Lihat pakaian perkahwinan Miranda Kerr yang menakjubkan, diilhami oleh Grace Kelly

Pakaian perkahwinan Miranda Kerr adalah sesuai untuk seorang puteri!

Supermodel Australia, 34, mengikat simpulan pada bulan Mei dengan pengasas bersama Snapchat Evan Spiegel, dan memberi Vogue pengintip pertama pada gaun perkahwinannya yang menakjubkan oleh Dior Haute Couture.

Miranda Kerr wedding dress
Evan Spiegel dan Miranda Kerr berkongsi detik manis pada hari perkahwinan mereka.Patrick DeMarchelier

Dengan lengan panjangnya yang panjang, leher tinggi dan skirt satin penuh dengan bunga teratai di lembah, pakaian Kerr adalah satu keluhan yang pasti kepada gaun ikon Grace Kelly pada perkahwinannya 1956 kepada Prince Rainier of Monaco. Kerr’s mutiara-encrusted headpiece dan tudung dramatik juga bergema rupa perkahwinan puteri.

Perkahwinan Of Rainier III, Prince of Monaco And Princess Grace
Princess Grace dan Rainier III, Prince of Monaco, pada hari perkahwinan mereka pada 19 April 1956. Gamma-Rapho melalui Getty Images

Pakaian terkenal Kelly, yang dicipta oleh pereka kostum Hollywood, Helen Rose, adalah selipan sutera, tulle dan antik Belgium lace.

Lihat gaun pengantin yang cantik layak royalti

Mei.18.201700:51

Sebagai mantan Rahsia Misteri Victoria, Kerr telah melancarkan banyak catwalks yang memakai sangat sedikit, tetapi apabila ia datang ke pakaian perkahwinannya, dia memilih gaya yang bergaya dan demur.

“Pakaian yang sepenuhnya melindungi anda membuat rasa kesucian dan misteri,” kata Kerr dalam edisi bulan Ogos Vogue, di gerai berita pada 25 Julai. “Saya mempunyai banyak keseronokan dengan fesyen, dan saya biasa menjadi lebih liar, percuma, bohemia. Tetapi dalam tempoh hidup saya, gaya saya lebih ditarik balik. Sumber inspirasi saya yang paling besar adalah Rahmat, Audrey Hepburn dan nenek saya, yang pada 80 mempunyai daya tarikan yang selesa: pakaian yang bagus, blaus putih, selendang, tumit kecil. “

Spiegel and Kerr married on May 27 after dating for about two years.
Spiegel dan Kerr berkahwin pada 27 Mei selepas bertarikh selama kira-kira dua tahun.Patrick DeMarchelier

Maria Grazia Chiuri, yang baru-baru ini menjadi pengarah seni wanita Dior yang pertama, telah menubuhkan gaun penghibur Kerr.

“Dia mahukan sesuatu seperti kisah dongeng,” kata Chiuri kepada Vogue. “Dia memberi saya idea ini, untuk membuat pakaian yang emosi dan mudah pada masa yang sama.”

Kerr's dress marked the first bridal gown that artistic director Maria Grazia Chiuri designed for Dior.
Gaun Kerr menandakan gaun pengantin pertama yang pengarah artistik Maria Grazia Chiuri direka untuk Dior.Patrick DeMarchelier

Kerr dan Spiegel berkahwin dengan sekumpulan teman dan keluarga kecil di rumah Los Angeles mereka, yang meliputi taman dengan kanopi besar untuk menghalang paparazzi daripada memetik foto di atas dari kapal terbang atau pesawat. Kerr tidak mempunyai pengiring pengantin, tetapi anak perempuannya yang berusia 6 tahun, Flynn (dengan mantan suami Orlando Bloom), berkhidmat sebagai pembawa cincin.

Lihat trend gaun pengantin 2017 dari tuan rumah ‘Say Yes to the Dress’

Mac.03.201705:47

Selaras dengan getaran rendah hari itu, supermodel itu juga berjaya membantu katerer, melekatkan ayam di dalam ketuhar untuknya dan hidangan perkahwinan Spiegel.

Setelah mengatakan “Saya” dalam gaun cantiknya, Kerr berubah menjadi pakaian yang lebih pendek dan lebih longgar untuk beberapa majlis pasca upacara Shania Twain karaoke, menurut Vogue.

Bunyi seperti hari yang indah dalam segala hal!