Louis Licari pada gaya rambut terbaik untuk wanita hamil

Setiap hari di salon, saya mendapati bahawa seorang wanita lain meletup pada lipit untuk memberitahu saya dia sedang mengandung. Mereka kadang-kadang memberitahu saya sebelum orang lain di luar keluarga terdekat mereka, dan saya fikir ia adalah kerana mereka akhirnya boleh mengatakan kata-kata, “Saya hamil!” Mereka selalu mempunyai senyuman yang sedikit yang memancarkan dengan damai dan syukur.

Sebab lain mereka bercakap dengan saya adalah kerana mereka tertanya-tanya bagaimana menguruskan rambut mereka semasa kehamilan, kerana mereka ingin melihat yang paling indah dalam masa yang sangat bahagia ini. Soalan yang paling kerap ditanya ialah apa yang mereka harus lakukan dengan cara berbeza sekarang yang mereka harapkan, jadi berikut adalah beberapa petua rambut kegemaran saya untuk wanita hamil.

Jika Anda Pergi untuk Potong…

Elakkan gaya rambut yang sangat pendek atau sangat panjang. Bentuk muka dan bahagian tubuh anda akan berubah sewaktu mengandung. Gaya rambut yang panjang atau pendek boleh membuat wajah anda kelihatan lebih penuh dan menekankan bentuk badan anda yang berubah. Rambut yang terbaik dikenakan dagu hingga ke bahu panjang dengan garis panjang dan lembut di sisi untuk menyembunyikan apa-apa berat kehamilan.

Selalu bahagian rambut anda ke sebelah bukannya di tengah-tengah. Ini biasanya gaya yang paling menyanjung dan melangsingkan wanita yang mengandung.

Potong rambut anda dalam lapisan panjang untuk memberi anda ketinggian dan badan tambahan pada akar rambut anda. Gunakan produk gaya seperti lif atau semburan badan.

Hari ini

Jaga rambut anda dengan ekor kuda yang longgar atau dalam updo yang kemas. Jika beberapa tendrils jatuh, jangan risau. Ketinggian dan bijian di sekeliling wajah anda akan membantu anda kelihatan lebih nipis.

Jika Anda Mahu (atau Perlu!) Untuk Pewarna Anda Rambut…

Sekiranya anda mewarnakan rambut anda semasa kehamilan? Ini adalah soalan berjuta-juta dolar. Saya selalu mengesyorkan bahawa wanita itu bercakap dengan doktornya dan bertanya pendapatnya. Para doktor membuat peraturan; Saya mengikuti mereka. Pastikan doktor anda mengetahui jenis warna yang anda sedang perancangan. Kebanyakan wanita menunggu trimester pertama mereka dan kemudian tergesa-gesa membuat temujanji. Bercakap dengan warna rambut anda mengenai cara alternatif mewarnai rambut anda. Anda boleh memilih warna sementara, seperti tongkat krayon, tongkat maskara atau serbuk warna rambut, di mana hasilnya akan hanya satu syampu. Jika anda membuat rambut anda lebih ringan, saya akan mencadangkan anda menyerlahkan rambut anda menggunakan foil. Teknik warna ini akan mencegah warna rambut daripada menyentuh kulit kepala anda. Jelas sekali, dengan mengikuti garis panduan ini, rambut anda akan semakin dekat dengan warna semulajadi sehingga anda dapat meneruskan rutinitas normal anda. Sementara itu…

Cuba bahagian zigzag. Bahagian lurus akan memaparkan akar anda, terutamanya jika anda mempunyai rambut lurus. Bahagian zigzag akan memecah garis penandaan dan membantu menjadikan akar anda kurang jelas. Sekiranya anda mempunyai kerinting atau gelombang semula jadi, biarkan mereka menunjukkan. Mereka akan menambah daya angkat semulajadi dan akan menyamarkan pertumbuhan baru anda.

Elakkan gaya rambut yang licin kerana mereka hanya akan menekankan akar anda. Gaya longgar, lembut akan membantu rambut anda tumbuh dengan anggun sehingga anda boleh mewarna semula.

Seperti yang anda ketahui, wanita mengandung terkenal dengan cahaya dalaman dan keindahannya. Mengubah rutin kecantikan anda akan menjamin penampilan yang indah di dalam dan luar sepanjang kehamilan anda.

Hari ini

Pengasas hairstylist Louis Licari adalah pakar rambut kami dan a ‘Today’ tunjukkan penyumbang. Kami menyukai Make Up Ambushnya pada hari Jumaat! Ikut “Raja Warna” di Twitter: @louislicari.

Satu versi cerita ini mula-mula muncul di iVillage.