Kenapa saya suka hidung besar saya: Bagaimana saya mendapat keyakinan diri untuk diri saya sendiri dan anak perempuan saya

Saya mempunyai hidung yang besar. Ini jenis hidung yang menjadikan orang menggunakan kata-kata seperti “watak,” atau “etnik” apabila mereka bercakap tentang wajah saya. Jelas, mereka fikir saya mesti “etnik” untuk mempunyai schnoz. Dalam semua keadilan, saya lebih kurang etnik, tetapi saya tidak dilahirkan dengan hidung yang sangat besar – ia adalah hasil daripada pelbagai hidung semasa tahun remaja saya yang tidak pernah sembuh dengan sempurna. Jadi kesan ski-cerun di bahagian atas tidak pernah dimaksudkan untuk berada di sana.

Dengan hormat dari Bryce Gruber

Menjelang 16, hidung saya telah meletakkan di tempat berehat terakhirnya dan menjadi topik perbincangan. Saya masih ingat pergi ke rumah rakan saya, Maria untuk makan malam suatu malam ketika ibunya Yunani berkata, “Oh Maria, saya sangat gembira awak membawa seorang teman Greek ke rumah!”

“Puan. Christos, saya tidak benar-benar Greek … “Saya berkata secara senyap-senyap.

“Adakah anda pasti? Lihat wajah itu, ibu saya mempunyai hidung yang sama! “

Saya tidak banyak berkata demikian. Dari saat itu, saya memutuskan untuk mengucapkan terima kasih kepada pelbagai kecederaan bola sepak saya untuk memperkenalkan saya ke keju feta buatan sendiri.

Itu's me! Baby Bryce at 17 years old in 2002.
Itulah saya! Baby Bryce pada usia 17 tahun pada tahun 2002.Dengan hormat dari Bryce Gruber

Tidak lama selepas itu, saya masih ingat seorang lelaki kacak dari pekan kecil saya yang meminta saya untuk makan malam Ahad. Ibunya sangat senang jika dia membawa pulang gadis Itali yang bagus. Saya bertanya kepadanya dengan sopan jika perkara itu akan pergi untuk seorang gadis Yahudi yang baik dan dia ketawa, “Wow, saya rasa kita kelihatan agak serupa, ya?”

Dan ia tidak mengatakan bahawa penduduk Yahudi telah mendakwa saya sebagai salah seorang dari mereka sendiri. Saya telah menikmati, dan pasti mendapat faedah, menyeberangi pelbagai sempadan etnik selama bertahun-tahun terima kasih kepada bentuk hidung saya. Saya telah tersilap untuk segala-galanya dari Itali ke Armenia, Georgia ke Greek, Puerto Rican ke gadis Yahudi tempatan anda di sebelah. Lebih dari itu, ia mengajar saya bagaimana rupa wajah anda berubah dan berkembang untuk menyukainya. Saya fikir ia adalah hadiah emosi awal.

Saya tahu itu berbunyi aneh. Mengapa hidung berulang-ulang patah menyebabkan keyakinan bukan rhinoplasty? Nah, pada 17 ibu saya sebenarnya membawa saya untuk melihat pakar bedah plastik untuk mempertimbangkan untuk mendapatkan pekerjaan hidung. Di suatu tempat di belakang kepalanya (dia tidak mengatakannya, tetapi saya tahu dia memikirkannya), dia mahu saya menjadi seperti yang konvensional kerana genetik saya mampu. Dia mungkin merasakan seperti dia memberikan saya hidung yang cantik dan keadaan itu telah mengambilnya. Jadi, mengapa tidak membetulkannya? Sejujurnya, saya tidak menentang laluan itu, tetapi dalam kes saya, saya melihat hidung saya berubah dari sepenuhnya rata-rata kepada perjanjian besar secara harfiah semasa tahun-tahun saya yang rumit. Saya telah terselamat daripada mengusik, banyak memar biru-ungu dan juga tahu cara melakukan pelbagai solek mata yang menjadikan mata saya juga besar fokus pada wajah saya.

Hidung saya telah menjadi lencana kehormatan hanya saya boleh mengenali. Saya merasakan ia adalah laluan terbuka kepada PBB penerimaan muka. Ia mengajar saya awal-awal untuk tidak benar-benar peduli apa yang orang lain memikirkan muka saya atau mana-mana aspek badan fizikal saya. Ia mengingatkan saya bahawa gambaran yang besar, kebahagiaan saya, bergantung kepada kebolehan saya untuk menumpukan perhatian kepada kebaikan dan bukannya memisahkan diri saya untuk (buruk) buruk. Saya suka gigi saya dan senyuman saya. Saya suka rambut saya. Kaki saya masih olahraga dari semua tahun latihan di padang – adakah saya akan membiarkan hidung lebih jelas membuat saya turun? Tidak. Dan selain itu, tidak ada jaminan bahawa hasil “selepas” akan kelihatan lebih baik.

Saya daughter and I posing for the camera.
Anak perempuan saya dan saya berpose untuk kamera.Dengan hormat dari Bryce Gruber

Menjelang 24, saya menjadi ibu. Saya mempunyai anak lelaki yang manis dan sempurna. Tiga tahun kemudian, saya hamil lagi dengan seorang gadis kecil yang merupakan produk dari saya seorang Yahudi dan seorang suami yang sangat Yunani, Itali dan Maghribi. Dalam erti kata lain, saya tahu anak perempuan saya mempunyai pembuatan genetik untuk schnoz-apalooza maya dan saya lebih bangga dari sebelumnya untuk mengekalkan hidung saya. Jika dengan sedikit peluang dia dilahirkan dengan hidung yang besar, saya akan mengingatkannya bahawa saya berjaya dengan saya: Saya membuat kawan-kawan baru, meraikan halaman majalah dan kempen iklan dan menjadi biasa pada TV pagi. Hidung saya hanya menjadi aksesori tanda tangan, seperti kalung pernyataan atau lipstik berwarna terang.

Walaupun anak perempuan saya yang berusia hampir 3 tahun itu dilahirkan dengan hidung remaja yang tidak kelihatan seperti saya (kita boleh mengucapkan terima kasih kepada nenek moyangnya), saya tahu bahawa pada suatu hari dia akan menjadi tidak selamat mengenai sesuatu di muka atau badannya. Saya tidak tahu apa, tetapi saya berharap dia akan memikirkan hidung besar yang saya pakai pada wajah saya setiap hari dan menarik kekuatan dan kebanggaan daripadanya yang saya lakukan.