Kenapa Jessica Chastain suka rambut merahnya, dan tidak akan pewarna untuk apa-apa peranan

Kunci tangan jahe tandatangan Jessica Chastain berada di sini untuk kekal, kerana tidak seperti banyak bintang, dia tidak benar-benar mengubah warna rambutnya apabila dia mengubah peranan.

Dalam temu bual baru, pelakon itu menjelaskan bahawa dia menentang menutup rambut merahnya dengan pewarna – dan sebab di sebalik keputusan itu benar-benar memberi inspirasi!

Jessica Chastain
Pelakon Jessica Chastain berpose semasa Majlis Tangan dan Jejak beliau di TCL Chinese Theatre pada 3 November 2016 di Hollywood, California.Getty Images

“Sebagai seorang kanak-kanak, saya tidak mahu menjadi berbeza – saya mahu kelihatan seperti orang lain kerana saya tidak mahu dipilih,” katanya kepada Refinery29. “Saya dikejutkan kerana rambut merah, kerana mempunyai bintik-bintik.”

Tetapi ketika dia dibesarkan, dia mencapai kesungguhan yang kuat.

“Apa pun yang anda dikejutkan tentang perkara yang membuat anda berbeza adalah apa yang anda akan meraikan pada masa akan datang,” kata Chastain. “Sekiranya saya mahu mencelupkan rambut saya, saya boleh, tetapi saya sedar bahawa saya dan perbezaan saya (membuat saya) istimewa.”

Sudah tentu, bintang “Zookeeper’s Wife” juga perlu merangkul perbezaan yang membuat wataknya istimewa, dan untuk itu, dia beralih kepada langkah-langkah sementara.

“Satu cara untuk mengubah fizikal saya adalah melalui rambut palsu,” katanya. “Rambut palsu adalah menakjubkan kerana mereka bukan sahaja menukar warna rambut anda, mereka juga boleh mengubah gaya rambut dan teksturnya.”

Adakah anda mengubah cara anda mencari pekerjaan? Kata Hoda Kotb…

Ogos.04.201702:34

Dan mereka membuat perubahan yang meyakinkan. Tahun lepas, pelakon berusia 40 tahun itu menipu para peminat – dan juga kami – ketika dia memulakan debutnya warna rambut kumbang gelap untuk peranan “puteri poker” Molly Bloom dalam filem yang akan datang “Molly’s Game.”

Tetapi apabila penggambaran dibalut, dia menunjukkan pengikutnya di Instagram bahawa ia hanya rambut palsu yang sangat nyata.

“Apabila saya duduk di kerusi alat solek dan hairstylist meletakkan rambut palsu pada saya, saya merasakan watak mengumpul,” katanya dalam temu bualnya dengan Refinery29. “Ia bukan untuk kepentingan sia-sia yang saya gunakan rambut palsu, saya melihatnya sebagai alat untuk membantu mengubah.”

Sama pentingnya, ia adalah satu alat yang membolehkan dia tetap merah jambu berapi-api sepanjang masa.