memberitahu Women Wear Daily, “Saya mahu memberikan suara sendiri. Memberi kuasa kepada wanita adalah perkara yang penting kepada saya.”

Donald and Melania Trump inauguration outfit
Presiden terpilih Donald Trump dan isterinya Melania di Memorial Lincoln. MIKE SEGAR / Reuters

Kemudian petang Khamis, dia memilih gaun emas bercahaya dari pereka kelahiran Lebanon, New York, Reem Acra.

Melania Trump inauguration dress
Presiden terpilih Donald J. Trump dan Melania Trump tiba di makan malam lilin di Union Station di Washington pada hari Khamis. CHRIS KLEPONIS / EPA

Anak perempuan Presiden Trump Ivanka juga terkenal dengan gaya elegannya dan juga melancarkan garisan fesyennya sendiri. Semalam minggu lalu, anak perempuan pertama mengumumkan di Facebook bahawa dia akan mengambil cuti dari kedua-dua Pertubuhan Trump dan label pakaiannya semasa masa ayahnya di pejabat.

Ivanka menonjol pada acara pada hari Khamis dengan pakaian Oscar de la Renta yang menarik dan mantel yang sesuai.

Ivanka Trump green Oscar de la Renta dress
Ivanka Trump menyertai keluarganya pada waktu petang sebelum Hari Perasmian.Josiah Kamau / BuzzFoto melalui Getty Images

Ahli perniagaan memilih satu lagi rancangan Oscar de la Renta untuk perayaan malam itu. Gaun putih panjang itu beraksen dengan busur hitam besar di bahagian belakang.

Anak perempuan bongsu Presiden Trump, Tiffany, juga terkejut dengan majlis makan malam lilin. Dia memilih gaun belts dari pereka yang berpangkalan di New York, Anne Bowen.

Tiffany Trump inauguration dress
Tiffany Trump menghadiri majlis makan malam lilin di Washington pada hari Khamis. Spaulding / WWD / REX / Shutterstock

Tonton gaya Ivanka Trump selama bertahun-tahun

Apr.26.201701:05