Kesalahan 5 kesilapan terbesar wanita membuat 40 tahun mereka – dan bagaimana untuk memperbaikinya

Menjelang usia 40-an, anda mungkin mendapati rutin kecantikan yang anda selesa dengan, tetapi apa yang mengejutkan ialah tanda-tanda kecil penuaan – seperti garis halus dan pigmentasi – yang boleh bermula dengan tiba-tiba muncul.

Beberapa penyesuaian yang mudah terhadap cara anda melakukan perkara boleh membantu menghidupkan semula rupa anda, kata artis solek selebriti Ashunta Sheriff, yang telah bekerja dengan bintang-bintang termasuk Jennifer Hudson, Rihanna dan Alicia Keys. Berikut adalah petua beliau untuk kesilapan solek yang paling biasa yang kita buat pada usia ini.

1. Melangkau bibir

Pelapik lip mendapat rap buruk apabila ia digunakan secara tidak betul dan anda melihat garis penerangan yang jelas di sekeliling bibir. Tetapi apabila digunakan dengan betul, pelembap bibir dapat membantu menghindari warna dari pernafasan dan perdarahan, dan boleh membuat bibir yang nipis atau mulai kehilangan kolagen muncul lebih penuh.

Sebaliknya …

Daripada memainkan matchy-matchy dengan warna bibir dan bibir, pilih pensil neutral yang lembut untuk menggariskan bibir anda – tanpa mengira warna gincu – dan kemudian pastikan anda mengisi pout anda dengan pensil juga. Terutamanya dengan gincu kegemaran anda atau gloss. “Bibir anda akan kelihatan lebih penuh, lebih seksi dan lebih muda,” kata Sheriff. Anda juga boleh bergantung pada gincu anda untuk tetap berada di tempat yang lebih baik, lebih lama lagi.

Bagaimana untuk menukar rambut anda dan menjadikan diri anda kelihatan lebih muda 10 tahun

Apr.02.201803:52

2. Tidak mencukupi

Anda mungkin menyedari bahawa kulit anda terasa lebih kering daripada biasa 10 tahun yang lalu, dan bukan imajinasi anda. Kulit kering meregang pada solek, supaya kedut dan liang kelihatan lebih jelas, dan permukaan kulit kelihatan bergelombang dan bukan halus. Kulit hidrasi, sebaliknya, membolehkan solek untuk campuran dengan mudah, dan mencerminkan cahaya, semuanya menjadikannya kelihatan lebih muda.

Sebaliknya …

Pastikan anda menyiapkan muka sebelum memakai sebarang solekan dengan primer atau balm yang menghidratkan yang melembutkan kulit; cuba Kosmetik No. 50 Serum Anti-Aging Collagen Veil Primer untuk faedah tambahan anti-penuaan daripada nutrien juga. Dengan menggunakan primer, anda akan mendapati bahawa anda boleh menggunakan solek kurang, dan bahawa apa yang anda lakukan menggunakan campuran lebih lancar pada kulit yang berisi kelembapan. Dan jangan lupa untuk menghidrat dengan BFF lama keindahan: air. Sheriff mencadangkan mencuba air alkali untuk faedah mineral yang sangat menghilangkan kulit dari dalam.

Editor hari, penulis dan pakar TODAY berhati-hati untuk mengesyorkan barang yang kami suka dan berharap anda akan menikmati! Hanya supaya anda tahu, HARI INI mempunyai hubungan afiliasi. Oleh itu, sementara setiap produk dipilih secara berasingan, jika anda membeli sesuatu melalui pautan kami, kami dapat memperoleh sedikit hasil.

Ia Kosmetik tiada 50 kolum anti-penuaan primer kolagen kolagen

$ 43Amazon

3. Menggunakan satu landasan asas

Dengan kulit yang lebih matang, dengan menggunakan satu warna asas legap di seluruh boleh kelihatan seperti topeng berat, penuaan pada kulit. Ia mungkin kelihatan tidak perlu memakan waktu untuk membantah dengan lebih daripada satu warna, tetapi pada hakikatnya, perlawanan warna yang lebih tulen diterjemahkan untuk digunakan dan perlu memakai alat solek yang kurang pada akhirnya.

Sebaliknya …

Cari produk seperti kayu dwi atau kompak yang termasuk dua warna, supaya anda boleh menggabungkan warna seperti yang diperlukan untuk kawasan yang berbeza wajah anda untuk membuat kanvas yang kelihatan semula jadi. Anda juga ingin mencari formula yang memaparkan kemerahan sementara mempunyai liputan yang mencukupi untuk perubahan warna dan hiperpigmentasi – isu-isu yang 40-somethings sering bertanding dengan.

4. Liner dan maskara di bawah mata anda

Ia mungkin kelihatan di 20-an dan 30-an, tetapi lebih mendefinisikan bahagian bawah mata anda dengan cermin gelap dan gelap kini boleh membuat mata kelihatan lemah dan menekankan kegelapan dan garis halus di kawasan.

Sebaliknya …

Fokus pada membuka mata anda dengan terlebih dahulu menggulung bulu mata atas dengan pengeriting bulu mata. Kemudian buat maskara kegemaran anda dari akar ke ujung perlahan-lahan untuk membantu mata kelihatan lebih terjaga. Jika anda ingin menambah definisi dengan eyeliner, berpegang pada tudung atas. Pertimbangkan menggunakan warna yang lebih lembut seperti cokelat coklat dan biru laut bukan hitam, yang boleh kelihatan keras pada semua tetapi nada kulit yang lebih mendalam.

Apa yang ingin dilakukan penjual solek yang anda tahu

Mac.30.201803:39

5. Tidak mengelupas mingguan

Kualiti selesai solek anda menjadi tekstur, dan jika anda tidak secara teratur mengeluarkan sel-sel kulit mati dari permukaan kulit anda mingguan, kulit boleh kelihatan kusam dan bergelombang – menyebabkan solek anda untuk menangkap dan menggunakan tidak sekata.

Sebaliknya …

Sama ada gosok, pengelupasan asid buah atau alat yang dipegang tangan, ia adalah penting untuk mengekalkan kulit segar untuk menghasilkan sinaran yang berseri, bercahaya.

Kisah ini pada asalnya diterbitkan pada 8 September 2016.