Lelaki ini mencadangkan kepada 2 adik perempuan sekaligus – untuk alasan yang menyentuh

Will Seaton sentiasa tahu bahawa apabila dia mencadangkan kepada teman wanitanya selama enam tahun, dia akan turun satu lutut bukan hanya untuk pengantin perempuannya, tetapi kakaknya juga.

Dan itulah yang dilakukan lelaki Indiana. Lagipun, sukar untuk mencari teman wanita Seaton, Ashley Schaus, 23, tanpa kakaknya yang berusia 16 tahun, Hannah – yang mempunyai sindrom Down dan diabetes – di sisinya.

Lelaki proposes to two sisters at once
Will Seaton, tunangnya, Ashley Schaus, meninggalkan, dan kakaknya, Hannah, kerap pergi bersama-sama.Diberkati oleh Ashley Schaus.

“Saya mahu memasukkan Hannah dalam cadangan sekiranya dia tidak dapat merasakannya,” kata Seaton, 25, kepada HARI INI. “Hannah adalah sebahagian besar hubungan kami dan saya sudah menganggapnya sebagai kakak.”

Ashley Schaus menceritakan kepada Seaton sejurus selepas kedua-dua mereka bertarikh pada tahun 2010 bahawa “Hannah dan saya adalah perjanjian pakej. Dia adalah sebahagian daripada hidup saya dan jika anda akan bersama saya, dia akan bersama kami. “Pasangan itu merancang untuk berkahwin pada bulan Oktober.

Seaton muncul soalan besar pada bulan Mac tahun lepas dalam bidang daffodil di kampung mereka di Santa Claus, Indiana, di mana keluarga Schaus pergi setiap tahun untuk mengambil gambar keluarga. “Dia turun ke atas satu lutut dan meminta Hannah menjadi kawan terbaiknya selama-lamanya,” kata Schaus sambil menceritakan kepada kakaknya, bahkan mendapat cincinnya sendiri, pusaka yang pernah dipunyai oleh nenek perempuan itu. “Dan kemudian dia memandang saya ketika saya cuba untuk berhenti menangis Saya bertanya ‘Adakah saya seterusnya?’ Kemudian dia turun satu lutut dan meminta saya menjadi isterinya. “

Lelaki proposes to two sisters at once
Will Seaton dan kakak ipar masa depannya, Hannah SchausDiberkati oleh Ashley Schaus.

“Ia sangat baik untuk mengetahui bahawa dia suka dia seperti yang saya lakukan, dan dia akan melindungi dia pada masa-masa yang saya tidak boleh berada di sana,” kata Schaus, seorang ahli geologi. “Perlindungan lapisan dua itu meyakinkan.”

“Dari hari ke hari … ketika Hannah dilahirkan, ibu bapa saya menjelaskan kepada saya bahawa dia lebih istimewa dan saya harus melihat dan melindunginya lebih daripada saudara biasa sepanjang hidupnya,” kata Schaus. bersama-sama. “

Sejak pasangan itu mula bertarikh, kira-kira 80 peratus daripada tarikh mereka telah memasukkan Hannah Schaus. Mereka akan sering menonton filem yang dia mahu melihat atau pergi ke GattiTown (bersamaan dengan Chuck E. Cheese mereka), di mana remaja suka makan pizza keju dan bermain permainan video.

Lelaki proposes to two sisters at once
Ashley Schaus, kiri, dan adik perempuannya, Hannah, memakai pakaian untuk Pengantin David di Evansville, Indiana.Diberkati oleh Ashley Schaus.

Pasangan itu bertemu pada Oktober 2010 ketika mereka berdua pergi ke pameran kereta yang sama di Bristol, Indiana. Schaus, yang ketika itu berusia 17 tahun, melihat Camaro merah 1976 yang dia suka, dan memaparkan gambarnya secara dalam talian. Dia kemudian akan belajar, selepas rakan-rakan bersama menghubungkan mereka di Facebook, bahawa kereta itu milik Seaton. Tidak lama selepas itu, dia akan menjemputnya di kereta yang sama untuk tarikh pertama mereka di sebuah teater filem pemanduan. “Dan sekarang, tujuh tahun kemudian, kami akan berkahwin,” katanya.

Hannah Schaus juga akan memainkan peranan besar dalam perkahwinan kakaknya di Rockport, Indiana, pada 7 Oktober. Oleh kerana dia lebih dari seorang pengiring pengantin, dia akan dipanggil “kakak terbaik.” Remaja – yang akan memakai pakaian putih pendek – dan Seaton akan menukar apa yang mereka sebut “sumpah sahabat” dan menari dengan “Teman Terbaik” Harry Nilsson.

Pasangan dengan Sindrom Down meraikan 22 tahun perkahwinan

Februari.28.201700:57

Seaton, seorang pengendali di kilang kuasa berdekatan, menggambarkan kakak ipar masa depannya sebagai “sangat peduli dan gembira,” sambil menambah, “Dia tidak mempunyai tulang bermakna di dalam tubuhnya. Dia penuh dengan kehidupan dan sentiasa tersenyum di wajah setiap orang. “

Hannah Schaus berkata dia teruja untuk kakaknya – dan peminat besar Seaton juga menjelaskan kedua-dua mereka suka pergi memancing dan membuat lelucon bodoh. “Dia hebat,” katanya.

Loading...