Meghan, Duchess of Sussex, memakai pakaian perkahwinan ke-2 pada hari itu

Perayaan perkahwinan diraja terus, dan dengan itu datang pakaian kedua yang dipakai oleh pengantin perempuan!

Untuk majlis petang ini dengan senarai tetamu berpasangan yang hanya beberapa ratus Duke dan Duchess dari sahabat dan keluarga terdekat Sussex, pengantin Prince Harry, bekas Meghan Markle, terkejut dengan pakaian malam yang bergaya yang direka oleh Stella McCartney.

Putera Harry and Meghan at Windsor Castle
Duke dan Duchess of Sussex yang baru meninggalkan Istana Windsor selepas perkahwinan mereka untuk menghadiri majlis petang di Frogmore House, yang dihoskan oleh Prince of Wales.Getty Images

Gaun itu – yang dibuat dari krep sutra, menurut siaran akhbar Kensington Palace – adalah tanpa lengan dan mempunyai garis leher tinggi yang cantik. Dia memakai kasut satin oleh Aquazzura dengan butiran mesh telanjang dan sol dicat biru bayi.

Putera Harry and Meghan at Windsor Castle
Putera Harry, Duke of Sussex membantu pengantin barunya menjadi Jaguar biru 1968.Getty Images

Pengantin baru meninggalkan Istana Windsor sejurus selepas mengatakan “Saya lakukan” untuk menuju ke resepsi di Frogmore House, yang dihoskan oleh ayah Harry, Charles, Prince of Wales.

Putera Harry and Meghan leave Windsor Castle
Semak roda itu!Steve Parsons / Getty Images

Bersama-sama, duke dan duchess pergi untuk parti itu dalam biru Jaguar E-Type Concept Zero, sebuah kenderaan vintaj dari 1968. (Fancy!) Kedua melambaikan tangan pada orang ramai ketika mereka melesat.

Putera Harry and Meghan at Windsor Castle
Bye, Harry dan Meghan!Steve Parsons / AFP / Getty Images

Terdahulu semasa upacara itu, duchess itu memakai pakaian botneck yang putih dan putih elegan yang direka oleh Clare Waight Keller, pengarah seni Givenchy. Gaun itu mempunyai kereta api yang panjang dan lembut yang mengikutinya ketika dia berjalan menemui puteranya di mezbah.

Gambar: Royal Wedding of Prince Harry and Meghan Markle in Windsor
Gaun pengantin pertama yang dibuat dari caddy sutra terikat berganda eksklusif.OWEN COOBAN / EPA

Kerudung 16 kaki, dipotong dengan 53 bunga bersulam tangan mewakili daerah-daerah Komanwel Inggris, diadakan di tempat dengan berlian bandeau berlian Queen Mary.

Gambar: BRITAIN-US-ROYALS-WEDDING-CEREMONY
Bandeau berlian dibuat pada tahun 1932, dengan bros tengah sejak 1893.JONATHAN BRADY / AFP – Getty Images

Adapun berkilau yang mengiringi penampilannya yang kedua pada hari itu, sang dewi itu memakai cincin aquamarine di tangan kanannya – salah satu yang dimiliki oleh ibu Harry, putri Diana yang lewat. (Pengantin baru juga memberi penghormatan kepada Diana dengan sejambaknya yang melupakan aku.)

Puteri Diana wearing aquamarine ring Duchess Meghan wore on wedding day
Fail Graham / Getty Images

Jadi, kenapa pengantin diraja muncul dalam rupa yang baru? Jadi dia boleh pesta malam itu, tentu saja. Gaun kedua ini kelihatan kurang ketat dan lebih kondusif untuk menari berbanding dengan gaun yang dipakai sebelumnya.

Dan ia bukan perkara biasa untuk pengantin perempuan untuk menunjukkan kepada penerimaan dalam pakaian yang sama sekali berbeza. Malah, Catherine, Duchess of Cambridge, memakai pakaian kedua untuk majlis perkahwinannya dengan Putera William.

Sekiranya Duchess of Sussex adalah seperti kakak iparnya yang baru, kami mungkin akan melihat lebih bergaya, tanpa lengan ini kelihatan di kalangan pengantin masa depan. Lagipun, mereka bukan hanya royalti, tetapi juga trendter.

Lihat Putera Harry dan ciuman Meghan di tangga gereja

19.1.201801:01